Silné zovretie hrude. Ide o problém so srdcom alebo s chrbticou?

5. jún 2024

Ahojte zazil dakedy dakto take silne zovretiev strede hrude ( trvalo to chvilku hned ako som sa vystrel to bolo prec. Mohlo to byt srdce alebo daco od chrbtice? Srdce vsetko mam zdrave. Bolo to silne a dost neprijemne tlak mam v norme len neviem posudit ktora z tych dvoch veci to mohla byt dakujem.

oliolijanka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
5. jún 2024

Mam 21 rokov to este si myslim take nemam

jj_anka
5. jún 2024

Kľudne aj úzkosť

autor
5. jún 2024

Lebo mam aj extrasystoly to viem ako pocitujem s tym som uz zmiereny a mam aj tetaniu ale toto bolo divne som v pokoji sedel a zrazu. Ale bol to prsvdepodobne chrbat lebo teraz ma pri pohybe pali v strede hrude hrudna kost

nikaeli
5. jún 2024

Ja len k tomu žlčníku - kolegyňa je aktuálne s 19.ročnou dcérou na OČR po operácii žlčníka..

autor
5. jún 2024

Brucho ma neboli ani v okoli

judzin2
7. jún 2024

Ahoj, asi mame to iste. Mna to trapi uz asi 5 rok, je to take nahle neda sa to uplne opisat, akoby ta niekto chytil na sekundu za priedusky a stlacil , a potom citis akoby tikot srdca. Taktiez som bol na echu a 4x ekg a vsetko v poriadku.Tiez si to neviem vysvetlit, niekedy to kopne 6x za den a niekedy sa to neobjavi tyzden. Mal som aj panicke ataky prave z takychto veci ktore sli od chbtice ,ale toto je velmi divne az neprijemne. Zacal som teraz riesit chrbat a mam mierne posunute 2 stavce do chrbtice ktore tlacia na nervy ktore ovplivnuju srdce a dychaci system. Taktiez som maval tlak na hrudnej kosti pri behani hlavne v zime . Vraj to moze ist niejak aj so psychiky ale mne to nepride ako daka psychicka porucha. Skus ist za dakym dobrym fyzioterapeutom ktory sa ti pozre na chrbat.

autor
8. jún 2024

@judzin2 Ahoj presne som na tom rovnako a urcite to je chrbat spusta mi tie extrasystoly v kuse a teraz som si ak ti mozem poradit kupil tie stahovacie pasi na ramena a ako mi cely den drzy chrbat rovno a ramena natiahnute do zadu tak musim zaklopat ze ani jedna extrasystola za cely den ani tlaky na hrudi a ano bude mi chrbtica tlacit na tie nervy lebo som dost vysoky a vsimam si to ze to je ten chrbat a tiez mam z toho panicke ataky uzkosti bojim sa kedy to na mna pride.

nikaeli
8. jún 2024

Bolo by fajn začať cvičiť, posilňovať chrbtové svaly.SM systém, Pilates 😉 to zvládneš. Upraví sa aj držanie tela.

autor
8. jún 2024

@nikaeli ano cvicim SM system hybem sa vela

judzin2
27. jún 2024

Ahoj neda sa ti napisat sprava, ako je to teda s tebou? pretrvava to alebo ti to odznelo tymi stahovacimy pasmy?

autor
27. jún 2024

Ahoj vies co tie pasy pomahaju ale nedaju sa nosit stale ja som ich mala tri dni a tie svaly si zvykli ze ich nieco drzi tak ma seklo :( ale popravde snazim sa co najmenej lezat cize spanok 6-7 hodin lebo lezanie mi najviac ubija ten chrbat a v tedy ak dlhsie spim alebo lezim cely den tak mota sa mi hlava z krcnej ale posledne dva tri tyzdne ako takto fungujem tak ani raz nepreskocilo plus snazim sa cvicit a zohnat si fyzioterapeuta nech spravne cvicim a nepokazim si ho este viac