Šedý zákal (katarakta) - výber šošoviek

19. sep 2024

Dobrý deň, čaká má operácia katarakty a neviem sa rozhodnúť aký typ si dať šošovky, monofokálnu šošovku alebo Multifokálne šošovky?

Vzhľadom k tomu že mám ochorenie obličiek (užívanie kortikoidov) tak neviem ktorú možnosť zvážiť, či nebudú v budúcnosti problémy ak sa rozhodnem pre multifokálne šošovky.

taktotedanie
19. sep 2024

Monofokalne za mna

sevrin
19. sep 2024

A ako vzájomne sa ovplyvňujú multifokálne šošovky s obličkami?

viestta
19. sep 2024

Rozdiel medzi tymi sosovkami je len v tvare, nie v materialy, takze je na tebe ake si vybries. Ries to s lekarom, popytaj sa na vyhody, nevyhody

taktotedanie
19. sep 2024

Je v nich dost velky rozdiel
Pracujem na ocnej ambulancii
Z mojich skusenosti monofokalne

autor
19. sep 2024

@taktotedanie Môžem sa opýtať prečo monofokálne odporúčate? Ďakujem ❤️

taktotedanie
19. sep 2024

Vyjadrim sa slovami jedneho z naj ocnych chirurgov na SR- multifokalne sosovky si da len tzv BB- bohaty blbec
Mam viacero pacientov, ktorych presvedcili na multifokalne a nieje spokojny nikto, nevedia si zvyknut, bolesti hlavy, tocenie, instabilita
Za mna klasicke dobre monofokaly a na citanie okuliare

cukroska
20. sep 2024

moja mama bola predvčerom vybrali sne tie drahšie neviem aké sú musela by som pozrieť. Aj primárka odporúčala tie. A zatiaľ operácia prebehla dobre a určite jej to pomôže. Druhé oko by mali robiť čím skôr,ale najprv musí byť ok prvé.

katulienkax
20. sep 2024

moja mama ma multifokalne a je spokojna. Ale som pocula, ze sa s nimi zle soferuje v noci. Moja mama nesoferuje, tak nevieme posudit a je uz na dochodku, takze nevykonava nejake cinnosti v noci. Mozno je rozdiel ked si to da este aktivny clovek a zrazu ma problemy s videnim v noci ako dochodca, co v noci je vacsinou doma.