Viem že je teraz obdobie palina- ambrózia. Ale nie je tento rok silnejší? Ide sa večer zblázniť úplne plný nos už nemôžem ani späť:(:( čo vám pomáha? Ďakujem
Tento rok je brutalny. Ja nemam prejav alergie iba ak su teploty okolo nuly a pod nulou.
@lagunka0000 som objednaná ale až na štvrtok:( ja to mám takéto silne prvý krát . Vždy buď sa to dalo alebo stačili lieky cez sezónu. Teraz mi to trvá mesiac . Bola som aj chorá v auguste dosť silný zápal hrdla a potom zahlienena riadne . Tak som myslela že aj z toho . A to keď nasadili ti liečbu všetko zmizlo? Ďakujem za odpoveď.
Pripnem sa, tiez ma to zaujima
@petrapod je to otrasne tento rok, tecie mi z nosa furt 🙄aj mi zapal zacal, preliecila som a v pondelok idem k lekarovi.. prvy krat to mam take na nevydrzanie ..
ano, po ysye roku som musela vytiahnut Ventolin, co sa nadranom budim na brutalne piskanie v prieduskach
moj nos ma posledne dni tiez len dva mody - bud mi z neho brutalne tecie, alebo je cely spuchnuty a upchaty
@alabama0011 aj ja akoby zápal hrdla trošku do toho. Skúsim v pondelok aj obvodnú ale niečo na víkend som chcela poradiť aby sa mi uľavilo.
Jžš ani nehovor 😡😡😡 ja tiež, brala som Spirabel tak už hrdlo necítim ale ten nos 😡😡😡 dávam kvapky tak snáď.
@taskataska presne!
uz cca 2 tyzdne spim velmi biedne, nos zvnutra opuchnuty, krvavy, otras. Dnes prvy krat mierne zlepsenie, lebo v noci viacej poprsalo. Nezostava nam ine, len vydrzat, na konci septembra/zaciatku oktobra uz to dokvitne. Inak davam si jeden a pol tabletky Zyrteku (vecer celu a pol rano) a ked je velmi zle, tak este jednu tabletku Claritinu. Pomaha mi aj mechanicky chladit bolave sliznice pitim a jedenim studeneho, cize ficim na Radleri a zmrzline 🙂.
hm, ja som v pohode, dnes ani neviem ci som si striekla sprej do nosa 😀 ale obcas ked vynecham zodac, lebo ved je mi dobre, tak si potom musim dat aj rano a vecer a upratovacka na dovolenke v hr mi asi tri roky dozadu poradila jeden sprej, ked som tam kychala o stosest, vola sa Avamys, je sice na predpis, ale viem si ho kupit, a takto fungujem uz treti rok. a teda za mna tato sezona je celkom mierna.
a asi dva ci tri dni ma svrbeli oci ale nebolo to az tak zle, tak som nemusela otvorit ocne kvapky co mam pre istotu doma.
@petrapod hlavne po tej injekcii, tá mi riadne pomohla, lieky to len udržujú. Som bola tak zle že úplne zdurené sliznice v noci som nemohla spať keď sa ti nedá dýchať nosom, no hrozné, v lani to také nebolo. Mala som síce dosť silnú aj v lani ale oproti tomuto to nebolo nic
@petrapod ja som mala posledne 2 roky prisernu alergiu na ambroziu. Uplne zapchaty nos a oci som si isla vyskriabat, ako ma svrbeli. Nic mi nepomahalo. Akurat som pribrala z tych liekov.
Alergolog mi predpisal v zime ragwitek-ragwizax. Mam ho brat 2 roky vkuse, ale uz tento rok sa citim ovela lepsie. Keby mi kamoska nepovie, tak si ani nevsimnem, ze sezona uz zacala. Len ma trochu skriabalo v krku ako pri prechladnuti.
@janulik2008 no len 🏡 je najhoršie:(:( najlepšie studená jaskyňa a čerství vzduch 🙂🙂🙂
@petrapod práveže u mňa je to doma ok ako tak. Ale keď idem na bus, tak cez pole 😭😭😭 a tam je tá potvora jedna 😡😡😡
Aj ja mám tento rok dosť silnú reakciu. A pomáhajú mi lieky od môjho alergológa
@petrapod no presne to iste, nosohltan mi to chytilo.. jedine co som doma mala bol zirtec a morska voda, vyplach dokola..
Mne tento rok pomohol az Claritine a Flixonel (obe kupis aj bez predpisu). Nic z toho co mam predpisane nazabralo…otrasna sezona
@petrapod ano je silna sezona. Ale pozor bo su teraz aj nejake virozy, ktore sa zo zaciatku prejavuju ako silna alergia.(svrbenie, palenie oci, kychanie, upchsty nos..) Ja som silny alergik, prv som si myslela ze alergia ale nakoniec sa to prehuplo do silnej virozy. Ale aj tak antihistaminika 2x denne si musim davat.
@taskataska ahoj, prosím Ťa ventolin máš od dr predpísaný? Malá brala ventolin tak nám ostal rozmýšľam že si ho dám. 🤔 Keď to aj dr trz, neviem či jej bude treba test. Štvrtok očkovanie som objednaná. 😒😒😒
@janulik2008 skus, ak nemas nejaku kontraindikaciu preco to nesmies uzivat, tak ti to nema ako ublizit
@taskataska ďakujem. Bože kedy už tá sku...á ambrózia skončí 😭😭😭
@petrapod ja mám silnú alergiu na dve tieto mrchy, ráno a večer rupafin, a museli mi pichnúť hydrokortizol a kalciovu injekciu pred týždňom a a pol a je mi super, treba ísť na alergologiu a pýtať si to