Ahojte nezažili ste to niekto? Fakt hnusná, ostrá silná a bodavá bolesť zospodu a v podbrušku pri nutkaní na stolicu a vyprázdňovaní samotnom. Potom po každom jedle, keď ma zatlačí na stolicu, tak takto trpím. Strašne to bolí aj pri sedení všetko z dola. Som tehotná a mám to celé tehotenstvo tak na striedačku, príde a odíde. Na gastro mi urobili len sono brušnej dutiny a všetko ok. Prosím niekto skúsenosť? Keďže som tehu, nikto so mnou nič nemôže teraz robiť a nevedia mi pomôcť :(
Lactecon z lekárne, môžu aj tehotné, voda zajecicka z lekárne 1 deci večer, pozor je horká, zapchat nos a vypit
Mozes to mat z krizov, krizova oblast vyzaruje aj do podbruska. Mna obcas pri cikani alebo velkej potrebe tak zaboli v podbrusku, ze sa ledva postavim. Tiez mi to zacalo v tehotenstve a stale tym trpim...v procese riesenia 😁. Skus si dat nejaku bylinkovu mast (napr. konsku mast na krizovu oblast), tym nic nepokazis a mozno sa to zlepsi.
@minenkak áno mám práve posledné dni dosť problém a aj zápchu som mala :( môžu z toho byť až také ostré bolesti? Máš skúsenosť? Nikdy som to nemala, až teraz v tehotenstve. Skúšam aj čipky, vlakninu aj kadečo na zmäkkčenie a nič :(
@marcellka32 ďakujem! Mám šaraticu aj, to je cca rovnake asi že?
@barbora0308 ďakujem vyskúšam aj to🙏
Mám,len jesť veľa vlákniny a púť,tam nič nepomôže
Saratica je agresívna pre čreva
Ak mas problem so stolicou, nasad chia semiacka, kazdy den za lyzicu napr. do jogurtu. Vie spravit zazraky 👍.
@minenkak no presne!! 🙈 ja ani sedieť neviem a keď pocítim potrebu isť na veľku tak mam pocit že ma niekto boda nožom všade zospodu…hrozna bolesť fakt..neverila by som nikdy, že toto dokáže byť zo zápchy a tvrdej stolice :(
@barbora0308 ďakujem, musím vyskúšať.
Presne,len jesť fakt nič čo zapeka ,ale keď budeš jesť veľa vlákniny tak môže ťa nafukovať,musis si sama nájsť a uvedomiť čo ti robí dobre a tehotenstvo v tomto je naozaj nič moc
@minenkak ďakujem veľmi pekne za rady, problém je, že už mám aj otvorený krčok a trochu sa toho bojím, že ma tie kŕče ešte viac otvoria a to máme ešte do termínu stále veľa času 😔 potom sa len stresujem, čo to ešte všetko zhoršuje..
Len kľud, ak môžeš prechádzaj sa nech sa čreva hýbu a len menej jesť a vlákninu,tam nič iné nepomôže a veľa vody
@minenkak srdečna vďaka fakt 🙏 snaď to čim skor prejde
A nie sú to trhlinky na konečníku? Lebo mne sa to stalo po zápche asi od tehu tiež... a potom po antibiotikách...tak som každý deň nejaké sušené slivky, probiotiká užívala a dávala si pozor na to , čo jem, viac zeleniny, kým sa nezhojili - keď prešla zápcha
Tvrdá stolica?