Silná pulzujúca bolesť pri hemeroidoch

20. okt 2021

Ahojte mam hemeroidy. Beriem detralex a emotralex natieram. Mam zapchu pijem psyllium ale zial mam taku pulzujucu silnu bolest ze nesadnem. Dr mi predpisuje v kuse len tie masticky a lieky hore spominane. Dubovu koru si idem dnes kupit ale co ine hoci na predpis vam pomohlo dakujem

sasanka605
20. okt 2021

Vymacat sa v repliku este. Tak silnú bolesť som nemala ale aj tak mi doktor spomínal operáciu ak to neprejde. vymeň lekára.

ddaassuullaa
20. okt 2021

toto pouzi aj ako obklad, nielen na hygienu.

a tu je odpoved na otazku a nete k bolestivym (nekrvacajucim) hemoroidom:

Na bolestivé hemoroidy Vám odporúčam Proctoglyvenol čapíky alebo PREPARATION H 12 čapíkov. Ak Vás trápia hemoroidy častejšie, alebo je to teraz veľmi nepríjemné, odporúčam Vám k liečbe pridať tieto tablety DETRALEX 500 mg 60 tabliet alebo Flebaven v špeciálnom dávkovaní, nech sa toho čo najskôr zbavíte. Počas prvých 4 dňoch liečby je denná dávka 6 tabliet (3 tablety ráno a 3 tablety večer). Počas nasledujúcich 3 dní je odporúčaná denná dávka 4 tablety (2 tablety ráno a 2 tablety večer) . Liečba pri tejto indikácii je krátkodobá. Doplnkovou liečbou môžu byť sedavé kúpele v dubovej kôre .

Príprava odvaru: polovica vrecka sa krátko povarí v 1 l vody. Nechá sa vylúhovať 30 minút. Výluh sa používa teplý. Používa sa 2-3x denne.

Ak sa po 7 dňoch samoliečby nebudete cítiť lepšie, mali by Ste sa obrátiť na lekára. Samoliečba môže trvať 15 dní. Ak príznaky neustúpia, je potrebné kontaktovať lekára. Ak máte takéto ťažkosti, dôležité je zabezpečiť pravidelné a komfortné vyprázdňovanie. Odporúčam vám diétu bohatú na vlákninu (jablká, hrušky, hrozno), mrkva, kapusta, huby, strukoviny, semená ľanu a obilniny, dostatok tekutín, ideálne čistá voda a ovocné šťavy, vylúčenie alkoholu a dráždivých potravín. Je potrebná správna pohybová aktivita a zvýšená análna hygiena / bidet, vlhčené utierky - Procto-Glyvenol Soft 30ks.

https://www.benulekaren.sk/poradna?tags[56]=Žil...
listuj k otazke

simca06022011
20. okt 2021

studena sprcha/sudene obklady v akutnom stave pomahaj (pripadne nemusi byt sutdena, len chladnejsia, nie kazdy je ladovy medved), netreba tych vodiciek a masticiek milion pouzivat, vacsinou jedna staci. DUbova kora je na kupele ok, ale mast a cipok to spravia tiez. Ak mas problem so zapchou a mas hemoroidy, mozno by bolo vhodne skusit glycerinove cipky, a hlavne viac vody, nie len vlakniny.

majive
20. okt 2021

Dať si ich odstrániť , jedinne účinne riešenie

janinah
20. okt 2021

konečník a jeho okolie majú aj iné choroby ako hemoroidy ,určite s tým chodte na chirurgickú amb. čím skôr,môžete aj do pohotovosti,ale konečné riešenie takých hemoroidov je operácia/odporúčam laserom/ a vo vašom prípade niet za čím čakať,budete roky trpieť a dávať peniaze za lieky,ale to hemoroidy neodstráni,len akotak stlmí prejavy