Čaute, akurát čakám kým priateľa pustia zo zákroku domov a z dlhej chvíle ma zaujíma, tie/tí čo máte skúsenosti, aká je väčšinou prognóza do budúcna? Je veľké riziko že sa to bude znova tvoriť a otvárať? Priateľ to kvôli covidu zanedbal, resp. mu nechceli kvôli covidu dať dlho termín operácie takže sme čakali skoro rok. Kto by vedel trošku bližšie, či je to veľmi nebezpečné nechať tak dlho neošetrené alebo je tam šanca že sa to normálne zhojí. Ďakujem
@pukina no tak ty si ma teraz tak veľmi potešila a dala nádej. Ja som videla zopár hrôzostrašných fotiek na nete a keď som si predstavila že toto má mať priateľ vo vnútri no 😣😣😖 bola som ho pred chvíľou pozrieť na izbe a na posteli potečené kvantum hnisu úplne som sa zľakla. Čakáme čo povie chirurg a dúfam že nás poteší tak ako ty 😊
neboj, ono to vyzera hrozostrasne, ale bolo mi povedane ze je to banalna operacia, aspon teda pre lekarov. ked budete naozaj poctivo sa o ranu starat, bude to mat rychlo za sebou. ja som mala horsi stav po operacii z anestezy nez z rany samotnej :D
ja mam tiez uz roky od operacie a zatial klop klop.. rovnako ako @pukina som chodila na cistenie.. 1x asi tyzden kazdy den, potom mi bolo povedane, ze ak sa to vrati, musim pod noz.. tak aj bolo ale prvu operaciu mi pobabrali, slusne povedane.. cize do roka som sla pod noz zase.. bolo to otrasne obdobie a modlim sa, nech sa to uz nevrati.. drzim palec 🍀
ja mam po operacii uz viac ako 10 rokov a nastastie sa to nevratilo. bola som este v puberte ked mi to operovali a pamatam ze velmi dlho predtym som s tym chodila na cistenie, urcite vyse roka, mozno aj dva, kym mi to vybrali. Mam na riti asi 12 stehovu jazvu, hojenie isli trochu horsie kedze je to miesto kde koza az tak velmi nedycha, ale rana sa mi neotvarala ani nic podobne. poznam este jeden pripad ktory dopadol tiez rovnako uspesne. par mesiacov ho to bude boliet, bude treba to riadne cistit a dezinfikovat betadinom ale neboj, ak je sikovny lekar, tak vyberie vsetko co treba a uz bude mat pokoj, viem co je to za hnusobu