Silné bolesti zubu po extrakcii a mierny opuch

melissa1604
20. dec 2020

Dobré ráno , v piatok som bola u zubára trhal mi zub tuším to bola 6ka. Mám príšerné bolesti sánky,hlavy a občas ma pichne až do ucha ,mám pulzujúcu bolesť, analgetiká mi vôbec neúčinkujú ,v noci neviem ani spať jediné čo mi pomohlo bol ľad ,ale to som čítala,že sa to nemôže používať dlhodobo iba 24 hodín po zákroku ževraj to potom spomaľuje hojenie. Mám aj mierny opuch ,chcem sa spýtať či mám v pondelok ísť k zubárovi aby sa mi nato pozrel poprípade dal nejaké antibiotiká keďže idú sviatky som zúfalá. Ďakujem

viera
20. dec 2020

@melissa1604 Asi mas zapal.....Analgetika sa pouzivaju na stlmenie bolesti....A pokial mas zapal nebudu ucinkovat...Jednoznacne by som isla ved ide o tvoje zdravie-zub....Drzim palce.Potom daj vediet o co islo...

limetka69
20. dec 2020

@melissa1604 uz by som bola na pohotovosti. 🙂 drzim prsty nech to nie je zapal okostnice.

renatka100
20. dec 2020

@melissa1604 na bolest po vytrhnuti zuba obycajne analgetika veru nezaberaju - flector je najlepsi - do zajtra by ti malo byt ale lepsie uvidis ked nie treba ist lekarovi

mmoonna
20. dec 2020

Buď tam máš zápal a treba ATB, alebo sa ti vytvorilo suché lôžko a nehojí sa to. Mala by si ísť na pohotovosť

nelca0510
20. dec 2020

@melissa1604 akonhle je tam pulzujuca bolesť, je to zápal a musí to riešiť zubár. Kamarátka čakala a skončilo to zápalom okostice.

melissa1604
autor
20. dec 2020

@viera Ďakujem krásne, dnes je to už o niečo lepšie ,trochu mi pomohol ústny výplach Glimbax a dala som si aj Flector ,uvidím ako to bude v noci a ráno zavolám môjmu zubárovi aby mi predpísal antibiotiká ,lebo mám afty a herpes tak neviem či ma zoberie a nechcem chodiť zbytočne ,dám vedieť 🥰

melissa1604
autor
20. dec 2020

@mmoonna Ďakujem za odpoveď , na pohotovosť som chcela ísť ,ale je len jedna v blízkosti a tam sa len za konzultáciu platí 15€ a za vyšetrenie 35€ ,mám 18 rokov a mamina má malé bábätko nemôžeme si to teraz dovoliť..

melissa1604
autor
20. dec 2020

@nelca0510 Ďakujem za odpoveď dúfam,že to nebude ten zápal tej okostice 😣

melissa1604
autor
20. dec 2020

@renatka100 Ďakujem za odpoveď ,mne už trhali aj 4 zuby naraz ,ale takéto bolesti som nemala ešte nikdy ,ale toto sú dolné,zadné zuby,ktoré sú silnejšie 😔 Dala som si Flector uvidím ako mi bude zajtra hádam ešte ordinujú aj v utorok

melissa1604
autor
20. dec 2020

@limetka69 Ďakujem pekne ,aj ja som už nad tým rozmýšľala ,ale ten cenník ma fakt odrovnal nenormálne sumy pýtajú

renatka100
20. dec 2020

@melissa1604 urcite pomoze drzim palce

evica01
20. dec 2020

A nepovedali ti, ze ta to bude boliet? Podla mna ta to boli z injekcie. Tie tlakove bolia aj "po" 😄

melissa1604
autor
20. dec 2020

@evica01 No mňa už vlastne aj samotný zákrok bolel takže si úprimne nepamätám ani veľmi čo mi už hovoril ,ale tak bolesť je normálna to mi je jasné len toto už je neskutočná bolesť

melissa1604
autor
20. dec 2020

@renatka100 ešte raz ďakujem krásne 😊

melissa1604
autor
21. dec 2020

Dnes som tam volala no nepovedala mi dokopy nič užitočné ,povedala som jej,že mám tie herpesy a afty odvtedy a ona ,že no tak tam ísť nemôžem ,že keď mi to zmizne mám ísť ,že ich bude zastupovať niekto iný lenže ja už čakať nemôžem dlho ,lebo ja už nebudem mať spoje ,pôjdem zajtra k druhému risknem to ,lebo toto sa už nedá vydržať

