Seborea vo vlasoch, čo mám robiť?

adrianka7d
28. júl 2019

Ahojte baby , prosím čo vám pomohlo pri seborei vo vlasoch ? Používam šampón forfolin na mastné kupóny celkom pomohol na chrasticky, kožná mi predpísala belosalic vodičku no viac nemohla lebo som bola tehu , no nakoniec som o dieťatko prišla ale už sa mi tam nechce znova letieť chrasticky už toľko nemám ale už som zúfalá s mojich riedkych vlasov na predu hlavy ako je ofina mám už takmer úplnú plesinu snažím sa piť aj zihlavovy

adrianka7d
autor
28. júl 2019

Čaj aj si umývam v zihlave , skúšala som dlhodobo aj biohar aktivator tiež nepomáha , teraz aktuálne som si kúpila parusan aktivator , prosím poraďte mi čo vám naozaj pomohlo na rast nových vlasov pri tomto probléme , prikladám aj foto mojej plesinky ,PS: vlásky umyté a nerozcesane aby bolo lepšie vidieť .

adrianka7d
autor
28. júl 2019

Prepáčte preklepy moja klávesnica má opravuje 😂 napr miesto lupiny dala kupóny ..😬

ikonica
28. júl 2019

Skus sampuch od Ponio s ichtamolom a zinkom...

mondolina
28. júl 2019

Mne na seboreu pomohol iba head&sholders, žiadny iný.
Po každom inom ma začne svrbiet hlava.

kanister
28. júl 2019

Prešla som si tým istým ,poznám to zúfalstvo vlasy všade.....Bola som aj na špeciálnom vyšetrení po odobratí vlasov na vyšetrenie sa okrem seborey nič iné nepotvrdilo:(Never reklamám ,investovala som veľa peňazí do liečby ,vybrala veľa injekcií ,liečili ma aj dusikom tekutým no hruza stále horšie a horšie.Zacala som sa liečiť sama 🙂Kúpila som si v lekárni lacné dechtove mydlo , pokožka má úplne prestala svrbit lebo tie vlásky sa neudržia v chorej pokožke.A pochopila som že načo mám do seba pchať umelé vitamíny aj tak mi to nepomáhalo,a úplne som zmenila stravu.To znamená vela listovej zeleniny ,strukovín,pohánku ,celozrnné chleby pečiem len doma,vajíčka domáce proste úplne bez chemických potravín .Mne vadilo aj slniečko na hlavu.Sice to trvalo ,ale po pol roku mi začali hustnúť vlasy a teraz som nadmieru spokojná.Tak skús sa prestat sledovať ,ja som to robila ....ver mi poznám to bolo to pre mňa ťažké obdobie.Drzim palceky🙂

ikonica
28. júl 2019

Este take odporucania... Po umyti vlasy hned vysusit fenom, nenechavat dlho schmut, nechodit spat s mokrymi vlasmi... Tak sa tam mnozia kvasinky viac... Balzamy, kondicionery pouzivat do dlzok, nikdy nie na pokozku hlavy.... Obmedzit cukor...

adrianka7d
autor
28. júl 2019

@mondolina mňa už ani nesvrbi akurát by som potrebovala niečo na ten rast na tých plesinkach

adrianka7d
autor
28. júl 2019

@kanister ďakujem pekne ja som tiež zmenila v podstate aj stravu a ani to u veľmi nesledujem len vzdy mi to niekto pripomenie a potom u nemôžem na to ani kukať ..

adrianka7d
autor
28. júl 2019

@ikonica cukor sa snažím obmedzovať , taktiež s mokrými vládami spať nechodím , akurát fénom ich veľmi sušiť nechcem kôli tomu aby neboli zas zničené

zeytin
28. júl 2019

Skincap sampon je velmi dobry...

