Silné bolesti v pätách

lucia851
15. mar 2022

Ahojte mali ste niektora silné bolesti v pätách?mne ortopéd píše plantarna fascia ale ci to je ono neviem. Dostala som elektroliečbu a magnet. Vôbec neviem od bolesti chodiť, boli to aj v kľude. Co vám pomohlo?

vandala
15. mar 2022

@lucia851 vlozky do topanok znacky medicovi specialne na tento problem, zhodenie par kg a cas. Niekomu pomohla aj razova vlna, treba pohladat info. Este som si masirovala celu tu slachu, pozri videa na nete. Pri plantarnej fasciitide ultrazvuk, magnet, elektroliecba a podobne malokedy pomahaju.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
simsalabim
16. mar 2022

@lucia851 okrem spominaneho moze pomoct aj zmena topanok a cviky od fyzioterapeuta, kedze treba ponatahovat skratene a zacat spravne zapajat vsetky svaly.

lucia851
autor
16. mar 2022

@simsalabim mne dávajú na rehabilitáciach iba magnet a elektroliečbu. Žiadne cviky

simsalabim
16. mar 2022

@lucia851 skus sa na to opytat. Ak mi lekar nepredpise fyzio, castokrat sa pri procedurach opytam, ake cviky by mi odporucili a vzdy mi ukazu... ale ortoped aj rehabilitacna lekarka ma posielaju k fyzio tak raz za 2 roky.

simca06022011
16. mar 2022

zmena topanok pomaha naviac, nechodit na boso po tvrdych povrchoch.. a vydrzat.. ono to trva kym to prejde, otrasna bolest to je... ked nepomozu rehabky tieto,t reba sa pytat dalej... mne napr. davali injekcie, to bolo nieco otrasne a nepomohlo, ozarovanie nechceli ani pocut. Na rtg/mr potom nasli este ostrohu na jednej nohe... naozaj TOPANKY pomohli najviac, makke vlozky do nich, dokonca som presla na vacsiu velkost topanky, hlavne sportovej obuvy, lebo ked mi nieco tlaci zo zadu na "patu"/achillovu alebo co, tak sa mi to vzdy podrazdi.