Seknutie v krížoch a manželova OČR

2. dec 2024

Ahojte maminy, som doma na RD, seklo ma v krizoch. Muz volal do prace, ze by si potreboval zobrat par dni dovolenku lebo mame doma 10 mesacne dieta (nie som schopna ju dvihat, prebalovat atd...). V praci na HR mu povedali, ze dnes OK ale zvysok tyzdna nie (dovolenku si mal nahlasit 2 tyzdne vopred a bla bla bla)...sef je s tym OK ze by si zobral volno, bol by na telefone v pripade potreby ale HR ma svoje pravidla.
Moze ist na OCR alebo ako to riesit? Jedna babka je chora, druha sa stara o choreho deda... dakujem za kazdu radu

akika
2. dec 2024

Pravdaže, môže ísť na OČR - na Teba

pribinak
2. dec 2024

Pani na HR šibe? OCR určite netreba nahlasovať 2 týždne vopred

OCR nie je dovolenka

mogaa
2. dec 2024

na teba mu OČR nedajú - teda nie s diagnózou seknuté kríže, ale na dieťa ano.....

autor
2. dec 2024

@akika dakujem.

autor
2. dec 2024

@mogaa on si chcel zobrat volno (dovolenku), a tu musi mat nahlasenu 2 tyzdne vopred.

autor
2. dec 2024

@mogaa dakujem

mogaa
2. dec 2024

nech ide k pediatrovi a vysvetlí situáciu že s dieťaťom si síce doma ty ale si "seknutá" a o dieťa sa nemá kto starať.....

janinah
2. dec 2024

Pokiaľ tá klasický seklo a máš správnu liečbu (analgetikum+myorelaxans+suché teplo+ ulavova poloha na ložku) tak budeš o dva dni schopná fungovať.zas to netreba hrotit....

autor
2. dec 2024

@janinah vo stvrtok ma seklo a zlepsenie je minimalne. Lieky mam, dostala som aj injekciu, suche teplo a pokoj na lozku v ulavovej polohe dodrziavam. Ja nechcem, aby bol mesiac doma ale aby ostal 2-3 dni, kym budem schopna malu vybrat z postielky a prebalit ju.

zuzanaete
2. dec 2024

@janinah Netreba to hrotit, ale zase pri 10 mesacnom nestaci len, ze uz sa mi trochu ulavilo a mozem chodit. 10 mesacne treba kazdu chvilu dvihat, zohinat sa k nemu. Takze 2 dni stacit nemysia.

petracandle
2. dec 2024

@janinah ale je rozdiel hneď po "odseknutí" zas začať vláčiť dieťa. Prečo by muž nemohol byť týždeň OČR?! Rozpadne sa kvôli tomu firma? 😃

zuzanaete
2. dec 2024

Nech ide muz pediatrovi, vie dat ocr s tym, ze nie si schopna sa o dieta postarat. Len tuto ocr musi potvrdit aj tvoj lekar, ze ti to zdravotny stav nedovoluje.

autor
2. dec 2024

@zuzanaete dakujem za komentar. 😇

autor
2. dec 2024

@petracandle firma sa nerozpadne, sef by s tym bol OK, muz by bol na telefone keby nieco....ale mal si to nahlasit 2 tyzdne vopred 😁

rozculena
2. dec 2024

@janinah ja som bola po obyčajnpom seknutí mesiac mimo....

janinah
2. dec 2024

Bílá som seknuta a nie raz..a aj vtedy.ked som mala dve maličké deti.a zvládla som to na liekoch a muž nevtnechal pracu....takže mi tu nepíšte poniektorí ako mesiac neviete fungovať . samozrejme bolesti sú.ale nie také.ze by sa to nedalo zvládať.

betulinka1
2. dec 2024

@janinah potrebujes teraz za to Akoze pochvalu. Proste autorka muza doma potrebuje a ty si nepotrebovala. Hadam si na to zamestnanci platia odvody a nie male aby si mohli zobrat OcR a PN, ak potrebuju. Preco by sa o svoju zenu a dieta nepostaral. Klobuk dole pred takym chlapom, co mu to neni jedno ako to zena zvladne.

zuzanaete
2. dec 2024

@janinah Je seknutie a seknutie. Rozdiely su v mnohych veciach. Niektore zeny, keby nekrvacali, tak ani nevedia, ze maju menzes, niektore trosku cosi boli a niektore to bez liekov od lekara nedaju. Su tie bez bolesti hrdinky? Nie, len maju v tomto stastie, ze nemaju bolesti. A mozem pokracovat. Takze super, ze si to zvladla aj bez pomoci. Ale niekto tu pomoc proste potrebuje.