Sertralin a hnačka

6. jan 2024

Dobrý deň, cca 7 týždňov užívam Setralin 50mg. Nastúpom užívania mi začalo nočné potenie, to sa už lepsi, no posledné 2 týždne mám problem so riedkou stolicou, 2-3x denne. Nemusím utekať, no konzistencia nie je dobrá 😵‍💫 vraj to môže byt nežiadúci účinok lieku. Nemáte skúsenost, že sa to objavilo až po 5 tyzdnoch užívania? Bolesti nemám, nechudnem, apetít mám. V podstate sa cítim dobre, len teda to zazivanie.
Úzkosti sa mi zlepšili o 90%, takze na toto mal lieky výborný účinok, tak ho nechcem len tak vysadiť.

kika1572
1. máj 2024

Dobrý deň,nebolo vám zo začiatku horšie?mne dr povedala že mi môže byť na začiatku liečby horšie tak sa bojím aj začať brať..za koľko dní vám začali zaberať? ďakujem

autor
1. máj 2024

@kika1572 nebolo, psychicky som išla z 0 na 90 celkom rýchlo, preto som aj tie črevné problémy pretrpela. Telo si pomaly zvykalo. Z môjho pohladu, ak máte dôvod lieky brat (čo zrejme máte), choďte do toho. Každý liek ma možné nežiadúce účinky, ale keby vás bolela hlava, Ibalgin si date bez rozmýšľania. Chápete čo chcem povedať 😊 ja sama cítim, že mi lieky veľmi pomohli. Držím palce!

kika1572
2. máj 2024

Dali mi ich lebo už dlhšie mi býva zle od žalúdka aj som schudla vyšetrenia nič neukázali tak vraj žalúdočná nervozita zo začiatku mám pár dní brať štvrtku tablety potom polovičku a potom celú raz denne ale bojím sa aj začať lebo mám malé deti tak aby mi z toho niečo nebolo..

autor
2. máj 2024

@kika1572 a čo by vám z toho mohlo byt?prinajhorsom ich prestanete brat 😊 ja osobne som do liekov vkladala nádeje, Resp som verila, že mi pomôžu. Mne evidentne chyba latka, ktorú mi lieky dopĺňajú. Inak k tomu žalúdku - skúšali ste vysadiť mliecne? Celkovo mliecnu bielkovinu, nie len laktozu.