Je tu niekto taký, kto ho má? Prosím Vás ako ho zvládate a čo má čaká? Je tu k tomu veľmi málo diskusii.
Aj moja mamina ho ma. Cely život zvýšená sedimentacia, všetky možné choroby sa na ňu nalepia. Bolesti kĺbov, suchoty v ústach a kopec iných neduhov 😔
@nellyuana mne práve pred 4 rokmi začali všelijaké príznaky. Chodila som všade mozne..všade mi povedali že mi nič nieje a nakoniec toto.....všade to zbalili na psychiku. A ja blbec som tomu uverila. Och
@nellyuana suchoty mám šialené a zle prehĺtanie a akoby mi niečo stalo v krku
@iqoska to mi je ľúto. Aspoň viem, čo má čaká no
Moja sestra ho má diagnostikovaný. Dlho lekári nevedeli prísť na to, prečo má stále zväčšené uzliny a prečo má málo bielych krviniek. Sjögrena potvrdila biopsia slinných žliaz. Trpí syndrómom suchého oka, má problémy s hlasivkami, asi pred rokom jej opuchli kĺby a spustila sa jej artritída, doteraz je na prednisone a plaquenile. Jednej jej bývalej kolegyni však vďaka sjogrenovi takmer odišli pľúca. Je to proste ochorenie, ktoré je nepredvídateľné. Veľmi záleží od životosprávy, psychickej pohody...
@keksik83 práve toho sa bojím, že mi pľúca odijdu. Ďakujem za odpoveď všetkým
Aj ja ho mam a mám rovnaké skúsenosti, akurát že som chodila po dr 8 rokov kým na to prišli
@lussinka23 och. Nechápem že ich práve toto ochorenie nenapadlo. Síce ani mňa, ale ja doktor niesom. A aké vy máte príznaky? Ja vôbec neviem čo mám čakať, už si myslím, že mi je koniec.
Napíšte mi ss
Moja mama to má. Trpí...