Ahojte ženy. Chcem sa opýtať na skúsenosť. Začiatkom septembra mi zistili čierny kašeľ. Priebeh relatívne okej. Ale po mesiaci sa mi objavila silná bolesť pod rebrom. Potom zmizla a teraz je to tu znovu. Doktorka povedala, že to mám ponamáhané medzirebrové svaly a röntgen bol v poriadku. Dala mi lieky na bolesť a flector. Lenže tá bolesť je hrozná a ja neviem, či je toto fakt normálne. Bolí a páli ma celá oblasť pod rebrom, prechádza to do chrbta. Desím sa vždy, keď mám náhodou zakašľať. Príšerne to bolí, keď si mám ľahnúť. Už som z toho hotová. Najviac to bolí na dotyk, ale aj pri dýchaní to cítim. Jedine to nebolí, keď ležím. A moja hlavná otázka je, to fakt mám len čakať, že to raz prejde? Alebo sa dotazovať, či to nie je niečo vážnejšie? Neviem, ale cítim sa strašne. A to už ani nekašlem.
kolegynu tiez tak velmi bolelo rebro po kasli, davala si naplasti flector a postupne to preslo... asi len vydrzat
@janapeterjana Kamaratka takto prisla k doktorke ze ma asi infarkt ked mala taky silny kasel, no a zistilo sa ze ma "iba" natiahnuty sval, ale poriadne.
Ja som take mala v tehotenstve, pri chorobe,raz som taka zakaslala a mal pocit, ze som si zlomila rebro a bolelo to ja cert asi mesiac. Asi som mala tiez nieco natiahnute, ale kamoska mi odporucila krem Ozonicom a prisambohu, po nom sa mi ulavilo a potom to aj postupne vyliecilo. Tak skus vyskusat.
@janapeterjana Podľa mňa to môže byť blokáda rebra alebo th oblasti, trp vo svaloch, natiahnutý sval. Ja by som zašla na fyzio ,pokiaľ je RTG ok
tiež som to mala asi mesiac a pol kým to prešlo
@janapeterjana pri silnom kašli sa môže zlomiť aj rebro. Ja by som si žiadala opätovný rontgen. Aj keď aj ponaťahované svaly vedia ukrutne bolieť.