Ahojte žienky,chcem sa spýtať,či je nejaký liek silnejší ako Ibuprofén 400 s podobným zložením. Ďakujem krásne
@zuju2 Panadol ultra rapid je na silnu bolest jedine co synovi zabralo na bolest ucha .
Skus sumivy panadol ultra rapid
@zuju2 ja keď je veľmi zle si dám aj 2 a všetko v poriadku
Tu máš link, vyber si
https://www.adc.sk/databazy/produkty/podobne/ib...
ak ti ale nezaberá max dávka, tak potom Doreta (tá je na predpis, ale obsahuje tuším tramadol)
Nevieme dôvod, prečo to potrebuješ.
Neviem ci mate Seractil na Slovensku, to mi davali u zubara. To bolo dost silne
pred par rokmi som citala v novinach clanok o tom, ze v tychto volnopredajnych liekoch vyrobcovia naschval menia mnozstvo ucinnej latky , aby si ludia nezvykli...mne niekedy lepsie zaberie 200vka ako 400vka...
ibuprofen je ucinna latka, tak si vies precitat = a je rovnaky. rozdiel je potom v gramazi. S inymi ucinnymi latkami mas moznost napr. Nalgesin S, potom veci s diklofenakom napriklad. A novalgin, ale tne je myslim, komplet na predpis. Ale urcite poradia v lekarni, pripadne si otvor online lekaren a vyfiltruj si.
@luxus10 to je blbost, tolko kolko je napisane tam musi byt... ako by potom vedeli tym liecit? ved tie lieky sa rovnake pouzivaju aj v nemocniciach, aj lekari ich odporucaju ak netreba vyssie davky atd...
@simca06022011 neni blbost, aj lekarka nenapadne potvrdila...
@luxus10 urcite
inak aj na detskych sirupoch nurofen je doporucene davkovanie, a lekarka z detskej jisky mi povedala, ze je mozne podat az 2 nasobok v prip. potreby...
Ďakujem všetkým za ochotu a odpovede,ktoré boli k veci.
napr. volne predajny Flector 25mg tobolky.
@luxus10 to je blbost, to ze to primarka doporucila nie je dovod, ze menia gramaz, ale ten, ze len na odporucanie lekara sa moze pouzit ine davkovanie, ako ej v letaciku, dr je odobrnik a moze mat aj ine info, vdaka roznym skleniam a seminarom.
ked uz o to ide, ako by dr vedel, aka je davka ucinnej latky akurat v tom lieku, ktory tam momentalne maju? ak by sa menila, potom by sa mohlo stat, ze cloveka predavkuju. musia sa drzat sily lieku, ktora je poznacena na lieku.
@zuju2 Aulin ale zloženie nepoznám je to mega na bolest
@kulumulu123 bez predpisu chcela
@luxus10 pri nurofene pre deti bolo zle davkovanie na obale.lebo bolo podla veku a nie podla hmotnosti..nurofen od 3 mesiacov...a tam to bolo zle lebo napr.1 rocne dieta moze vazit 10 kg a kludne aj 20 kg..cize tieto detske sirupy sa vzdy maju brat podla vahy 🙂 ale inak ked mas brufen 400 tak je tam vyssia ucinna latka jak v 200 proste to tak je
@luxus10 preboha živého,takú blbosst,som ešte nečítala,niektoré výroky by mali naozaj mazať. Si si vedomá,že 200mg môžu už menšie deti a 400mg nie?!?! To aká lekárka tu niečo takéto povedala,z psychiatrie?! Ale ako pacientka asi.
@luxus10 anooo,v prípade potreby na doporučenie doktora,čítaš po sebe???? Aj môj syn bral dvojnásobne dávky tri dni,ale pod dohľadom dr. Nie,že idem do lekárne a kúpim 200mg,lebo je silnejšie a decku dám 400mg ,lebo je slabšie,preboha!!!!
@zuju2 ak chceš na bolesť 400 ibalgin je max. 800 už ti nezvýši účinok čo sa bolesti týka, ale zápalu. Je to aj protizápalový liek A pozor veľmi ničí sliznicu žalúdka. Pozri pribalovy leták, nesmú ho ľudia s vredmi žalúdka napr. ešte by im zhoršil stav.
Odporúčam nalgesin S alebo valetol.
Najlepšie ti naozaj poradia v lekárni.
@minenkak netuším ci je volnopredajny ale zaberá super j pri silnej bolesti
Ešte je 600 na predpis ale tusim (ibalgin)