Sinus pilonidalis

11. mar 2023

Ahojte,som mama 2 detí a profesionalne športujem- je to moja práca. Bola som na zákroku so sinus pilonidalis u pana doktora Sedláka - veľmi príjemný dr., odborník nepochybne. Zverila som sa do jeho rúk na elasticku ligaturu. Moja ranka bola malicka,ale kanalik hlbsi. Na 3.deň (trénovali sme už ,bolesť som nepociťovala) rana začala štípať. Vidím zmeny,ako keby sa tá rana zväčšila/natrhla.
Vyzerá,že mám rozhodne väčšiu ranu ako tú,s ktorou som prišla pred zákrokom. Mali ste to tak aj vy? Ako sa celý ten proces s ranou u vas vyvíjal počas hojenia? Od zákroku len zlepšenie,alebo ako ja? Ako dlho trvalo,kým ste začali vidieť,že sa rana zatvára? Tiež mj povedal,že budú guničku každý týždeň viac priťahivať...to sa robí v anestéze? Neviem si to predstaviť.ak máte niekto info o priebehu .
hojenia....čokoľvek uvítam,možno sa len potrebujem upokojiť.ale mám veľký strach.ďakujem
1.foto v deň zákroku
2. Foto 3. Deň...podľa mňa prúser

aliaray1
12. mar 2023

Ahoj, podla lek.spravy a poucenia si nemala po zakroku trocha dlhsie oddychovat?

beatrixx1525
12. mar 2023

Ahoj no neviem trénovať po troch dňoch.... Priateľ po zákroku nemohol mesiac ani len sedieť, teraz po štyroch mesiacoch je skoro zahojený ale teda po troch dňoch neriskoval ani sám vstávať z postele aby sa to nepotrhalo, on mal aj dosť hlbokú a veľkú ranu.

heidy222
12. mar 2023

Určite do zahojenia netrénovat

januska75
1. jún 2023

Ahojte vie mi niekto pomôcť kúpiť modrú masticku v Nových Zámkoch? Ďakujem

tomi95
30. aug 2023

Mne robil p.sedliak ligaturu aj 2x po sebe všetko bezbolestne a teraz sa mi to zase objavilo :( a je to cca 3-4 mesiac po zákroku ale ja som to mal komplikovanejšie mal som to vo veľkosti gastanu :( a idem asi na klasickú operáciu, a gumicku doťahuje bez umrtvenia neboli len zatnite zuby trochu zastipe ale nič vážne 🙂 nemáte sa čoho báť

katkaluky89
31. aug 2023

O tomto by som ti vedela veľmi veľa písať moja.. robili to môjmu manželovi ten mal rany dve. Tu gumičku ti budú každý týždeň viac uťahovať aby sa tá rána kvázi prerezala, nie nerobí sa to v anestéze musíš to vydržať..nezaťažovať, hlavne netrenovat aby sa rána nepotila. Pozor na zarastajuce chĺpky!!! Nam vtedy predpísal také striebro gázu a gél Granugel stým som to mužovi ošetrovala. Ak by si niečo chcela vedieť viac pýtaj sa