Siedma choroba

1mina
4. aug 2024

Ahojte možno blbá otázka ...ale mali sme doma pre 3 týždňami cca 7dmu chorobu, schytala som to aj ja asi som to aj niesla najhoršie z deti 🤦😂 hrdlo plne aft, chodidla ma boleli, dlane má stipali ak vo vode keď som umývala riady... A proste už som aj zabudla že sme ju mali a kukám že sa mi supu ruky, dcére nohy, a že sa mi zlupuje vrchná časť nechtov 😶 to sa mi prosím Vás akoze zlupne celý necht či ako to býva po 7dmej kto ju mal doma ? Lebo pozeral dnes že omg čo sa mi to deje s rukami zas 🤦

anavixy
4. aug 2024

Ano, zvyknu sa cele odlupit, ale moze sa len cast (pozri na googli onycholyza) . Nie je potrebne s tym nic robit, nijako liecit, je to normalny neskorsi dosledok tejto choroby (spolu so supanim koze) a nechty normalne dorastu. Pozor, aby si si neporanila nechtove lozka, ak budu obnazene.

4stanka4
4. aug 2024

@1mina my sme týždeň po a tohto sa desim aj ja. Malej sa už začali supat nohy a pritom ona mala úplne super priebeh co sa o mne povedať nedá tak som zvedavá aké budú tieto "dozvuky" u mňa.

petamich
4. aug 2024

Zial ano niekolko tyzdnov po sa moze toto stat, ze zlezu nechty, osupu sa ruky, nohy :( nic s tym netreba robit, len prezit

Tiez cakam co bude 😅 maly mal a ja od neho aj ked sme mali velmi lahky priebeh, tak internety ma vydesili, tak uvidime

1mina
autor
4. aug 2024

@anavixy fúha toho sa bojím že sa celé odlúpia však ja sa nato nebudem môcť ani pozerať 😂😂

1mina
autor
4. aug 2024

@4stanka4
@petamich no deti to práveže zvládli snáď lepšie ako ja, ja som teda hlavne tie afty v ústach mala hrozne, na bolesť chodidiel som sa sťažovala len ja 😂 ale.po pravde už som aj zabudla že čosi bolo, dokonca mi nedošlo najprv že prečo sa dcére supu nohy, mne sa začali ruky ešte som rozmýšľala čo sme chytili nejakú kožnú chorobu z bazénov 🤦 až keď som si dnes všimla že sa mi začínajú okupovať nechty mi to došlo že to je asi po tej 7dmej 🤦