Mamičky prosím pomozte. Dnes ako som malého dávala dole z gauča som asi urobila nejaký blbý pohyb . Seklo má pod pravou lopatkou a išlo mi to až stredu chrbtice. Také bolesť že mi až že prišlo. Momentálne ma to dosť boli pri pohybe,otáčaní. Čo si na to dať aby som bola čím skôr fit najmä kvôli deťom. Ďakujem
Horucu sprchu, teple rozmasirovat, na to nejaku tu hrejivu naplast, natriet voltarenom. Ked to povoli, tak cvicit cviky na chrbat 🙂
no mne taký čas pomáha: ľahnem si k stene s nohami hore 90 stupňov, s riťou úplne k stene a čakám čo najviac, viem, je to sakramenská bolesť, ale stojí to za to. Je pravda, že dlhšie nevydržím ako 3 minúty, ale ak nepomôže, zopakujem to ešte raz.
@zuzka565
Ja som kašľaním na chrbát privodila prasknutie platničky, ďalšia vysunutá, po treťom pôrode sa mi chrbát doslova rozsypal. Rehabilitujem rok a pol VKUSE, lebo je to už ozaj zlé, s fyzioterapeutom som strávila toľko času, že si už tykáme a také jednoduchšie veci riešime cez whatsapp, takže ja veľmi odporúčam problém reálne riešiť a nie sa pchať liekmi, lebo ten chrbát sa vie veľmi škaredo vypomstiť, keď ho človek dlho ignoruje.
@elenka.k
Na takéto rady bacha, lebo tento typ cvikov nie je pre každého a celkovo, všetky cviky na chrbát nie sú univerzálne. To čo popisuješ môže v istých situáciách človeku veľmi ublížiť. Človeka s bolesťou chrbta musí vidieť fyzioterapeut, vyšetriť a riešiť jeho konkrétny problém. Lebo ani pilates nie je pre každého ani SM systém atď …
@veselo_neveselo horucu sprchu urcite nie. Teplo ano,ale suche-fen. V akutnej faze necvicit nedvihat tazke. Fyzioterapeut. Bohuzial bez liekov to bude zle. Nespat na chrbte nerobit rotacne pohyby, zdvihat veci z podrepu.
@zuzka565
Lieky len oblbnú systém, nič neriešia. Problémy sa budú opakovať a zhoršovať až sa chrbtica nenávratne poškodí. Šikovný fyzioterapeut to vie uvoľniť a naštartovať rýchlu úľavu. To však chce aj tvoj aktívny prístup. Ale pokiaľ to chceš riešiť len povrchne, tak kombinácia flector+dorsiflex, ešte silnejšie kombo je flector+sirdalud, ale sirdalud sú lieky, ktoré asi len odborný lekár predpíše (neurológ napríklad). A pacnúť tam trebárs flector náplasť, voltaren nápalasť alebo neviem ešte aké sú.