Seknutie medzi lopatkami a pocit chladnejšej ruky

30. máj 2023

Co vam zabera? Kojim ...dnes ma seklo na obed ako som zdvohla asi zle malu ( ma cca 12kg) .. zaboli pri kazdom pohybe 🙈mam znicenu hrudnu chbticu (par rokov dozadu som bola na mr )
Do toho mi to ide do ruky je mozne ze z toho? Ide to do lakta a malicka,mam tu ruku akoby chvilami studenu potom zas nie ...aspon ja to tak citim alebo ai nahovaram. Mam panicku poruxhu takze teraz na ine nemyslim ,len ze to moze byt infarkt 🙈
Poradte niexo co by mi pomohlo. K lekarovi neviem ci sa dostanem pri malinkej nema mi kto. Varovat. Dakujem

bolarazjedna
30. máj 2023

Ak ta seklo, a bolesti sú pri pohybe, to je z chrbtice, pri infarkte nebudeš mať bolesť viazaní na pohyb.
Vyzera to podľa popisu na blok/dráždenie nervu v prechode krčnej a hrudnej chrbtice. V prvom rade dieťa teraz dvíhať len čo je naozaj nutné, ideálne nedvíha, nerobiť prudké pohyby, suché teplo na bolestivé miesto chrbtice (výhrevny vankúšik). Stranit sa prievanu, klímy.
Neviem koľko má dcéra mesiacov a ako často kojis, ale skus magnézium +paralen, ak nepomôže, daj si Ibalgin hneď po kojeni, ono ma rýchly polčas rozpadu, po 2 hodinách môžeš kľudne kojiť, už to v tvojom mliecku nebude.

autor
30. máj 2023

@bolarazjedna
@bolarazjedna prosim vas a moze ma z toho bolet aj hrudnik? Pod prsami? Hlave na lavo :/ bola som u dr a ten ma len popukal ze to prejde a sice troska ulavilo ale boli stale...hlavne pri nadychu

bolarazjedna
30. máj 2023

Áno, aj z chrbtice sa môže prenášať bolesť na hrudník, pod prsník... Ak vieš, že ta seklo, a odvtedy ta boli, tak zrejme to bude z toho.