Silná menštruácia počas kojenia

ada510
21. nov 2013

Dostala som začiatkom tyzdna tyzdna menzes dosť silny prvý po 3 mesiacoch po sekcii no a úplne sa mi z toho zacalo vytrácať mlieko a ani sa necítim dobre... 😖 bojím sa že úplne stratim mlieko od začiatku ho mám malo a musím prikrmovať ale tak aspoň niečo bolo no teraz prikladam a malý sa len hnevá a ani odsat sa mi nič nedá max.30ml ☹

zahradka76
21. nov 2013

pocas menstruacie dochadza docasne k znizeniu produkcie a taktiez aj chut mlieka je vraj ina. Ak planujes dlhodobo dojcit, tak je potrebne, aby si prestala prikrmovat a zvysila produkciu. Lebo ak budes prikrmovat popri dojceni, tak o mlieko prides uplne, alebo sa Ti sam odstavi. Byt Tebou, tak kontaktujem dobru laktacnu poradkynu.

ada510
autor
21. nov 2013

@zahradka76 no ja už som skúšala setko možné ale proste malý mi bez prikrmovania neprispieva teraz som sa snažila len kojit ale malý mi nepribera tak už som donutena prikrmovať ...môj syn má aj reflux tak aj dosť vyvracia a zo zahustovadiel sa nevie vykakat... Takze mi ho odporúčajú odstaviť 😖

zuzike123
21. nov 2013

prvy menzes som mala tiez velmi silny, az som sa zlakla 🙂 ale vsetky dalsie uz boli ok. a mlieka je vtedy tiez menej, moj maly cuca vtedy kazdu chvilu. tak len vydrzat, mozno to caste prikladanie aspon pomoze produkcii. drzim palce.

janaspa
21. nov 2013

Ahoj ja som pri oboch detoch dostala menzes prvy tyzden po sestonedeli,tiez velmi velmi silny,upravilo sa to tak cca po troch/styroch mesiacoch. Starsi syn bol pocas menstruacie vkuse nalepeny na prsniku nechcel ho ani pustit, mladsiemu kramy vobec nevadili,ale kamoskin napr pocas kramov odmietal prsnik, kazde dieta reaguje inak. A este k tej menstruacii, pocas kojenia mozes dostat aj dvakrat do mesiaca s rovnakou silnou intenzitou,tak sa nezlakni. Ja somto takmala asi dvakrat, dr. vravela ze je to pri kojeni normalne. Cyklus sa casom upravi.

ada510
autor
21. nov 2013

Praveze dnes som radu lekárky skúsila dávať len UM a zaujímavé je že mi vôbec už nevraca a je kludnejsi ...tak ja neviem... 😒

zahradka76
21. nov 2013

http://dojcenie.wordpress.com/2010/02/27/gastro... ak mas chut tak si to precitaj. A radila si sa aj s laktacnou poradkynou? Nechcem Ti nanucovat kojenie, ale ver mi, ze ak ho odstavis, tak nielenze mu vezmes to najlepsie, co mu mozes dat, ale budes si to vycitat. Lekari vacsinou o dojceni nic nevedia a UM je samozrejme aj dobry biznis.

zojussenuska
9. feb 2015

zdravim vas žienky prosim kedy mi pride prvy menzes po šesto nedeli?nekojim dakujem