Ahojte, už asi týždeň sa pasujem s návalovou strašnou bolesťou hlavy, vystreľujuca do uši, oči, bolia ma zuby, keď to príde tak mi je na zvracanie, ako pri migréne. Extrémny tlak v hlave, pulz, spánky akoby mi zvieral ten silný tlak + tlak aj v ušiach. Zvláštne je, že to netrvá celodenne, prichádza to x-krát do dňa, ale potom prídu na chvíľu aj úľavy. Ibalgin mi absolutne nezaberá, som zúfala. Volala som obvodnému, či ma niekde pošle alebo čo s tým a on že to bude zrejme z počasia, alebo z chrbtice nech zbehnem na masáž. Nejaké rady? Mali ste takéto čosi z chrbta? Bolí ma aj chrbtica + mám dieťatko, ktoré často nosím, tak môže byť. Chystám sa na fyzio. Vďaka.
Ked mas sialene bolesti hlavy, uz si mala byt davno na pohotovosti a riezit CT mozgu.
A ano, mala som v minulosti pacienta so Subarachnoidalnym krvacanim (SAH), rupla mu aneuryzma. Tiez to 2 tyzdne riesil s praktickym lekarom, az nakoniec ho zena zobrala na pohotovost. Hned isiel ku nam (neurochirurgia).
Takze za mna, smer pohotovost, nahla, strasna bolest hlavy, je priznakom krvacania do mozgu.
Vsetky hentie srandy, chrbitca, a podobne riesit, az ked sa vyluci choroba v mozgu (krvacanie, encephalititis, meningitis, tumor).
@oslo1 panebože🥹 to som asi počuť nechcela..ale ďakujem..
A este, ano, mali sme na oddeleni pacientov, co dosli s dazkou bolestou hlavy a nic sa nezistilo, tak to bolo uzatvorene ako bolest hlavy, nasadili sa analgetika. Ale diagnostika prebehla.
@lucka_ke tlak je v poriadku..všetko je okrem toho v poriadku…chrbtica bolí, najmä lopatky a horná časť, celá krčná…
No jasné, že netreba nič zľahčovať a podceniť, ale teda podľa mňa zas ani preháňať a strašiť s neviem akými akútnymi ťažkosťami 🙈 sama píšeš, že máš dieťatko, tak kľudne z nosenia na rukách a pod. ti mohlo rupnúť niečo v chrbte…zbehni k tomu fyzio a uvidíš🙂
@sasenka5 ďakujem🙏❤️
ja by som isla na pohotovost a k ziadnemu fyzio, ja som skoncila takmer slepa na urgente po takej masazicke, lebo prejde mi bolest hlavicky, to mam isto z chrbta (to som pocuvala roky).. :D radsej vylucit horsie ako si "urobit" horsie. A ak uz na masaz tak len nejaku light. A na ten chrbat skus doma samoliecbu, pomasiruj si ten chrbat napr loptickou oproti stene napriklad, malo by sa ti ulavit v tych miestach a ak je to z chrbta tak aj bolest hlavy... (na nete iste najdes videa ako na to)
moze to byt z krcnej, ale ak je to taka neznesitelna bolest, ktora pretrvava a nereaguje na lieky, treba vylucit aj ine priciny. drzim palce, aby to bola len ta krcna, to sa da spravnym cvicenim zmiernit/vyriesit.
By ma zaujímal ten tvoj obvodný lekár. Lebo hentaké bolesti vybaviť cez telefón s tým, že to bude “z počasia”, to musí byť fakt skvelý doktor! Tiež by som zvažovala pohotovosť a poriadne sa nechať vyšetriť a na tej pohotovosti by som zmienila aj fakt, že tvoj obvodný to uzavrel ako problém “z počasia”. Moje nervy!!!! 🤦♀️
S tým by som išla na pohotovosť a vymenila obvodného.
Uz by som bola davno na urgente. Vzdy ak nezaberaju lieky proti bolesti to nemusi byt dobre. A necakaj. Za mna necakaj vobec, chod okamzite. Aj ked si myslis, ze doteraz sa nic nestalo, no moze to nabrat rychly spad
Ja som mávala takéto šialene bolesti z krčnej chrbtice..absolútne nič nezaberalo, pól roka ma hlava vkuse bolela a obvodná ma nikde nechcela poslať že sa mám ísť prejsť alebo do fitka 🙂 nakoniec som tam prišla znova a poslala ma ortopedovi ten mi dal nákrčník čo musím nosiť, vankúš na spanie a že mám cvičiť cviky na krčnú. Takisto aj k neurológovi a ten ma pozrel a že keď som v tom čase bola tehotná tak 2xparalen naraz a magnerot. Ale inak mám prist za 2 roky aj keď ma bude bolieť lebo že to je z nosenia a kojenia…úžas…ale je to o niečo lepšie da sa s tým žiť ako tak
@lucia23529
Magnetickú rezonanciu alebo CT nikoho nenapadlo spraviť???
@yoxinka prvého pól roka som len bojovala s tým že to prejde, ked som už mala toho dosť tak som zistila že som tehotná a vtedy že sa nič také robiť nemá…a teraz ma stále bolieva ale mám malé bábätko a starám sa onho sama
Miesto ibalginu si daj magnézium, uvolní to napäté svalstvo v tele, pomáha aj pri migrénach.
Aj môj syn mal silne bolesti hlavy a nakoniec mu zustili zápal dutin. Tyzden bral atb a preslo to
Obvodný ti mal dať aspoň lieky na uvoľnenie svalstva a poslať k neuro, ortopedovi to môžeš mať niečo zablokované, ti ta pošlú na mri
@adriana1980 nezaberali mu ani lieky proti bolesti? Tie by pri zapale dutin mali zaberat aspon docasne
no tak z pocasia az tak sialene hlava podla mna neboli, je dost hlupe toto tvrdit, zvlast, ak som lekar, to akoze absolutne nechapem toto.
moze to byt z krcnej chrbtice, moze to byt fakt nespocetne vela veci, mne osobne pomoha na bolest hlavy len novalgin, nic ine.
Nemáš covid? Ja som mala týždeň pri prvom covide také bolesti hlavy vystreľujúce do očí, spánkov, čeľuste, bolel ma aj pohyb očí, ani otvorené som ich nevládala mať. A zaberal mi vtedy jedine flector.
Na rychlu ulavu od bolesti ti mozem odporucit Cetalgen, no pokial sa ti to velmi casto opakuje tak byt tebou navstivim bud doktora alebo masera.
No my sme mali v rodine pani, ktorú lekár posielal stále na masáž bez vyšetrenia a už nie je medzi nami. Bola to rakovina
@liv1 chvili zaberali a potom uz nie
krvný tlak máš v poriadku? môže byť aj krčná chrbtica ak ti niekde tlačí