Caute, dali nam v lekarni na suchy drazdivy kasel pre dieta stoptussin. Citam pribalovy a tam ze tlmi suchy kasel, zaroven pomaha vykasliavaniu. 🤦🏻♀️ Tak teraz co? Tlmi alebo podporuje vykasliavanie? 😏
@patka06 super, hlavne, ze nam ho odporucili v lekarni....... 😏 Tieto tussin kvapky mozem dat aj na noc pred spankom?
Dala som mu teraz ten stoptussin, ale kasle a budi sa......
je mylna predstava, ze kazdy liek na lepsie odkasliavanie podporuje kasel - ze sa kasle viac. lieky na odkasliavanie mozu posobit na principe zmeny hlienu, ktory sa pri ochoreni tvori, vdaka comu sa lahsie dostane von, no to este neznamena, ze clovek musi viac kaslat. ak niekto pouziva kvapky, tkore zaroven tlmia suchy kasel, tak by to mal byt clovek, ktory nekasle vela, ma skor suchy kasel a menej hlienov. a ta trocha hlienov musi ist von tiez, preto ta zlozka, ktora posobi na skladbu hlienu.
samozrejme ak ma neikto vlhky kasel, nie su tieto kvapky pre neho vhodne.
Ono to zas nie je take ciernobiele. Ano, mukolytika/expektorancia by sa nemali kombinovat s antitusikami, pretoze prva skupina je na to aby tvorila hlien a druha na to aby bol potlaceny kaslaci reflex, takze tak dochadza k neefektivnemu vykasliavaniu a hromadeniu hlienu. Ale treba sa na to pozriet aj podrobnejsie v zmysle toho ake latky liecivo obsahuje. Konkretne Stoptussin je skutocne kombinovany liek, obsahuje hlavnu latku butamirat- antitusikum a dlasiu latku guajfenezin. Kamenom urazu je ten guajfenezin, ktory je ale len zrieduje hlien, ktory sa moze a nemusi vyskytovat v dychacich cestach, teda nezvysuje jeho produkciu, len meni skladbu hlienu cim ulahci jeho vykaslievanie s okrem toho ucinkuje aj ako relaxancium cim pomaha tlmit spazmy- kasel.
Takze poradili spravne, nie je sa coho obavat ani spochybnovat.
Za mna ano kludne, samozrejme aj Tussin je dobra volba, ten je jednozlozkovy, ale teda tej konkretnej dvojkombinacie v Stoptussine sa netreba bat.
@anavixy alebo mam este doma stopkasel sirup.
tak kludne davaj.
Pri suchom kasli je najlepsi Stoptussin a na noc davam Tussin, ale to su len kvapky.
Ja mavam take sople, ze mi zatekaju a z toho kaslem, drazdi ma to a ten kasel drazdivy, hnusny, zachripnem furt. Bez Stoptussinu sa dusim. V tehotenstve, ked som ho nemohla, tak mi pomahal lisajnikovy sirup, ale len Livsane. Pripadne skus aj ten na doliecenie.
@patka06 no ale ked Ti nejde vykaslat a len kasles, ze sa nevies nadychnut, najest, vyspat, to je strasne, stratim vzdy hlas, vacsinou to mam prve dni choroby, aj teraz, ja v zivote som nevykasliavala hlieny, prosto sa mi to nejak rozpusti. Raz za cas daco zo mna vyleti, ale to malokedy. Za mna Stoptussin je zazrak pre mna. To zas nie je tak, ze by som nekaslala vobec, ani omylom. Manzel teraz do mna hucal, co si daco nedam na tlmenie, ze to sa neda na mna pozerat a ja mu vravum, vsak si davam a aj tak. Bez toho neviem...
@anavixy to dobre vysvetlila, ako to s tym Stoptussinom je.
@nevenka mne napriklad nikdy ziadne antitusika nepomohli, ani codein 🫣 ja ked zacnem kaslat tak sice prejdem normalne vsetkymi fazami kasla aj produktivnou (tam ja volim n-acetylcystein) , ale potom ked sa vratim k suchemu tak kaslem aj dalsi mesiac az kym to proste postupne neprejde 😑 je to otravne a teraz ked vsetci spozorneju ked niekto zakasle… 😄 takze tak nejak podobne 😬
Dakujem kazdemu. Volala som aj do inej lekarne, tak mi odporucili davat tussin a sinupret. Ze stoptussin urcite nie kvoli tym dvojitym zlozkam. Ja neviem, kolko lekarni, tolko nazorov..... 😏
Opat pocujem ale hlien v nose, a vie ho pekne vysmrkat. Davam aj physiomer hypertonicky. Nasivin uz davat nemozem... Preslo 7 dni.
@anavixy ano, presne takto, ale napriklad to take vykasliavanie, ten vlhky, to je fakt trosku, chvilku. Uz zacinam druhy tyzden. Paradoxne, pri covide, 2x som to mala, som takyto kasel vobec nemala. To len pri tych obycajnych virozach. Hrozne to je. Uz sa ani moje takmer 6 mesacne dieta, nelaka 😅, zvykla si.
Stoptussin je taký hybrid, podporuje vykašliavanie a zároveň tlmí kašeľ ... čo je absolútne nevhodná kombinácia.
Kamarátka farmaceutka mi ho neodporúčala, poradila vždy dať liek podľa druhu kašľa.
Na suchý dráždivý kašeľ kvapky Tussin, na vykašliavanie Bromhexin.