Ahojte. Už sa to tu viac x preberalo.Som cca 3 roky po VŠ. Pracujem v obore, ktorý som vyštudoval. Ale kolektív na pracovisku je dosť rozpoltený. Z tváre do tváre sa zdá všetko okej, ale akonáhle sa kolektív poskupinkuje tak začína ohováranie.Samotná práca ma moc nebaví.Samozrejme sú svetlé aj tmavé chvíľky. Ale prevažne tam iba prežívam. Jedná sa o prácu za PC.Dopĺňam ešte že pred nástupom do práce som mal úraz. Vyústilo to do bolestí bedrových oblastí. Pocit bolestí je aj pri sedení aj pri cvičení.Pár x za rok keď ideme niekam na dovolenku alebo predĺžený víkend, a športujem tam, tak ma všetka bolesť skoro prejde, a po nástupe do práce som do týždňa v stave ako pred dovolenkou.Posledný rok sa k bolestiam s nohou pridali aj bolesti chrbta, krku, a následne aj trpnutie prstov na ruke.Po doktoroch som behal, takže od nich vyjadrenia mám. 90% doktorov mi povedalo že mi nič nieje. Niektorých som musel rok naháňať aby ma poslali na MR. K fyzioterapeutovi chodím, ale keďže mám sedavu prácu tak to je iba krátkodobé ulavenie.
Čo by ste poradili? Už dlhodobejšie uvažujem o zmene pracovneho miesta, ale neviem sa k tomu dokopať.
Hybes sa malo, zial na toto nie su ziadne skratky, mrzi ma to :( Tiez robim za pocitacom, casto aj dlhsie ako 10 hodin, ale extremne si davam pozor na chrbat - chodim vsade peso (ale byvam v meste, cize za pracou chvalabohu nedochadzam), stol mam dvihaci, cize striedam stoj/sed, stolicku mam Nesedu, pomaha mi. Cvicim kazdy druhy den, z toho raz tyzdenne musi byt Pilates, ten mi na chrbat pomaha asi uplne najviac. Obcasne masaz, fyzio chodim preventivne raz za rok. Vikendy aktivne vzdy. Je to fuska, co si budeme hovorit, ale klop klop, ani po 2 dekadach nemam problem... zial z kolegov asi ako jedna z mala.
Určite by ti prospela práca bližšie, nejde ani tak o stratený čas, ale už prídeš vystresovaný do práce po hodine cesty a ďalší stres máš v práci, už je to na teba veľa.. daj sa na PN, oddychni si, potrebuješ to a poobhliadni sa po práci s dochádzanim 10 min, ušetríš čas, peniaze a hlavne každodenný stres, ktorý ťa oberá o energiu sa venovať sebe a cvičeniu.. držím palce
Si nespokojný a vystresovany, z toho to trpnutie prstov. V podstate stresovať tetania. Daj si magnezium a vitaminy a zmeň prácu aby si bol spokojnejsi. S danymi priznakmi majú lekári pravdu, nič ti nie je. Najviac treba popracovat na svojej psychike. Pri sedavom zamestani je problém s chrbticou úplne normálna vec aj u mladých ľudí, čiže to ze cvičíš pod dohľadom fyzioterapeuta je dobre.
Prsty netrpnu len zo stresu a nespokojnosti, ale presne aj kvoli sedavemu zamestnaniu a slabemu pohybu - karpalny tunel je casta diagnoza pre ludi v IT, plus klasicky brachialny syndrom, co je utlak nervu, ktory ide od ramena az po konceky prstov. Ja som s tym mala problem tiez, pomohlo fyzio a zamakat na ergonomii pracoviska, na karpal mi pomaha len taka klasicka vysoka mys, pri pouzivani ktorej nesucham zapastim po stole. To inak diagnostikuje len neurolog pomocou eeg, ale realne… v tychto veciach musis byt detektiv a vynajst sa sam, vedela by som o tom napisat knihu. Suma sumarum da sa to, len to trva… kazdy clovek je iny a u nas ta medicina funguje inak, nie celostne.
@ahoj718 chodíš k fyzioterapeutovi a doma necvičíš? Keď máš sedavé zamestnanie, treba to vyvážiť nielen počas dovolenky, ale pravidelne. Ja mám tiež sedavé zamestnanie, skoliózu a s ňou súvisiace problémy. Denne chodím pešo do práce 4 km, denne doma cvičím. Aj rehabilitačné cviky, striedam s posilňovacími cvikmi.