Sjögrenov syndróm

14. sep 2024

Je tu niekto taký, kto ho má? Prosím Vás ako ho zvládate a čo má čaká? Je tu k tomu veľmi málo diskusii.

iqoska
14. sep 2024

Moja mama to má. Trpí...

nellyuana
14. sep 2024

Aj moja mamina ho ma. Cely život zvýšená sedimentacia, všetky možné choroby sa na ňu nalepia. Bolesti kĺbov, suchoty v ústach a kopec iných neduhov 😔

autor
14. sep 2024

@nellyuana mne práve pred 4 rokmi začali všelijaké príznaky. Chodila som všade mozne..všade mi povedali že mi nič nieje a nakoniec toto.....všade to zbalili na psychiku. A ja blbec som tomu uverila. Och

autor
14. sep 2024

@nellyuana suchoty mám šialené a zle prehĺtanie a akoby mi niečo stalo v krku

autor
14. sep 2024

@iqoska to mi je ľúto. Aspoň viem, čo má čaká no

keksik83
14. sep 2024

Moja sestra ho má diagnostikovaný. Dlho lekári nevedeli prísť na to, prečo má stále zväčšené uzliny a prečo má málo bielych krviniek. Sjögrena potvrdila biopsia slinných žliaz. Trpí syndrómom suchého oka, má problémy s hlasivkami, asi pred rokom jej opuchli kĺby a spustila sa jej artritída, doteraz je na prednisone a plaquenile. Jednej jej bývalej kolegyni však vďaka sjogrenovi takmer odišli pľúca. Je to proste ochorenie, ktoré je nepredvídateľné. Veľmi záleží od životosprávy, psychickej pohody...

autor
14. sep 2024

@keksik83 práve toho sa bojím, že mi pľúca odijdu. Ďakujem za odpoveď všetkým

lussinka23
15. sep 2024

Aj ja ho mam a mám rovnaké skúsenosti, akurát že som chodila po dr 8 rokov kým na to prišli

autor
15. sep 2024

@lussinka23 och. Nechápem že ich práve toto ochorenie nenapadlo. Síce ani mňa, ale ja doktor niesom. A aké vy máte príznaky? Ja vôbec neviem čo mám čakať, už si myslím, že mi je koniec.

lussinka23
17. sep 2024

Napíšte mi ss