Sirup Trifed a nevoľnosť

21. okt 2023

Má niekto podobnú skúsenosť? Po užití žltého Trifedu príde na mňa slabosť, do nôh aj do rúk, musím si hneď sadnúť, najlepšie ľahnúť, stav takmer na odpadnutie. Viem, že je bežna po užití ospalosť. Ale ja po jednej dávke prelezim 4 hodiny v posteli lebo nevládzem absolútne nič, to nie je že som ospala ale úplne nevladna. Keď mi to ako tak ustúpi, dám si ďalšiu dávku lebo sa bere 3x za deň a som tam kde som bola predtým. Už druhý deň som nepoužitelna. Je to v poriadku? Som po dobrati ATB ale dostala som ešte tento sirup a Pamicon, keďže som stále zahlienena. Celkovo mám asi vyflusnutu imunitu ale po tom Trifede sa cítim úplne mizerne niekoľko hodín.

lalenka33
21. okt 2023

Áno, takýto stav po Trifede je normálny. Niekto je po ňom úplne odpísaný, niekto hyperaktívny. Obsahuje pseudoefedrín z ktorého sa vyrába pervitín.
Len si nie som celkom istá, či máš správny Trifed lebo píšeš, že si celá zablienená, ale máš žltý Trifed, ktorý je na suchý kašel.

autor
21. okt 2023

@lalenka33 ja som tiež bola prekvapená, že mi dala žltý. Predtým som týždeň brala ten zelený a vykašliavala som ale posledne dni už ma tak viac drhol ten kašel a prechádzal do suchého. Aj keď stále cítim, že mám nasadané hlieny a občas niečo vykašlem. Takto som to dr. opísala a povedala, že už mám ten zelený vysadiť a dávať žltý. Tak neviem ktory je momentálne vhodnejší ale takéto stavy som z toho zeleného nemala, ospalá som bola ale vedela som normálne fungovať, teraz nie.

simona92101
21. okt 2023

Trifed ma rozne vedlajsie ucinky,urcite by som to prekonzultovala s Dr.,bud zizit davku alebo uplne iny liek.
Moja starsia ho brat nesmie,mala po nom nekontrolovatelne zachvaty a triasku,nedokazala spat,doslova sa chovala ako dive zviera.

angeli121212
21. okt 2023

Ja som brala raz zeleny trifed a to bol pocit ako keby som bola extrémne opitá proste som bola úplne mimo, veru som ho vtedy aj prestala brať, mala som len horšiu mádchu a aj iné lieky čiže sa to dalo. Ale na kontrole som to hlásila lekárovi a zapísal mi aj do karty, že som sa po ňom necítila dobre.