Zdravím. Posledný polrok sa trápim nad tým, čo môže spôsobovať také stavy. Či som v strese alebo nie, deje sa to vždy, nič tomu nepredchádza. Pár dní mám pokoj a opäť to začne. Bol som u kardiológa aj internistu, všetko v poriadku. Aké vyšetrenia mám ešte absolvovať? Netrpím úzkosťami ani depresiou, mám vždy dobrú náladu a kvôli ničomu sa netrápim. Začne sa to zvyčajne v pokoji, som nepokojný, neviem sa uložiť, keď zaspávam, strhávam sa, pociťujem aj silný tep v rukách, v nohách, v krku. Mám 27 rokov.
ja by som podla popisu tipovala tetániu. sedí to presne na to
možno ti len chýba magnézium, má to takéto príznaky
Zabudol som dodať, že ten tep vyletí niekedy aj nad 150, ale to sa stáva občas, v pokoji mám väčšinou 85.
a presne ako
@michaelam2 píše, na tetaniu sa odporúča užívať aj magnezium
@sisqa19 to sa dá nejako liečiť?
ano, su na to aj lieky, ale to závisí od výsledkov. ja mam tetaniu x rokov a neberiem lieky. ked je velmi zle, dám si magnezium, ale presne ako píšeš, dôležité je hlavne eliminovať stres, čo sa ťažšie robí ako píše, viem zo skúsenosti
@sisqa19 lenže ja nemám nejaký veľký stres. Deje sa to aj keď mám úplný pokoj, keď športujem, vtedy sa predsa vyplavujú endorfíny. A hneď, ako dobehám, stane sa toto. Hlavne večer pri zaspávaní.
skus naozaj to magnezium...ak sportujes tak ti tiez moze chybat ...da sa kupit hocikde v lekarni ale vie to ho aj obvodny lekar predpisat (to je silnejsie a lacnejsie ako volnopredajne z lekarne)
Treba dôkladne vyšetriť krv mne zistili pri podobných priznakoch zápal v tele
ano. aj mne sa to stane hlavne v kludovom režime. večer pred spaním alebo v noci. to je práve to zákerne na tetanii. stres môže byť aj skrytý. skus dať na toto vyšetriť určite
U neurológa EMG tam sa potvrdí, alebo vyvráti tetania.Je to nedostatok magnézia, vápnika.Ak nemáš stresovú prácu či iné starosti, tak to tak vyzerá.Nemas kŕče do nôh?
@dreamss Vo februari som mal kovid
stitnu zlazu