Dievcata, co mate skusenost so sennou nadchou, prosim o radu. Ja som v tomto nova, problemy mam len druhy rok. podla vysetrenia mam alergiu na pel paliny a travy. problemy mi zacinaju koncom augusta a taha sa to celu jesen. doktorka mi predpisala zodac, a ze uzivat mam podla potreby. skusila som, ale pre vedlajsie ucinky (bola som ospala a bolela ma hlava) toto uzivat nechcem. skusila som xyzal, ten je v pohode. akurat nemam velmi pocit, ze by to pomahalo. viac krat som sa stretla s nazorom, ze ak maju lieky na alergiu fungovat spravne, je ich treba zacat brat uz pred nastupom problemov...? ake mate skusenosti, pripadne rady? dakujem.
@paskolinka suhlasim s
@pribinak Mne este velmi pomohla imunoterapia (Staloral) - este ked mohol byt kombinovany na rozne pele. Ten novy, jednozlozkovy, mne osobne dobre nerobil, ale tebe mozno pomoze. Starsia dcera ma velmi silnu alergiu na palinu a ambroziu, cize toto obdobie, a v case, ked je naozaj velmi zle, jej lekarka este na par dni predpise k beznemu antihistaminiku aj Clarinase na par dni a zvysi davku nosneho spreju. Dcera v tom zlom obdobi totiz nerobi nic ine, iba smrka a kycha, denne minie 2-3 skatule vreckoviek... von chodi iba ked musi a doma sedi so zavretym oknom a pustenou cistickou vzduchu. Ked sa jej sliznice ako tak upokoja po par dnovej silnejsej liecbe, uz moze fungovat s beznym antihistaminikom a sprejom do nosa. U nej rozhodne nepomaha nasadit lieky skor....
@simsalabim aha áno, dobre si pripomenula. Beriem aj Immunor na podporu imunity. Lebo sa sa tak počas alergie vyčerpam, že ochoriem
Ahoj, neskúšala si vyplachovanie nosa slanou vodou alebo vincentkou? Mne to celkom pomáha, tá slaná voda vypláchne čiastočky peľu aj prachu ktoré sa v nose zachytili.. Plus sliznica je lepšie hydratovana.. Ja na to používam takú kanvičku z lekárne pri ktorej voda nezateká do hrdla..
@paskolinka este mas tretiu moznost -claritin - loratadin ako ucinnu latku... Levocetirizín mi tiez napriklad skoro neucinkuje...
@viera1107 praveze skusala, ale mne sa zda, ze po tej slanej vode mam nos este viac upchaty.. .nejako mi to nerobi dobre
@miskooo1987 ano, uvazovala som nad tym, ci neskusim aj toto 🙂
este by som sa chcela opytat - kde sledujete tie pelove spravy? ja som videla na uvzsr.sk, ze nieco je pre BA, ale tusim tak s tyzdnovym oneskorenim
Treba sledovať peľové správy, keď vidíš, že začína tvoja sezóna, tak treba začať užívať antihistaminika, lebo trvá kým záberu
Skús ešte aerius, zodak, Spirabel. Ak nič z tohto nezaberá, sú aj spreje, napr Nasofan, obsahujú kortikoidy, ale napr ja osobne nepoznám nikoho komu by vadilo
Ja si často umývam hlavu, nosím slnečné okuliare