Silná bolesť v päte po zobudení

5. sep 2023

Zdravim, idem si k vam po radu. Kazde rano, ked sa zobudim, mam v pate tak prisernu bolest,ze chofim po spickach. Pocas dna to rozchodim a na dalsi den sa to opakuje.
Momentalbe som v zahranici, ale planujem to riesit s dr.ked sa vratim.
Myskela som,ze sa jedna o ostrohy, ale to by ma asi bolela pata cely den...
Mali ste to niekto? Co to bolo? Ako si pomoct?

mimikarol
5. sep 2023

Ja mám to isté posledné cca 2 mesiace. Aj cez deň ma pata boli ale nie veľmi, ale keď dlhšie sedím alebo ráno po spaní normálne krivam chvíľu 🤦 Tiež si myslím že ostrova to bude

marticka85po
5. sep 2023

To bude ostroha.mavala som rovnake priznaky ked som pracovala v stoji a noha bola namahana.akonahle som presla na sedavu robotu tak sa to stratilo.

autor
5. sep 2023

@mimikarol ja presne to iste :p skus pozriet plantarnu fascitidu ci ti to nesedi priznakmi?? Mne aj celkom ano, ujo google vela vie :D

autor
5. sep 2023

@marticka85po a ako si to vyriesila? Preslo to potom same ci si chodila na nejaku rehabilitaciu?

marticka85po
5. sep 2023

Preslo to same chvalabohu.nahrievala som si to infralampou a mazala protizapalovymi gelmi.ale mala som kolegynu ktora to tiez mala ale ona chodievala na injekcie do paty

autor
5. sep 2023

@marticka85po tak to skusim riesir tiez takto, snad yiez pomoze 🙂 dakujem.

marticka85po
5. sep 2023

Je to neprijemna bolest.hlavne rano. Ale drzim palce a skore uzdravenie zelam 🙂

3009
5. sep 2023

Ja som na pätovú ostrohu musela ísť na ožarovanie a skúsila som aj rázové vlny. Po niekoľkých rokoch sa mi to zasa vrátilo.

autor
5. sep 2023

@marticka85po dakujem velmi pekne 🙂

autor
5. sep 2023

@3009 och,to ma mrzi,ze to nezabralo raz a navzdy :(

marylynka
5. sep 2023

Išla som ortopedovi a predpisal mi rhb bola to trojkombinacia trvalo to asi 3 tyzdne kym som to odchodila. Mala som pocit že nulovy vysledok. Potom som niekde vyguglila taky ruský eshop kde som kúpila oŕtokrém alebo optokrém a soĺ z mŕtveho mora v tom si najprv vymočiš nohu a ešte taký kremik maličký v plechovej krabičke. Aplikovala som asi 2 mesiace a zase nič tak som si povedala že kašlem už nato a po niekoĺkých týždňoch sa bolesť stratila tak neviem čo z toho zabralo ale odvtedy mám pokoj 2 roky.

vanilkovazmrzka
5. sep 2023

Ostroha to vobec nemusi byt. Chod k ortopedovi, to bude najlepsie.

aninkal
9. sep 2023

Ja som tiez mala ostrohu, bolest bola priserna, ako keby som patou stupila na ostry kamen pri kazdom kroku. Rano, alebo po dlhom sedeni viac. Prisla som k ortopedovi v zufalom stave.Rontgen to potvrdil. Najskor mi pichla vzdy s odstupom tyzdna kortikoidovu injekciu priamo do paty. Potom s odstupom mesiaca som zobrala 2x ozarovanie. Medzitym som brala fyzioterapiu, napisal tiez ortoped, teda magnet, biolampa, laser kazde po 10x. Vsetky tie ukony riesia vlastne zapal, ktory vyrastok sposobuje. Asi po troch mesiacoch mam pokoj. Kazdemu zabera nieco ine, niekomu oziare samotne a este mi kolegyna spominala tzv. razovu vlnu, tiez poda ortoped, ze jej pomohla. Treba vyskusat, nieco urcite zaberie, uprimne Ti to zelam.