janulla1
28. júl 2019

Dcérka sa dlho trápila so seboreou vo vlasoch, skúšali sme rôzne šampóny, nakoniec som s nou navštívila koznu lekárku, najprv nám preliecila hlavu takým korzikoidnym tuzidlom a potom nám odporúčala používať šampón bioderma nose DS, odvtedy mame pokoj, mala ju fakt hroznú, za mňa jednoznačne tento šampón, výsledky tak do mesiaca, 🙂

kanister
28. júl 2019

Viem presne čo myslíš tým pripomenutím ,ale ver mi keď som bola na vyšetrení na tu ženskú alopeciu bola som šťastná , že to je nakoniec seborea .Bolo tam veľa žien ,mladých dievčat kde to bolo nezvratné:(Rada by som Ťa povzbudila ale vieš že je to chronické ,chvíľku zaberá šampón ,potom prestane zas niečo iné a tak...Keď mi lekárka kožná povedala že ťažko spracovavam emócie a čo vylúčiť z potravín som tomu akosi nechcela chápať .Ale ja som kortikoidom vyhla.

kanister
28. júl 2019

Ešte som si spomenula ,že okrem iných liečiv som si kupovala tiež na odporučenie lekárky Anastim ampulky na vtieranie .

ikonica
29. júl 2019

@adrianka7d skor ti uskodi, ked budes mat dlho pokozku hlavy mokru ako ked ju vysusis fenom... Skusam najst jeden clanok, kde to bolo pekne vysvetlene....len to bolo davno, neviem, ci ho este najdem.... Kvasinky ktore vlastne seboreu sposobuju maju radi vlhko....

adrianka7d
autor
29. júl 2019

@janulla1 a pomáha aj na rast nových vlasov ?

pralinka86
29. júl 2019

Vyrobky od skincap su výborne, kupis v lekárni..
Aj od ponio tuhy šampón s ichtamolom je dobry..
Co sa tyka rastu.. tam kazdemu ine zabera, asi podla príčiny. Vitamíny z dm na vlasy sa mi zdali fajn, menej ich padalo..

janulla1
29. júl 2019

@adrianka7d to neviem, ale dcéra mala hroznú tu seboreou, také velikanske ložiská celé sa jej to odlupovalo aj vlasy viac padali a teraz už 2 roky krásne zdravé vlasy

denisa098
5. nov 2019

@adrianka7d mojej mame pomohol parusan, šampón a aktivátor, ale treba to dlhšie, ja som ho začala teraz tiež, zdá sa mi že je to lepšie.

petronelapetra123
6. nov 2019

@adrianka7d ahoj, napis mi na mail patricia.ziarova@gmail.com.... pomôžem ti so seboreou

vlcik1
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
narsila
28. jan 2020

Seborea je padanie vlasov, alebo zapalena pokozka hlavy? Lebo mna svrbi temeno brutalne uz nejaky cas, ale zacalo to po zmene samponu, nestastna som z toho, ale vlasy mi nepadaju.. tak dufam ze to nepride 😥

adrianka7d
autor
4. feb 2020

@narsila ja mam take masne lupiny ci chrasticky ktore tiez svrbia a koli nim aj padaju vlasy

kristina.k1
5. feb 2020

Ja používam head and sholders senzitiv, ak použijem iný šampón okamžite mám seboreu. Potom mi pomôže konopny šampón. A znovu prejdem na head and sholders.

kristina.k1
5. feb 2020

Vlasy si väčšinou suším fénom a mam ich pekné, husté a zdravé. Jediné čo si dávam na vlasy je olej na vlasy od garnier fructis je to olej ochranu pred fenovanim.

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vlcik1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
amanta5
5. nov 2020

Vysadenie mlieka zo stravy....ale úplne, žiadne "prehrešky". A zdravá strava samozrejme, málo cukru, veľa prirodzených vitamínov, (takmer) žiadne polotovary a konzervanty. 🙂
Plus som chodila na také kúry s UVA (alebo UVB?) svetlom. To mi veľmi pomohlo na rast nových vlasov. Ale musela som to najskôr dostať z hlavy preč, inak by to nemalo účinok. Na tu kúru ma pred rokmi ma poslala kožná lekárka, nič som zato neplatila. Chodila som na to do nemocnice.
Už roky nemám ani chrastičku 😉

pacolinka
14. feb 2022

@adrianka7d pomohlo Vám niečo? Aktuálne mam presne ten istý problém

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz