Sínusová tachykardia

tarasovashop
23. aug 2021

Dobrý deň prajem je tu niekto kto má sinusovu tachykardiu ?nosil aj EKG Holter.Co ma teraz čaká,aký je postup a liečba boli mi predpísané tabletky bblokator .Je možnosť že sa dá stojí vyliečiť alebo je to na celý život. Ďakujem

macekovam
23. aug 2021

@tarasovashop netrpís bolesťami?

zivana
23. aug 2021

Žijem s tým 20 rokov bez liekov, keďže tie má hrozne unavovali a spôsobovali mi väčšie problémy než som mala bez nich. V noci sa manžel budí ako silno mi búcha srdce ale ha som si už zvykla. Snažím sa zdravo stravovať a športovať, takze sú lepšie aj horšie dni. Štítnu žľazu máš v poriadku?

irusa
23. aug 2021

@zivana pri sinusovej tachykardii si mala aj nepravidelný pulz, či nie ?

zivana
23. aug 2021

@irusa mávam pri obyčajnej chôdzi ako niekto pri behu a počas spánku mam tiež zvýšený. Skôr sa unavim a ráno sa budím často viac unavená než keď som šla spat. Jóga je ideálne cvičenie tam sa tak nezadycham. Ono niekedy mi vyskočí pulz aj počas rozhovoru. Ale ja mám aj zlu chlopňu, nedoviera ako by mala.

tarasovashop
autor
23. aug 2021

@macekovam pichalo ma v strede hrude,sťahovalo mi občas presný sval vtedy som musela zastať a predýchať cítim sa unavená a zadychana tak po necelých 2 mesiacoch som išla dr. A tá ma poslala na EKG a dali mi EKG holter tam mi lekár povedal že mám sinusovu tachykardiu a predpísal mi lieky a ja neviem že čo teraz nikto mi nič nevysvetlil neviem čo mám preto robiť aby bolo lepšie a či sa môžem stojí dostať keď po čase vysadil lieky to ma hlavne zaujíma

irusa
23. aug 2021

@zivana och ja tiež pociťujem v poslednej dobe nepravidelný a som z toho na prášky..podľa ekg je všetko v poriadku

tarasovashop
autor
23. aug 2021

@zivana brali mi krv aj KO aj štítna v poriadku a neviem z čoho to teda mám

irusa
23. aug 2021

@tarasovashop myslím, že betablokatory by mali pomôcť..ja som mala supraventikulárnu tachykardiu bola som na katetrovú abláciu srdca..je tomu rok a zatiaľ sa mi tep nad 200 neopakoval

tarasovashop
autor
23. aug 2021

@irusa to ja vôbec netuším či som mala alebo nemala

zivana
23. aug 2021

@irusa mala si aj holter na 24 hodín? Mne prišli na to takto.

tarasovashop
autor
23. aug 2021

@zivana áno mala som holter a tak NATO prisli

irusa
23. aug 2021

@zivana mala som dokonca 2x

zivana
23. aug 2021

@irusa mne tiež dávajú pri každej kontrole. Ale ja neberiem žiadne lieky. Zatiaľ sa to drží na tej istej úrovni, mne robí zle aj štítna žľaza. Tep nad 200, tak to už je iný zahul. Ja pri 150-160 mám pocit že som na maxime a dýchať neviem.

zivana
23. aug 2021

@tarasovashop zlepšiť sa to dá, je veľa faktorov. Obmedziť kofeín, nikotín. Znížiť váhu, vhodne cvičenie. Obmedziť príjem sodika. Ja dodržiavam ale nezbavila som sa toho. Ak ti nebudú robiť lieky zle a popri tom budeš dodržiavať vyššie uvedené malo by to pomôcť.

tarasovashop
autor
23. aug 2021

@zivana
@zivana ďakujem mám 36r.a 52 kg mám schudnúť este? A šport aký mám stačí chodiť po schodoch lebo mám posunutú platničku teda s chrbticou problémy behať mi nerobí dobre vražda mi to do nôh.jest viac ovocia a dávať si magnézium?

zivana
23. aug 2021

@tarasovashop prepáč, to tak všeobecne som napísala, že upraviť hmotnosť. Mne tiež nerobí dobre beh, preto chodím a cvičím jogu. Ono nemyslím že viac, ono je ťažko radiť, ja mám napríklad HIT a musím si dávať pozor čo zjem a keď zjem niečo nevhodne automaticky mi to zhorší aj ostatne choroby. Magnezium mne osobne znižuje ešte viac tlak a spôsobuje mi migrény. Skus začať po troske a uvidis ako tvoje telo bude reagovať. Tiež som sa od lekárov nedozvedela nič čo mám robiť a tak som roky skúšala ako sama sebe pomôcť. Pijem aj čaje od Everest ajurveda a možno je to placebo ale cítim sa lepšie.

tarasovashop
autor
24. aug 2021

@zivana to je v poriadku 🙂 ďakujem ...len je hrozne že vám nikto nič nepovie a neviete čo máte robiť

tarasovashop
autor
24. aug 2021

@tarasovashop myslím lekárov 🙂

stanulienkat
24. aug 2021

Sinusova tachykardia znamená že máš pravidelný srdcový Rytmus, len máš rýchle pulzy, nič strašidelné to neznamená. Možno si veľký stresmen, možno máš veľa stresu v práci, možno nemáš kondičku, možno mas zlé životné obdobie, možno zo štítnej žľazy ......Aký pulz máš za minútu?
A keď ti lekár nič nepovie,treba sa spýtať. Na to máš ústa, aby ti vysvetlil čo ti je.

