Aj keď som tu prečítala už mnoho diskusií na túto tému, milé žienky idem si sem po radu a rada si prečítam vaše skúsenosti. Po pôrode som upadla do ťažkých psychických stavov. Pred tým som nemala žiadne psychické problémy a ani v rodine sme nikdy nemali žiadne psychické ochorenia. No po pôrode ma to draplo, bola som v podstate dosť mimo. Prechádzam popôrodnou depresiou. Bola som aj hospitalizovaná. Nejedla som, zvracala som, prehaňalo ma, nevedela som sa sama ani osprchovať poriadne nieto sa starať ešte o dieťa. Po hospitalizácí sa môj stav nejako nezlepšil, našli sme dobrého psychológa ktorý ma vedie na tejto ceste už dosť dlho plus beriem aj lieky ale tie sú len pomocná barlička. Pomaly som začala jesť. Nie veľa ale už sa aspoň najem, varím, starám sa o domácnosť o dcérku, šoférujem a v podstate robím všetko. Stalo ma to veľa úsilia aby som sa dostala tam kde som dnes . Trvá to už takmer sedem mesiacov, stále sa ale necítim zdravá a mám ešte svoje stavy. Niekedy sa zamýšľam nad tým či som nemala psychózu a zle mi určili diagnózu a vravím si či môže byt človek z poporodnej depresie a uzkosti natom tak zle ako som bola ja ? Čo ma ale vystrašilo, tak od dneska rána sa opäť cítim tak zvláštne, neviem to opísať a veľmi sa bojím aby sa mi tie stavy nevrátila a nebola som opäť tam kde pred tromi mesiacmi. Žienky koľko to trvalo u Vás kým ste sa naozaj zotavili z niečoho takéhoto ? Je to naozaj peklo na zemi a neprejem to nikomu.
@lenocka8894 máš u mňa obdiv že si to zvládla 😉. Ako dlho ti trvalo zotavenie ? Ja mám tiež strach či to nemám, lebo sa mi to rozbehlo 5 dni po pôrode. A naozaj som mala ťažké stavy, pohltená vlastnými myšlienkami, teda hrozným myšlienkami. Ale bludy a halucinácie som nemala.
ak chces napis spravu, poznam a prechadzam si tym 🙈
Mne sa stav zacal rapidne zlepsovat ked som prestala kojit...bohuzial musela som inak to neslo..ako sa mi stracalo mlieko tak sa vsetko zacalo zlepsovat plus psychokog ktoreho navstevujem doteraz...ale tam uz riesim ine veci 😊 neboj bude dobre len musis chciet a pojde to 💁♂️
@lenocka8894 môžem ti napísať správu ? 😊
Jasne 😊
Drzim ti palce..v poporodnej depresii asi velmi neporadim ja som mala laktacnu psychozu..do vtedy som si myslela ze zeny prehanaju ale ked som si tym presla tak uz uplne chapem...zatial som ani nikomu nepovedala co sa mi v hlave odohravalo lebo to by nik nepochopil no nastastie najblizsi si hned nieco vsimli a konali zaco im velmi dakujem 🙏