Ahojte , potrebovala by som poradiť lebo som zúfalá.
Pred vyše mesiacom sa mi rano stalo ,že som dostala kŕč do podbruška a konečníka a následne na wc kašovitá stolica, do žlta. Na druhý deň podobne. Odvtedy raz za deň stolica, bez kŕčov ale stále do žlta.
Bola som na klasickom vyšetrení stolice- v poriadku, vyšetrenie krvi v stolici- v poriadku, kalprotektín v poriadku.
CRP nezvyšené .
Bolí ma v podbrušku, aj na pravo dole , občas v žalúdku a do konečníka pálenie.
Na gastro mi dal antibiotiká na Sibo , beriem ich 5 .deň a teda necítim zlepšenie, stolica stále do žlta.o pár týždňov idem na kolonoskopiu ale len takú do pol čreva ževraj.
Bojím sa či to nieje Crohnova choroba alebo niečo horšie.
Mali ste niečo podobné?
mám dosť úzkostnu poruchu a strašne mi to nerobí dobre, uz nejem skoro nič poriadne, vylúčila som lepok, cukor, laktózu.
Bojím sa .
@ssia Na toto ti už odpovedať neviem.
@ssia crohnova ch. to nebude a na sibo ti mali robiť dýchací test, ktorý si sama platíš a až keď je pozitívny, ATB. Počkaj už na tu kolonoskopiu aby si zbytočne nepojedlakopec kopec liekov ktoré ti vôbec netreba. Z jednej hnačky denne sa ti nič nestane.
@ssia to by si mala vodnate hnačky "100"krat za deň, kŕče v bruchu a všetko toto nie a nie prejsť, keď by si nie čo vypila alebo zjedla hneď by to išlo von. Skončila by si na infuziach v nemocnici. Nájdi si tuto v diskusiách zápal hrubého čreva t.j. crohnova choroba alebo okultna kolitida. Uvidíš čo tam ľudia píšu.
@ivana11155
@ivana11155 najlepšie je nič nepozerať 😔
@ssia Keby si mala Crohna alebo ulceróznu kolitídu, tak si na záchode 1000x denne. Jedlo by tebou len preletelo, mala by si krv a hlien.
Berieš lieky len 5 dní, veď to chce čas, kým sa prostredie v čreve ukľudní. Pri SIBO treba dodržiavať aj správnu diétu. Objednaj sa na dychový test SiBo, alebo počkaj do tej kolonoskopie.
@ssia Lenže pri crohnovi nemusíš vylúčiť lepok. Práve naopak, piškóty, keksy, bublanina, bábovka, to je vhodné v období relapsu. Mlieko niekto toleruje, niekto nie. Základom je bezzvyšková diéta, nič čo dráždi črevo. Vyššie ti baba píše, že pozri, čo o tej chorobe píšu ľudia a ty to radšej nebudeš pozerať? A nasadíš si nezmyselnú diétu. Veď počkaj, čo ti diagnostikujú na kolono. Mimochodom, ja mám UC, zjem 2 jahody a mám obrovské bolesti, zato bábovku môžem pardón za výraz zožrať aj celú a nič mi nie je.
@ssia ahoj, ako si dopadla po kolono? Ja mám podobné problémy už pol roka a zatiaľ žiadne zlepšenie.
Ak si mala kalprotektin v poriadku, tak Crohnova choroba to nebude.