kikus7
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dani_445
23. sep 2021

@tarasovashop ahoj, mám presne tú diagnózu ako ty, u mňa sa to prejavilo tak že som zo dňa na deň prestala vládať robiť základné veci a robilo mi probém vyjsť po schodoch... pričom mám 18 rokov a som šporovkyňa. Týždne sme behali po lekároch, traja kardiológovia ma poslali dokelu, že mi nič nie je, že mám behať a skákať, pričom mi bolo tak zle, že som si myslela, že odpandnem. Našťastie sa nám ale na konci leta podarilo nájsť úžasného kardiológa, konečne so mnou zaobchádzal ako s človekom, diagnostikoval mi sínusovú tachykardiu a ubezpečil ma, že to nie je nebezpečné a nič sa mi nemôže stať, no ja ju pociťujem strašne nepríjemne... pulz aj 150 keď vyjdem 3 poschodia, pričom tu bolo aj viac... predpísal mi teda Ivabradine Zentiva, je to síce liek na anginu pectoris ale je veľmi dobrý, pretože narozdiel od väčšiny liekov na srdce neznižuje tlak ani nič podobné, ovplyvňuje iba SA uzol - kardiostimulátor v srdci, s ktorým mám problém - vytvára zbytočnú tachykardiu. Lieky beriem zatiaľ 3 týždne a cítim zatiaľ len miernu úľavu, no myslím si, že je to lepšie ako nič. Vôbec nemusíš chudnúť ani nič podobné, toto nie je choroba srdca, za ktorú môže nejaký nezdravý štýl alebo podobne. Mne obvoďáčka povedala, že za to môže podáha a mám pribrať... čo mi neskôr kardiológ vyvrátil, samozrejme. Určite si však daj vyšetriť štítnu žľazu, chudokrvnosť a niekde som sa dočítala, že aj histamínová intolerancia môže spôsobovať takéto stavy. Ja mám všetko ok, len na ten histamín ešte pôjdem preistotu. Je tu však jeden veľký faktor, ktorý všetko zhoršuje - stres. SA uzol môže byť citlivý aj na adrenalín, ktorého sa ti tvorí veľa, ak si v strese. Tak aj na to si daj pozor, zober keď tak magne b6 a podobne. Určite sa nevzdávaj, ja verím, že to nie je na celý život, doktor bol veľmi optimistický, povedal, že o pár mesiacov možno už nebudem musieť brať žiadne lieky, takže asi má aj také pozitívne reakcie od pacientov... tiež stále mávam ťažké chvíľky, bojím sa, že mi tie lieky nepomôžu, ale ako som povedala, stres VŠETKO zhoršuje, snažím sa myslieť pozitívne a fungovať, ako vládzem. Keď to ide, idem na prechádzku, keď nie, poležím si... naučíš sa s tým žiť a budeš tak musieť žiť až kým sa to nevylieči. Každopádne ti držím palce. Ak nie si spokojna s lekárom alebo ti niečo dobre nevysvetlil, pýtaj sa znovu alebo si nájdi iného. Neviem, odkiaľ si, no ten môj je skvelý - primár v ružinovskej nemocnici v BA doktor Števlík. Neviem, či ešte berie nových pacientov ale, no ak bývaš niekde blízko, tak skús, možno ti pomôže... mňa rozhodne ukľudnil.

suzy_dm
20. dec 2021

@zivana Ahoj, chcem sa opýtať, ako ti zistili, že máš HIT? Mne teraz po očkovaní proti covidu stúpol tep na 160, dúfala som, že to bude jednorazové, ale znova sa mi to zopakovalo a práve po jedle. Už dlhšie mám pocit, či netrpím nejakou intoleranciou. Zhoršil sa mi aj menzes a teraz aj tachykardia k tomu. Štítnu mám v poriadku. Ďakujem.

zivana
20. dec 2021

@suzy_dm ahoj, bola som u imunologa, vzal mi krv. Je mi ľúto, že sa ti to stále nezlepšuje. Probiotiká si skúšala nasadiť?

elizakacka
15. nov 2022

@irusa ahoj aj ja mam synusovu tachikardiu občas mavam vinechanie pulzu mala som holter višetrenie a aj echo všetko bolo ok .vipisali mi egilok ale nepouživam ich

irusa
15. nov 2022

@elizakacka ako ja nechápem stavy sú to príšerné.. niekedy musím dve hodiny ležať kým sa to vráti do normálu a všetko je v poriadku

elizakacka
21. nov 2022

@irusa no dneska to bolo prišerne stim vonechavanim srdca katastrofa neviem už čo mam robit

elizakacka
21. nov 2022

@elizakacka robili mi aj echo srdca a mala aom aj holter 24 hodinovi a kardiolog mi povedal že srdce ma. V poriatku iba že mam synusovu tachykardiu richly pulz nemam občas na 90 ale to je normalne len to vinechavanie je prišerné,

elizakacka
21. nov 2022

@irusa ahojte aj ja ma. Synusovu tachikardiu a vinechavanie puzlu viac krat za ďen

zuzik1407
27. nov 2022

To isté mam aj ja a beriem Egilok 25mg,rano aj večer.

elizakacka
7. dec 2022

@zuzik1407 a mne vipisali len rano jednu tabletku egilok