Selén a padanie vlasov

hsjdudhdbd
23. nov 2022

Dobry den chcem sa spytat ze ak ste zacali uzivat selen ci vam prestali padat vlasy. Svokra mi hovorila ze jej ani jeden vlas nevypadol. Ja jem uz tri roky zinok teraz som uacala selen ale je pravda ze aj kojim a zacali mi vypadavat doslivachumace vlasov

lyci
23. nov 2022

@hsjdudhdbd zo selenu mi padali vlasy. cele pramene. pozri si poriadne davkovanie. vlasy padaju pri predavkovani

vikusska
23. nov 2022

@hsjdudhdbd Dobry deň mne velmi padali vlasy mala som velky problem skušala som vela toho potom som vyskušala mz kolagen a uz po mesiaci a pol som videla zmeny vlasy padali menej a boli pevnejšie https://mzkolagen.sk/products/mz-kolagen-plet-v...

dominika1922
23. nov 2022

Ja som napríklad užívala veniru, po stresovom období mi začali vypadavat ešte viac tak som nasadila ešte aj methionin. Potom som pred otehotnenim začala aj femibion. Tých doplnkov už bolo dosť a aj tak vypadávali takže som methionin vysadila (ten by sa nemal počas tehotenstva) a prekvapivo sa padanie zmiernilo. Takže naozaj je možné to "prehnať" s vitamínmi až tak že že začnú vypadávať. Ale ktorá zložka to bola neviem. Uzivan už iba teda veniru premium a femibion a dobre je 🙂

ckocka
23. nov 2022

Ak nepoznáš príčinu nikto ti nemože povedať čo zaberie. Ludia splácajú desať doplnkov, vitamínov a minerálov, potom prehlásia zabralo mi to posledné - hoci vlasy reagujú s oneskorením až tri mesiace, takže to mohlo kludne byť to prvé čo zabralo. Alebo padanie prestalo jednoducho samo, typicky v tehotenstve alebo keď kojíš.

majamat
23. nov 2022

pozor na selen, vo vysokych mnozstvach ej toxicky. denna davka selenu je odajne 55ug, u tehuliek az do 70ug, ale nachadza sa aj v kuracom mase, vajciach, morskych zivocochoch, ovs. vlockach,s trukovinach. neviem ake su tam presne mnozstva. vysoke mnozstvo maju aj Para orechy -odporucaju sa maximalne 2-3ks za den, co by malo byt udajne 10-15g orechov. mnozstvo selenu v tychto orechoch sa lisi,a le udajne v 100g moze byt az 2000ug. cize v 10g moze byt az 200ug a hranicna hodnota je 400ug.

mam doma tbl, dostali sme v praci a v 1tbl je 100ug, co je teda uz dsot vysoka davka. viac ako denna spotreba, nehovoriac o tom, ze kuracie maso jedavam casto a aj ine potraviny, co selen obsahuju. cize radsej si hodim len sem tam, ked mi napadne.

majamat
23. nov 2022

@ckocka presne. toto sa casto stava, ze ludia robia zaver, ze toto mi pomohlo, ale pritom to mohlo byt sposobene neicim inym. dokocna cani to nemuselo byt sposobene uzivanim dolnkov, ale jednoducho nas zivtny styl ( vratane stravovania ) je len relativne rovnaky, vzdy sa v nom najdu nejake zmeny. mame obdobia, ked si nemusime uvedomit, ze neico konzumujeme viac, pripadne menej a to uz ovplyvnuje nas organizmus-.

petkasaurus
23. nov 2022

@hsjdudhdbd skús aj kremík.