Silná bolesť hlavy počas ovulácie

barbie00
27. máj 2024

Ahojte. Už nejakú dobu ma trápia nesmierne silné bolesti hlavy presne v čase ovulácie. Sú to 3 dní, kedy nie som schopná fungovať, bolesť vyráža ako keby od oči, niekedy mám pocit že ma bolia aj všetky zuby. Predpokladám, že to bude spôsobené zmenou hormónov počas cyklu. Bavila som sa o Tom aj s gynekológom (dávno v dôchodkovom veku) a jeho rada znela, nech si dám tabletku a pretrpim. Idem si preto radu sem, nejaké rady a tipy ako tomuto stavu predchádzať? Resp. Ako si aspoň trochu pomôcť to zvládnuť.

olivia_c
27. máj 2024

@barbie00 no mne pomaha po rokoch rokucich len tabletka proti bolesti a takisto tesne pred spustenim ms mavam taku hroznu bolest hlavy.

barbie00
autor
27. máj 2024

@olivia_c och to si ma moc nepotešila..nerada do seba pcham tabletky, preto som dúfala že sa to dá riešiť aj iným spôsobom.

janickacrazy
27. máj 2024

@barbie00 no asi veľmi neporadím, ja síce nemám bolesť hlavy, ale podbruška v čase ovulácie a je veľmi silná, proste katastrofa, pomáha len tabletka proti bolesti a čaj z alchemilky, ked nie som v práci, tak ľahnúť si do tepla, ked sa nehýbem, tak nebolí

merrysa
27. máj 2024

@barbie00 no žiaľ je to tak. Ja užívam triptany priamo na migrénu,.lebo ostatné analgetika sú hop alebo trop. Tie 2 razy v mesiaci (menzes, ovulácia) tie lieky telu neublížia a hlavne človek netrpí ako kôň.

1mata
27. máj 2024

@barbie00 kazdy keden mesiac pocas ovulacie a den pred menzesom mavam strasnu migrenu 😏

lija22
27. máj 2024

ten dochodkovy vek gynekologa si zrejme spomenula,ze mozno nema aktualne moderne vedomosti, ale, zda sa, ze on to vsetko vystihol a skratil a prave za roky rokuce uz vie, ze v konecnom dosledku vsetkym pomoze len tabletka. Ked si tu prebehnes temy o bolestiach pri ovulacii tak zistis ze nic poriadne nefunguje. ja to zial potvrdzujem, ibuprofen vyhrava