Ahojte, minulý týždeň som bola pozit.testovana. Už asi 5ty deň ma neskutočne boli na hrudníku, zle sa mi dýcha. Ako keby to je taká tlaková, zvieravá bolesť. Neviete mi poradiť, poprípade z vlastnej skúsenosti, čo vám na to zabralo ?
Ďakujem krásne
preslo to same zhruba po tyzdni.
ja som taketo probelmy mala uz v minulosti, mam chornicky kasel, som prieduskarka uz 25r. takze pre mna to nebolo nic, co yb som nepoznala.
Fú no najlepšie asi zavolať lekárovi či nevie niečo poradiť ale väčšinou čo boli aj známi pozitívni, že mali problémy takéto tak proste len vydržať a dúfať, že to čo najskôr prejde :/ Ak by si ale mala pocit, že sa to nejako moc zhoršuje a že sa ti veľmi zle dýcha tak netreba váhať a volať sanitku. Dúfam ale, že na to nedôjde, držím palce nech sa ti uľaví
Ďakujem krásne, veľmi nepríjemné to je . Nemôžem ležať ani na boku, stále len rovno aj to cítim každý jeden nádych.
Keď chodím ma to tiež bolí veľmi
No ,jedine len čakať A snáď to čím skôr odíde:/
@goodidea fakt ti to pomohlo pri covide??
@gabsisi ju odtiaľ pekne pošlú domov... bez vyšetrenia. pokiaľ nelapá po dychu, do nemocnice sa ani nedostane :( zvieravá bolesť a dýchavičnosť je ešte "v pohode". mne lekár povedal, že keby som mala pocit, že ma naraz pichá 1000 ihiel v pľúcach, vtedy volať sanitku. alebo keby som lapala po dychu. toto, čo má autorka, má možno 40% ľudí pri covide
@panelacikova ja som našťastie ešte nemal ale bežný "recept" pri respiracnych ochoreniach tzv. generačny..... Poznám ľudí ktorým pri covide pomohla
Ja som toto počula od každého jedného, ktorého poznám a kovid mal. Tlak na hrudníku pocit, že ti na nom niečo sedí... Je to bežný príznak, ale neboj, neumiera sa na to. Prejde to. Ale viem si predstaviť, že je to veľmi nepríjemné. Drz sa
@ivaa_ prave to tiez prezivam,mala som pozitivny test,priznaky uz ako tak ustupuju ale obcas kasel a bolest v hrudniku stale trva,raz viac,raz menej...
@elementissa presne,a j aj som to pocua od kazdeho a aj ja som mala tento priznak.
vyskytuje sa fakt casto pri covide
Skus vyskusat Aspirin 100 cisty..
@alenka2101
@ivaa_ nepreľaknite sa, ak to bude pretrvávať aj 2 mesiace po vašom testovaní, ba aj dlhšie. mne to stále občas "príde", pobolí, potlačí a prejde. včera som absolvovala komplet pľúcne, aj vrátane RTG a chvalabohu, všetko čisté. držím vám palce.... hlavne pozitívne. ja som mala veľmi zlé 4 dni, čo som po vete-dvoch musela predýchať, ale chvalabohu, prekonala som to. ozaj držím palce!
@panelacikova ja som tiež mužovi 2x natrela na noc, keď vravel že má pocit tlaku (alergik a prieduškár) a polepšilo sa mu..
@bagre super..... ja ani nemám takú masť doma, no ani som nevedela... možno informácia pomôže iným...
@panelacikova dnes ju už nerobia z jazveca, sú tam bylinky, ale skúšala som všetko čo sa dalo.. a pomohla aj mne pred rokom ešte na nekoronový stav keď mi po týždňovom ležaní sedelo niečo na prieduškách 😉
som viac dva mesiace "po" a ešte sa mi to stáva.. bola som chorá viac ako 5 týždňov a po celý čas na neskutočne bolelo ma hrudi.. lekárka ma po celý čas ani len nevidela.. liečila som sa bylinkami, inhalovaním, naparovaním, vyhrievaním, soľou, jazvečou masťou od poľovníka, rakytníkom, tinktúrou z echinacey.. nakoniec som aj tak brala ATB..
z môjho pohľadu je Covid najhorší v tom, že mnoho lekárov nerobí nič, buď doma a čuš, lieč sa ako vieš a potom že prečo majú toľkí zápal pľúc.. no prečo? prečo mňa aj muža obvodná lekárka 5 týždňov ignorovala a držala v karanténe? vedela, že som už 2x prekonala zápal pľúc a napriek tomu ma nechala tak.. záchranná služba sa len opýta, či môžeš dýchať.. ak áno, je to v poriadku, len vydrž.. fakt super 🙁 možno keby som dostala ATB na dutiny a priedušnicu skôr, nemusela som sa 5 týždňov trápiť 😠
@nikaeli neviem kedy si mala covid,a le na zaciatku sa ludia drzali v karantene dlho. neskor sa preslo akoze vdaka novym poznatkom k tomu, ze musi byt karantena hlavne tych 10dni a potom uz clovek nei ej infekcny. aj ked je tu podmienka, ze 3 dni nesmie mat priznaky. no potom nastava problem, ze sa mohla pridruzit aj ina infekcia, ale kedze pacienta ziadny lekar nevidi, tak na to nikto nepride. no ale teda na covid sa ATB nedavaju. jedine ak by sa vyskytla komplikacia - pridruzena bakterialna infekcia.
