Sertralin a nespavosť

kamila992
23. nov 2023

Ahojte.
Pred vyše troma týždňami som začala brať sertralín 50 1 tabletu ráno kvôli úzkostiam a depresii. Túto diskusiu zakladám o 6 ráno po takmer celej prebdetej noci (spala som možno pol hoďku).
Včera a predvčerom to bolo podobné. Energie mám aj napriek tomu dosť, ale tie prebdené noci sú jednoducho hrozné. Nemám, čo robiť a napadajú ma negatívne myšlienky.
Aby som bola úplne úprimná na začiatku brania som mala ten istý problém, po cca 2 týždňoch sa spánok jemne zlepšil, no troška som zaexperimentovala. Sama som si znížila dávku na polku, ale len na asi dva dni a 1 deň som vynechala úplne. Keďže som pociťovala prinavrátenie úzkosti, vrátila som sa späť k pôvodnej dávke. Máte niekto podobné skúsenosti? Môj súčasný stav mi naháňa strach.

guudy
23. nov 2023

Dalsia, co experimentuje s uzivanim AD🙄. Ked neberies lieky ako mas, tak preco ocakavas, ze sa ti stav zlepsi..? Nabeh plneho ucinku takychto liekov je cca 2 mesiace. Ty si lieku ani nedala sancu, aby ti pomohol. Takze uzivaj lieky, ako ti predpisal dr a nevymyslaj. Mimochodom, docasne zhorsenie je normalne a bezne. Precitaj si pribalovy letak.

kamila992
autor
23. nov 2023

@guudy no hej, bola to z mojej strany sprostost. Taketo nieco som asi potrebovala pocut. Dufam ze mas pravdu a dojde k zlepseniu..

ala76
24. nov 2023

@kamila992 ja som tiež začínala sertralinom.TAKETO LIEKY SI NEMOZTE URCOVAT DAVKOVANIE SAMA.Mne sertralin nepomohol(myslím ze to dávajú všetkým na začiatok.
Choďte doktorovi a povedzte to.a určite si pýtajte na spanie.
Kým lieky záberu to chce chvíľu čas.
To nieje ako lieky od bolesti......🙂

kamila992
autor
5. dec 2023

@ala76 dakujem pekne za radu.. klopem si ale po dalsom tyzdni riadneho uzivania sa stav polepsil a uz aj celkom dobre spavam 🙂)