Silné depresie a takmer žiadne sebavedomie

adiadi29
5. apr 2016

Žienky,poraďte mi prosím..mám problém s nízkym sebavedomím, k tomu trpím depresiami kvôli ktorím chodím k psychológovi už 6 rokov (vystriedala som asi 4 rôznych) a stále nič..mala som nič moc detstvo.. mamina ma ľúbila ale nevedela mi lásku nijak prejaviť, veľmi často sme sa hádali,nič sme si nehovorili,nezverovala som sa jej s ničím,čiže dosť zlý vzťah. Kamarátky som taktiež nemala žiadne a ani nemám. v detstve som tiež nemala,nakoľko som bola z dediny a šikanovali ma.. to je v skratke.. môj problém je ale to, že neviem ako sa zbaviť depresii + veeeľmi nízkeho sebavedomia? :(

tyelde
5. apr 2016

:O toto je takmer rovnaké ako môj príbeh :O

tyelde
5. apr 2016

ale k veci, ťažko poradiť čo zaberá...pokiaľ cvokári nepomáhajú, tak pomôcť môže jedine čas a cvik 😅 ale ak by si chcela pokecať, tak kľudne napíš IP 🙂

viki120
5. apr 2016

@adiadi29 skúsala si neaké prirodné pripravky ??? LUbovník bodkovany alebo skusala si aj AD a ani tie nepomohli.

Skus zivote neakú zmenu nový uces dáky sport i ked prínutit sa je tazke, ale to by ta mohlo nakopnut na jogu skus chodit alebo do posilky tam sa spoznás s ludmi a mozno nájdes aj kamosku - ide o to len sa prekonat a nakopnut. Alebo vyskusaj omalovavanky pre dospelých dá sa pri nich odychnut.

0silvia0
5. apr 2016

@adiadi29 zahodiť minulosť, odpustiť sebe aj blízkym, pokúsiť sa pochopiť podstatu bytia tu na zemi a získať odpovede na otázky, ktoré človeku bránia vymaniť sa z otroctva predsudkov, zvierania minulosti. Na každého platí niečo iné, niekto má vieru, niekto má alternatívne duchovné prúdy, moja cesta pochopenia začala týmito knihami:
http://www.martinus.sk/?uItem=35282
http://www.martinus.sk/?uItem=23838
http://www.martinus.sk/?uItem=197920

17111976
5. apr 2016

skus kostol, viera v Boha pomáha na 100 percent.

paris3
5. apr 2016

@adiadi29 tak ten pribeh mi je povedomy, zial ..... aaaale, da sa s tym bojovat 😉
nepojde to hned, to je jasne, ale nevzdavaj sa. seba uplne nezmenis, ani by to nebolo dobre. urcite mas kopu dobrych vlastnosti, len sa zameriavas na tie horsie.
hladaj DOBREHO psychologa. je ich malo, ale su taki, co su schopni pomoct. a kvoli tym depresiam, neuvazovala si o navsteve psychiatra? ja nie som velmi za lieky, ak sa da problem vyriesit bez nich, ale na tvojom mieste by som to skusila a mozno za par tyzdnov by si videla vsetko inak 😉 ver, ze ti to moze zmenit zivot. za vyskusanie nic nedas....
niektorym ludom pomohla viera, ale to je dost intimna zalezitost, takze som to splechla len ako inspiraciu 🙂
ja som dlho na sebe pracovala, ide to pomaly, ale s odstupom casu vidim, ze je to lepsie. tak verim, ze aj tebe sa da pomoct 🙂 drz sa!

sorciera24
5. apr 2016

@adiadi29 rodinne konstelacie....ak si das vztah s matkou do poriadku, vsetko ti pojde lahsie ....da sa to prave cez tie konstelacie....

jeannna
5. apr 2016

@adiadi29 neviem, aky si rocnik narodenia, ale u mojich rovesnikov to nebolo nic nezvycajne, ze nam rodicia lasku nijak extra neprejavovali. Bolo o nas postarane, a to na tu dobu akosi stacilo. Ale zato kamaratstva sme mali nadstandardne, myslim, ze ovela pevnejsie, ake su dnes medzi detmi. V telke nic nebolo, telefony sme nemali 🙂 A ked bola bitka, tak lietali iskry.

Ale pokial si sa matke dokazala postavit na odpor, ked ste sa aj hadali, ako pises, tak nejaka bojovnost sa na teba musela nalepit. Aj ja som mala caste konflikty s rodicmi a po nose si nenecham brnkat dodnes. V akom smere mas nizke sebavedomie?

tova
6. apr 2016

@adiadi29 no nic moc, ked v detstve nema kto dieta podrzat. ani kamaratov netreba mat, staci mat babku, deda, surodenca rodica ale ked ani to neni hmm . Ani v praci nemas kolegyne ani susedy na kamaratenie, skus niekde sa zapisat ako dobrovolnik utulok pre zvierata, k chorym ludom, nejaky kostol alebo dochodcov kde sa obycajne nesikanuje, kazdy sa bavi kamartsky, poradi , porozprava sa.

qidko
6. apr 2016

@17111976 viera v Boha pomaha ale sebavedomie ti nezdvihne a takties depiek ta nezbavi.......to viem z vlastnych skusenosti.....vsetko je v hlave to hovori moja psychiatricka a davam jej za pravdu

17111976
6. apr 2016

@qidko o.k. pravda, aj lieky sú dôležité, aj psychológ je potrebný, aj kostol uzdravuje, človek začne pozerať na svet inými očami, len je to všetko na dlhšie.

qidko
6. apr 2016

@17111976 to viem ze je to beh na dlhe trate ale Ked zabojujes da sa to zvladnut......depresie su stavy dobrych a zlych dni zaciatky su velmi tazke ale casom sa to da zvladnut ....drzim palce vsetkym ktory bojuju s touto chorobou a verim ze ju porazime🙂

zuzicek88
6. apr 2016

@adiadi29 ahoj tak zacni od seba,hovor si aky si uzasny clovek,aka si krasna dobra dusa,kup si nieco pekne pre seba,rob to,co ti robi radost,urcite mas daky konicek,na nieco nadanie,zacni chodit do prirody,dokostola,ja som kedmi bolo tazko zasla dokostola,nie na omsu,do kostola ked bol prazdy,ked tam bolo tichucko,proste nieco rob,aby si nemyslela na trapenie ale na nieco krasne,vsetci mame tazke dni,no nesmies sa v tom trapeni utopit,ak chces napis,hoci kedy,aj ked ti bude tazko

pati6396
13. apr 2020

@adiadi29 ahoj, skús odbornú pomoc. Depresie kto nezažil nepochopí. Je to peklo. Držím ti palce.

pati6396
13. apr 2020

@pati6396 myslím psychiatra a denný stacionár. A hlavne nebráň sa liekom. Na srdiečko tiež ľudia berú lieky. Depresia je taká istá choroba, ak nie horšia. Kľudne mi napíš. Paťka

zuzicek88
13. apr 2020

Napis ak chces

moonlight1210
13. apr 2020

@pati6396 Autorka to riesila v aprili 2016 a medzicasom ju z konika odstranili. Zrejme niekde inde, v inych temach, sa prejavovala proti pravidlam.