Sertralin - nespavosť

svetielko77
6. sep 2024

Pekný deň, prosím vás mali ste pri užívaní sertralinu počas prvých týždňov nežiaduci účinok nespavosť? Viem, že sa to píše aj v pribalovom letáku, len ma zaujíma či si niekto niečím takým prešiel pri tomto AD a či to pominulo. Beriem liek už 14 deň a neviem po nociach spať. Večer zaspím a o dve hodiny som vyspata. Ani cez deň sa mi neda zaspať. Prejde to za pár dní? Mám ešte vydržať? Skúšala som aj liek na spanie na prírodnej báze, nepomohol. Občas pomôže relaxačná hudba v noci, ale to mam pocit, že nie úplne tvrdo spím. Ďakujem za odpovede, prípadne rady aké z prírodných liekov by mi mohli zlepšiť spánok.

mmm1234
6. sep 2024

@svetielko77 mali by ste ešte počkať a ak to neprejde poradiť sa s psychiatrom (môj s vedľajšími účinkami nechcel robiť nič, pokiaľ fakt neprejde nejaká doba). Keď som s týmto liekom začínala, bolo to pre mňa peklo, ale všetko akosi časom vypršalo. Treba len vydržať nejakú dobu a uvidíte, aký to bude mať účinok, resp. vedľajšie účinky. Predsalen to je pre telo a celkovo mozog šok. Prajem veľa šťastia 🙂

svetielko77
autor
6. sep 2024

@mmm1234 ďakujem veľmi pekne za odpoveď. Od začiatku ako užívam som si tiež prešla nie najpríjemnejšími stavmi, ale mam pocit, ze je ich už menej. Ale tá nespavosť mi začína prekážať. A ja tak rada spím, keď viem. Určite tomu dám ešte čas, verím, že sa aj nespavosť upraví.

evkamotka
6. sep 2024

Ano preslo mi to

svetielko77
autor
6. sep 2024

@evkamotka Evička a po akom čase prosím ťa? Aj keď predpokladám, že je to individuálne.

evkamotka
6. sep 2024

Beriem to mesiac a pol a uplynuly týždeň som uz vcelku spala

svetielko77
autor
6. sep 2024

@evkamotka a do vtedy si nič nebrala na spanie od lekára alebo na prírodnej báze? Si dokázala fungovať s takým deficitom spánku každý deň?

evkamotka
6. sep 2024

@svetielko77 nie nic som nebrala. Ja moc na take nie som. Cvicim autogenny trening

123kika1234
7. sep 2024

Ja práve naopak pri sertraline som bola neskutočne ospata a museli mi ho zmeniť