@panelacikova Dobry den pisete ze viac ako 2 mesiace.. aj ste chodili neskor von do prace na prechádzku ?ja som 4 tyzdne po a bolest na hrudniku mam stale ..ked som isla s dcerkou na prechádzku velmi sa mi pohorsilo dychanim studeneho vzduchu..15 teho mam kontrolný rentgen pluc..
@olihorniakova nie, do práce ma lekár doslova nepustil, keďže pracujem s deťmi a mám veľmi slabú imunitu i "bez covidu". ten mi ju ešte viac oslabil. po ukončení takmer mesačnej karantény (2x som bola pozitívna a stále som mala príznaky), mi doslova nakázal prechádzky v prírode. samozrejme, že som chodila mimo ľudí, mala som sama nepríjemný pocit, žeby som nebodaj ešte niekoho mohla nakaziť! 🙂 takže spočiatku to boli také 20min.prechádzky a pomaly (polovica novembra) a veru, s ťažkosťami 🙂 teraz už "dávam" tak 1,5 hodinové rýchlou chôdzou a bez problémov. ale som stále doma, liečenie trvá dlho, ale postupujem dobre, stav sa mi zlepšuje a pľúcne vyšetrenie ukázalo, že pľúca sú v poriadku. držím silno palce, ale ak ste po prekonaní a po karanténe, tak pokojná prechádzka na čerstvom vzduchu môže naozaj pomôcť. mne teda pomohli. ale len pomaličky som pridávala ako kilometre, tak aj rýchlosť 🙂
@panelacikova je to vysetrenie bezne po covide ci mala si chronicke problemy u predtym a preto Ta kontrolovali?
@nikaeli obvodni lekari nerobia pre pacientov doslovne nic.Muz pisal obvodnej, ze je pozitivny ani slovom sa nespytala ako sa citi nic....a pritom jej pisal, ze priznaky ohladne dychania a bolesti hrudnika ma vacsie.Nic iba, ze sa ma nahlasit na soc.poistivnu.Kazdy serie na kazdeho🙂 zamestnavatela zaujimalo kedy mu prejde 10 dni karanteny ziadne ako sa citis, co rodina?Covid preveril vela vztahov a vela sa ukazalo.Svokra vedela, ze sme v karantene a cakame na testy raz nezavolala, ale ked ona ochorela rovno z vyteru volala
@olihorniakova kamaratka chodi do prace je po RTG a bolesti pocit, ze sa nevie naplno nadychnut ma stale uz 3 m
@drzaopica nie je to automatické, ale OL by mal poslať človeka na pľúcne alebo aspoň na RTG pľúc, ak mal dotyčný ťažší priebeh a aj niekoľko týždňov po karanténe má stále problémy s dýchaním... alebo ťažobu v hrudníku. pre istotu, lebo pľúca môžu byť zjazvené a potrebuje to potom zrejme sledovanie alebo liečbu, aby neostali následky. čo sa týka OL, veru, máš pravdu, prešla som si v minulosti mnohými lekármi, a len jedna pani doktorka bola milá, od nej som odišla, ordinovala ďaleko od môjho bydliska. a potom som natrafila na strašné hovadá, s prepáčením. teraz mám rok doslova "anjela". je to lekár s "L" na začiatku. dobrák a nič nezanedbá. veľmi sa o pacientov zaujíma a stará. keď som dostala správu o pozitivite a zároveň som mala 2.deň veľmi ťažké dýchanie, poslala som mu mail. zavolal mi v ten deň popoludní a 20 minút mi dával inštrukcie a rady. zahájil liečbu, akú uznal za vhodnú a povedal mi čo a ako, ak by sa stav zhoršoval. proste zlatý človek. ale toto je jeden z možno tisíc :( bohužiaľ.
@drzaopica a k tej kamarátke tvojej.... covid potrebuje dobu na doliečenie. neviem, kde kamarátka pracuje, ale ak má prácu fyzickú, tak sa po oslabení chorobou mohla ešte viac "dorafať"... stretla som už viac ľudí, ktorí nastúpili po covide do práce a o pár dní-týždňov šli na PN, lebo nevládali stáť na nohách. jednoducho zoslabnutí, slabá imunita nastúpila "do práce" a oslabla ešte viac. takže kamarátka by potrebovala možno mesiac pokoj a kľud doma, prechádzky a poriadne pľúcne vyšetrenie. toto fakt nie sú srandy :(
Ahojte chcela by som sa spytat kto prekonal covid alebo kto Ho mà vaše skusenosti. Dlho ma boli pri hrudniku aj pri rozpravani ma to boli a citim ako by som sa vičerpala pri rozpravani žiadne ine priznaky nemam ktore suvisia pri covide. No antigen test je negative podla vas može byt opak?
@ronaldoboss ano...moze byt opak...muz bol pozitivny...priznaky sme mali neskor vsetci...antigenovy test sme mali s mamou robeny v rovnaky den...jej vysiel pozitivny a mne negativny...neverila som tomu a ani nikto doma...pcr test by mi isto vysiel pozitivny...mozno no
@ivaa_ mne vôbec nič. len vydržať :( dokonca to ešte občas pretrváva 2 mesiace po tom, čo som bola pozitívna :( možno skús, ak máš, dať si zo 25 kvapiek fenistilu. ukľudňuje opuchnuté sliznice. teda, aspoň mne to lekár poradil a mierne mi to pomohlo. ale len mierne. ale aspoň čosi... skôr by bolo fajn konzultovať to s lekárom po telefóne...