Dnes večer ma začala neúnosne bolieť chrbtica, za posledný týždeň sa mi to dosť často stáva avšak, vždy keď som sa vystrel resp. ľahol si tak mi to za chvíľku prešlo, no dnes sa tak nestalo dal som si dokonca aj panadol od bolesti keďže nič iné nemám a nie som doma pri rodičoch, ale aj tak je tá bolesť neznesiteľná, mám pocit, že mi to ide do oboch bokov v oblasti hrudníka, viete mi poradiť čo by mohlo zabrať, nechcem zneužívať zdravotníctvo a chcem vydržať do rána a potrebujem byť v stave aby som dokázal od šoférovať domov k rodičom približne 200km a pôjdem k obvodnému si niečo pýtať len potrebujem aby mi to aspoň trochu do rána prešlo keďže ako píšem nechcem takto zneužívať zdravotníctvo kde je aj tak viac vážnejších prípadov ako som ja, ktorý môže ísť k obvodnému, mám sedavé zamestnanie kde sedím niekedy aj 10 hodín denne pri PC samozrejme po práci to ventilujem tým, že chodím behať aspoň aby som trošku odľahčil to telo po toľkom sedení
@khuliniova ale aj tak potrebuje výmenný listok
@khuliniova myslel som, že najskôr zájdem za obvodným či to je naozaj len chrbtica alebo aj niečo iné a každopádne, potrebujem vypísať aspoň na pár dní PN, ktorú mi len tak žiaden fyzioterapeut nedá a aj k nemu potrebujem odporúčanie pokiaľ chcem navštevovať fyzio niekde v nemocnici alebo na poliklinikách a nie súkromne, ktorý väčšinou pôsobia aj tak pri športových kluboch
@viestta keby len ten ale aj PN aspoň na pár dní kým sa dám dokopy
Skus suché teplo, vyhrať uterák a prilozit
@viestta ďakujem za radu vyskúšam snáď pomôže aspoň trochu
@ninka297 žiaľ to zneužívanie myslím vážne keďže som sa s tým nedávno stretol u kolegu, keď sme boli spoločne po práci behať a spadol nešťastne, že zlomil členok a na pohotovosti mu povedali, že nech ide ráno k obvodnému, že to je len vytknuté ani ho nikto nevyšetril, pretože to nebol prípad pre nich
a celkovo sa lekárov bojím, radšej to nejako vydržím a pôjdem ráno domov a k môjmu obvodnému
@ninka297 bohužiaľ áno, priateľka sa tiež s podobnou skúsenosťou stretla v meste kde študuje keď ju chytil žlčníkový záchvat a na recepcii jej povedali, že si to vymyslela len kvôli tomu, že potrebuje papier na ráno do školy, ktorý vôbec nepotrebovala len chcela uľaviť od bolesti, žiaľ v tom čase vedela čo jej je a občas sa jej záchvatu nepodarilo vyhnúť, ale našťastie u nás v spádovej nemocnici máme si myslím výborný urgent, kde pracujú ľudia, ktorý naozaj chcú pomáhať pacientom, priateľka si vždy chválila keď tam skončila oproti tomu v meste kde študuje
čiže áno radšej budem trpieť a ráno si od šoférujem tých 200km a pôjdem k obvodnému domov
Fyzioterapeut,nie obvodný lekar