Separačná úzkosť matky

20. dec 2020

ahojte.potrebujem podporit. mala ma 6mesiacov. prvy po sestonedeli sme zili vcelku socialne. stretavali sme sa s kamosmi rodinou a podobne. od oktobra sme kontakty obmedzili na najuzsiu rodinu a 2kamosky.
teraz sme boli u svokrovcov a ja sa citim tak nejak nesvojs. mala je plne kojena a naviazana na mna a msnzela. teraz u svokrovcov si ju brali do inej miestnosti. na ruky prec odo mna a manzela na dlho. aj som mala dlhy interval v kojeni ze ved nech sa teda pohra s nimi.

autor
20. dec 2020

svokrovci ju zjavne lubia a mam v nich doveru. ale citim taku stratu kontroly. pevneho bodu. neviem. mozno mi mlieko udrelo do hlavy. pritom podporujem ich vztah. pripravila som im prikrm nech ju nakrmia. tesili sa. nemam problem ju nechat s manzelom dve hodky. na jednej strane sa nevien dockat viac sl9body volnosti som rada ze nie je hladna bezomna lebo prikrmy jej chutia na druhej strane sa neviem presne preco po dvoch hodkach socializovania citim nesvoja a vyflusnuta. dik vopred za vase rady skusenosti. najma ak niektora prezila nieco pod9bne a vyzna sa v sebe lepsie nez ja

zuzudrnda
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
20. dec 2020

@zuzudrnda och dakujem za tvoje slova!!! uplne si to vystihla. mohla by som to citovat presne si popisala co som citila. ano mas pravdu. som normalna je to normalne. je to mohe mladatko a prirodu neokaslem. cize po roku si sa citila trosku uvolnenejsie?

denka259
20. dec 2020

@zuzudrnda akoby si mi z duše hovorila... presne som prežívala to iste. Všetci ma za to kritizovali, len manžel mi rozumel.

zuzudrnda
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
denka259
20. dec 2020

Tiež sa mi po roku začal ten pocit uvoľňovať, prišlo to samé a prirodzene a tak to má byť. Nepopieraj samu seba, podstatné je, aby si bola ty v pohode keď bábätko niekomu zveríš.

zuzudrnda
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
denka259
20. dec 2020

@zuzudrnda presne tak, tiež som sa správala tak, ako to bolo mne prirodzené a neprihliadala som na rady a kritiku okolia. Teraz je to už iné, dcérka má už 2.5 roka, ja musím prísne ležať na rizikovom až do pôrodu, tak chodieva ku svokre kde sa hráva s bratrancom a sesternicou.

catherinah
20. dec 2020

Moj ma 1,5 roka a este ho nikto nestrazil. Max na 1 hodinku manzel aj to som ako na ihlach🙈😀

zuzudrnda
20. dec 2020

@denka259 situacie vela urychlia. Drzim palce a zelam bezproblemovy porod 🍀

kiki68
20. dec 2020

Ja tiez vzdy checkujem jednym okom, ale inak som v poho. Najviac dovery maju moji rodicia, svokor a moj najlepsi kamos. Tam si vydychnem. Moj muz automaticky tiez, toho ani neratam. Je to podla mna normalne

c_est_la_vie
20. dec 2020

Ja mám syna ešte úplne malého-2 mesiace. A keď môj muž hovoril že keď bude mať 4-5 rokov, tak pôjde babke na prázdniny, tak som sa rozplakala.
Alebo keď sme boli na návšteve u svokrovcov a držali ho i iní ľudia ako ja a muž tak mi nevonal ako normálne. Bežne mi totiž voni ako moje mlieko. Až na druhý deň to bol zase môj voňavý chlapček, ktorého si fetujem pred spaním 😀.
Mojim rodičom ho dovolím mať na rukách tiež len so sebazaprením a musím nonstop sledovať či mu držia dobre hlavičku. A keď mi mama navrhla že ho postráži nech si môžem ísť do nakupaku pozrieť v kľude darčeky tak som sa cítila akoby sa s koňom zrazila.
Takže za mňa úplne normálne 😀

gladys_07
20. dec 2020

Ja som to dotiahla do dokonalosti. Moja dula (btw zdravotna sestra s 30rocnou praxou, ktora maleho priviedla na svet) mi ukazovala ako ho nosit v satke a pritom ho pohladkala po hlavicke. Mala som chut jej prekusnut krcnu tepnu 😁
A pritom rozum mi vravi „Prosim ta bud normalna“, pudovo mam nutkanie vyrvat si svoje babatko naspat. Nech ziju instinkty! 😁😁

autor
20. dec 2020

zeny toto som potrebovala! prijimam sa aka som. ako to citim. je to instinkt. je to priroda. a je to tak v poriadku.

drzaopica
20. dec 2020

Preco sa chces vtesnat do nejakych tabuliek?Si uzkostlivejsia tot vse🙂ja som dceru nechala ist v 2,5 r s rodicmi na par hodin autom do zahrady a cely cas myslela na to ci jej daju klobuk na hlavu, dost vody a sialene mi chybala.Takto to budes mat aj pri nastupe do skolky, skoly ci vsetko zvladne, ci jej nebudu robit zle, ked si najde frajera a pod raz a navzdy je to tvoje dieta a budes sa o nho bat niekedy az choro muzi to malokedy pochopia.Len casom to musis regulovat, aby si dietatu tym strachom a upatostou neskodila.ale v pol roku je to priam nutne sa takto blaznivo spravat🙂ja sa m verila muzovi, ale aj tak som najradsej bola s nimi oboma🙂)

whatever1
20. dec 2020

Teraz budem asi ja divná, ale podľa mňa ich konanie nebolo veľmi slušne. Ja si neviem predstaviť zavolať niekoho na návštevu, nechať ich sedieť samich v jednej miestnosti, vziať im kojenca a odísť s nim do druhej na dlhšiu dobu. Ved ste ich prišli pozrieť aj vy. Ci ste boli len doprovod a doniesli ste im vnúča? Ako chápem ze by chceli byť s ním sami, ale takto svojpomocne? A ty si tam zo slušnosti sedela a cítila sa neprijemne a čakala a čakala...nabudúce sa postav a chod s nimi do druhej miestnosti, bav sa s nimi akoby nič, ved si za nimi prišla na návštevu nie? Ja som sa naučila ze keď niekomu nie je niečo blbé voči mne tak sa zariadim bezohľadu na to ci to bude blbé tomu druhému.

autor
21. dec 2020

bol to super pocit prist domov. lahnut si s nou do postele ako vzdy a nakojit ju. dakujem zeny este raz. a to ze svokrovci sa ju snazia ppsadzat uz ani nehovorim. to svokra je lekarka. a ze dostala bilion plastovych blikajucich hraciek co ja sa snazim o montessori drevene a minimalizmus. ach som zvedava aka budem ja stara mama 😂