SI kĺb, sakroiliakiálny kĺb a jeho liečba

5. mar 2024

Ahojte, aké sú prosím možnosti liečby SI kĺbov s pokročilou artrózou SI zhybov? Okrem liekov na podchytenie artrózy, kĺbovej výživy, samozrejme presne definovaných cvikov na posilnenie celého pohybového aparátu popripade rehabilitačných metód vzhľadom na poškodenie sú aj možnosti nejakých injekčných preparátov aplikované do tých zhybov? Viem o niektorých možnostiach, ale ak niekto má aj priamu skúsenosť prave s tymi SI kĺbmi, bola by som vďačná za info a skúsenosti... Popripade ak niekto vie este o niečom inom, čo pomohlo pri tomto stave, prosím pridajte. Ďakujem pekne.

gemerka17
5. mar 2024

Vysokointenzivny laser, resp. laser 4. generácie

lenka5687
20. júl 2024

Zistili ste nieco prosim??? Aj ja to mam ..

autor
21. júl 2024

@lenka5687 Ahoj ku konkrétnej liečbe nie. Ja som si to riešila svojou cestou cvikmi, ktoré som si našla na webe a postupne natiahla stiahnuté svaly aj ked to bolelo - mala son priserne bolesti (nemohla som od bolesti ani spať, ziadne lieky mi nezaberali, isla mi ochrnut prava noha) a aj ked to extremne bolelo az natiahnutie svalov pomohlo... Ale je to na vlastnu zodpovednost, mne to nikto neodporucil, sla som podla seba a vyhladala co mam robiť... A tým uvoľnila tlak na tom SI kĺbe. Prvotnú príčinu mam ale inde (uroven platniciek) a nikto sa viac nevyjadroval k tejto situácii SI klbu a keďže mi to na tejto úrovni povolilo, riešim tu prvotnú príčinu.

autor
21. júl 2024

@lenka5687 Takže ideálne vedieť skutočnú príčinu bolesti - mne ukázala až magneticka rezonancia, na ktorú som čakala istú dobu, čiže reálne som vedela až 4. mesiac výsledky. A to nehovoriac že situácia sa mi opakovala, len pri prvom raze ma nikto neposlal na magnetickú rezonanciu ani röntgen. Keby som to zhodnotila až 7. mesiac odkedy sa mi stalo som sa dostala reálne k výsledkom. Čiže ak je vážny stav, tlačiť na lekárov nech poriadne vyšetria. Stretla som mnohých lekárov, ktorí ma aj ignorovali a skončila som aj na pohotovosti, lebo všade sa objednavalo a málokto je ochotný zobrať urgentne...

lenka5687
21. júl 2024

Mam to presne ako pisete priserna bolest, neviem spat, lieky nezaberaju a na rtg mi ukazalo artroza SI klbov.
Vy mate tiez artrozu?
Ja neviem sa pohnut nie este cvicit. Platnicky mam ok. Zrejme z pretazovania. Vy uz nemate teraz bolesti?
Ja som do toho dostala kolagen ale predtym kortikoidove obstreky a tie to podla mna zhorsili.
Ja som tiez obehala milion lekarov
Vy ste z ba ci nie??

autor
21. júl 2024

Nie som z BA, artrozu mi napísali na pohotovosti, napísal do správy aj ortoped. Ale príčina je prasknuta a vytecena platnička, cvičím SM system (som sa to ucila sukromne u rehabilitacnej lekarky), chodím na rehabilitacie a snažím sa viac chodiť pretože platnicky sa tak regeneruju. Mala som priserne bolesti, nemohla som ani chodiť ani sa postaviť na nohu lebo ma celá bolela. Mne ale až magneticka rezonancia ukázala problém platnicky, röntgen bol slabý... Keď necvicim bolesti a blokády sa mi vrátia, aktualne ešte neviem sedieť na stoličke viac ako pol hodinu....

lenka5687
21. júl 2024

Ach no .. dufam ze sa nam polepsi .. aj mna to strasne boli trochu pomohol ten kolagen ale aj tak nic moc
No ja idem na mri si klbov v auguste tak som zvedava ..
Najst lekarov je veru umenie.
Inak dobre ohlasy na si klby achrbticu maju v europain clinic .. ja idem skusit tam .. uvidime co poriesim

autor
21. júl 2024

@lenka5687 Je len na nás ako sa k tomu postavím. Po jednej vážnej chorobe, ktorú som úspešne zvladla ale bola som v bolestiach priebežne vyše roka a pol a považovaná za hypochondra už na lekárov tlačím (pretoze mi dlho neverili a nevedeli zistit príčinu) a idem si za svojim. Ale viem ze oni nevyriešia všetko, veľa je na mne a ako sa k tomu postavím. U mna je cvicenie kľúčové plus nikto mi nič neodporucil, ale riadim sa svojim vedením a beriem aj vyzivove doplnky na kosti... tých je na trhu veľa a každý si určite vyberie.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
21. júl 2024

A o MUDr. Rapčanovi som aj ja nacitala, zeje to skutočný odbornik v tomto odbore a o tejto klinike som sa tiež dočítala dobre recenzie. Takže ak môžete, skúste. Nech sa vám darí a polepsi.

lenka5687
21. júl 2024

Dakujem pekne. Drzte sa aj vy.

slovnik
18. aug 2024

@lenka5687 a kde prosím mate bolesti? Len priamo vzadu na tom SI alebo aj spredu brucha niekde?