lenka3008
21. dec 2020

Keď ťa to bolí znamená že tam bol zápal.Ja som bola ťahať zub asi pred týždňom a tiež som mala neskutočné bolesti že som sa tam chcela vrátiť ale tiež som sa dočítala že keď ide o zápal hojenie trvá dlhšie a tak som čakala a trpela a ozaj po asi 5 dňoch to prešlo Dufam že budeš aj ty čoskoro v poriadku

musula
21. dec 2020

@melissa1604 ja som to prežila cca2 týždne do zadu.Niečo podobne som to mala a skončila som na antibiotikách :( presne ma tak boleli až kosti smerom k uchu.Už len koli sviatkom by som si dala predpísať lieky.Skóre uzdravenie vam prajem

melissa1604
autor
21. dec 2020

@musula Je to fakt veľmi nepríjemné a už som z toho hotová dúfam,že aj keď zajtra ma nevyšetrí kvôli tým herpesom,že aspoň mi niečo predpíše
Ďakujem krásne dúfam,že aj Vám je už lepšie

melissa1604
autor
21. dec 2020

@lenka3008 Tak jasné trvá to dlho to hojenie aj všetko,ale toto sú už neskutočné bolesti a neviem ani spať ani jesť už som skúšala fakt už hocičo ,ach to mi je Vás tiež veľmi ľúto dúfam,že ma to už buď prejde alebo to bude aspoň o stupeň lepšie ,lebo už fakt neviem
Ďakujem veľmi pekne

bona69
21. dec 2020

@melissa1604 ja som bola trhať asi dva týždne dozadu, tiež hrozna bolesť, opichala mi zub na dva krát a aj tak pri trhani som až vrieskala ako to bolelo, lebo ze pri zápale ani injekcia nepomôže. Doma tiež bolesti hrozné, začala som si dávať na ďasno z oboch strán curasept gél, pomáha na hojenie rán po chirurgických zákrokoch, ale majú aj ústnu vodu, dnes úplne v pohode už aj jem na tej strane, neboli a celkom zhojene. Držím palce

melissa1604
autor
22. dec 2020

@bona69 Aj ja som to mala tak a už som vyskúšala fakt hocijaké ústne vody jediná,ktorá mi pomohla bol Glimbax ,ale už sa mi minul teraz sa mi zas nedá spať zobudila som sa na hrozné bolesti už sa neviem dočkať rána

Ďakujem krásne

bona69
22. dec 2020

@melissa1604 joj moja to ma mrzí, ti verím že je to strašne, ja som až revala od bolesti, asi budeš fakt antibiotiká potrebovať, držím palce nech to poriesis a už na sviatky budeš v pohode 😘 napíš potom ako si dopadla

melissa1604
autor
22. dec 2020

@bona69 Aj ja už revem od bolesti a aj od únavy ,lebo sa mi nedá spať . Dnes som tam bola dala mi takú gázu moc mi ,ale nepomohla zajtra mám ísť na výmenu lenže aj túto zubárku bude zastupovať druhá a tam potrebujem aj test na Covid tak som zvedavá ako to stihnem ,lebo ak dobre viem tak berie iba do deviatej tak neviem čo so mnou bude už ma toto všetko nebaví.
Ďakujem krásne aj ja by som bola rada keby to je už na sviatky v pohode ,ale zatiaľ to tak nevyzerá ,že to tak bude 😔

bona69
22. dec 2020

@melissa1604 a keby skocis ku svojej obvodnej nech ti dá antibiotiká? Ak neporiesis tu zubarku.

melissa1604
autor
22. dec 2020

@bona69 No to ma nenapadlo a to záberu hocijaké antibiotiká? Ďakujem za nápad

musula
22. dec 2020

@melissa1604 mbe uz predpisala silnejšie

musula
22. dec 2020

Skuste si rano zavolat obvodnej,ze ak sa nestihnes otestovat a osetrit do 9:00 ci ti predpise antibiotiká.Drzim vam prsty aby vam to vyslo.Su to hrozné bolesti :(

melissa1604
autor
22. dec 2020

@musula ďakujem vám krásne fakt skúsim...❤️😔

melissa1604
autor
22. dec 2020

A nemáte niekto skúsenosť s tou gázou ? Musím ísť zajtra na výmenu?

kubkovamama
22. dec 2020

@melissa1604 pri väčších extrakciach sa dávajú vždy preventívne antibiotiká. Skús si zohnať Dalacin,to je antibiotikum konkrétne na zápaly tkanív,kostnej hmoty,kože,po zákrokoch a operáciách v ústnej dutine.Je to silné,ťažké na trávenie,ale zaberá rychlo