Ahojte, prosím nejaké rady na seboreu vo vlasoch? Už som zúfalá, vyskúšala som snáď všetko … Kupujem 20€ sampony a vôbec žiadna zmena
ja po umytí šampónom spláchnem vlasy ešte octovou vodou, 1 diel octu ku cca 7 dielov vody, pokožka hlavy sa znormalizuje, nemám žiadne lupiny. Vlasy mám po pás. Pomáha to aj na rozčesávanie a lesk. Octová vôňa rýchlo vyprchá, nemáš čo stratiť, vyskúšaj
Mne na to pomaha iba nizoral
@kika900 mala by si si najskôr naštudovať tieto veci a potom radiť lebo tvoja rada by mohla uškodiť. Toto naozaj nie je dobrý nápad aj keď sa ti tak môže na tvojich vlasoch javiť. Normálne ph pokožky je v rozmedzí okolo 5- mierne kyslé ph. Mastná pokožka môže mať ph nižšie - kyslejšie okolo 4-5. Suchá pokožka má 6-7 a teda viac k neutrálnemu ph. Ocot o ktorom tu hovoríš má niečo do 3 stupňov ph takže je veľmi (logicky) kyslý. Je asi jasné že nepatrí na pokožku keďže ju môže kvalitne rozhádzať. Nie hneď ale časom
@lukina26 Ťažká záležitosť,tiež mám seboreu,istý čas mi pomáhal šampón od La roche posay Kerium no po piatom balení prestal účinkovať🙄Teraz skúšam cajovnikovy šampón a olej,tak uvidím.Na nervy fakt.Najhorsie že to mám aj v ušiach a to už je inak nepríjemné🥺Používam krém od Biodermy Sensibio DS ten ako tak pomáha.
@kkovacovak ja to praktizujem 30 rokov, vlasy mám po pás a u mňa to funguje, problémy zo šampónov som mala, ak som ocot vynechala, mám to odsledované. A je jedno, či šampón bol za 5 alebo 30 eur, mám naozaj bohaté skúsenosti. Nikoho nenútim nič skúšať, verím že sú na fóre príčetné a rozmýšľajúce dámy, ak by to mohlo niekomu pomôcť, budem len rada. Tip mám od pani doktorky z dermatológie z Košickej nemocnice, ktorú týmto pozdravujem na zaslúženom dôchodku. Ešte z generácie pánov lekárov, ktorí si nepestovali za každú cenu perspektívnych pacientov.
@kate9999 ja som na tom podobne. La Roche mi fungoval perfektne až kým prestal. Mne osobne čajovníkový šampón pomohol len na chvíľu. Skús Nizoral, odkedy ho používam je to omnoho lepšie a aj menej viditeľné....
@lukina26 vyskúšaj Nizoral, ak si ho doteraz neskúsila. Mne jediný pomohol a to som skúšala už kadečo. 🙂
@kika900 nie každému to ale môže pôsobiť pozitívne. Sú ľudia ktorým to skôr ublíži ako pomôže.
Mne nepomohlo absolutne nic. Ani pripravky namiesane v lekarni od koznej, ani draha kozmetika zamerana na tento problem, vsetko pomohlo iba docasne a neskor sa mi to vratilo. Zmierila som sa s tym, mam obdobia kedy nemam ziadne chrasty a potom su obdobia kedy si vyberam z hlavy po ucesani kusy velke ako brusko prsta, ale tych obdobi je nastastie minimum.
@kkovacovak samozrejme súhlasím, nie každému, veď ja to ani nikde netvrdím, ako nie pre každého je vhodné piť magnéziu... a nie pre každého je vhodné skúšať a doslova testovať na sebe všetko dermatokozmetiku v lekárni a najnovšie vychytávky za doslova desiatky ak nie stovky eur. Bohužiaľ tiež hovorím zo svojej skúsenosti. Vyskúšajme toto o 2 týždne sa príďte ukázať. ÓOOOO škoda , nepomohlo, no nič, tak skúsime tamto. ( ale to je iná story) Bola som veľmi perspektívny pacient. Ja hovorím len zo svojej vlastnej skúsenosti, nič viac. A ja už chrasty na pokožke hlavy nemám, verím, že vďaka tomu, že si dávam na vlasy to, čo si dávam a to som mala kedysi doslova chrasty . A nepotrebujem šampón za 25 eur z lekárne.
Ďakujem baby za rady skúsim ešte ten la roche… nizoral som skúšala a nič nezabral mi… mne dlhu dobu pomáhal bioderma ale tiež už nepomáha. U kožnej som bola používala som belosalic liek na predpis .. a teda nie som ochotná si stále dávať take silne prípravky na to… preto hľadám inú cestu
@kika900 ja si robím tiež octovy oplach, ale z jablčného octu. Použijem ho tak raz za mesiac ako prevenciu a očistu vlasovej pokožky. V mladosti som dostala príšernú alergiu na farbu na vlasy, so seboreou som bojovala asi 5 rokov a s lupinami asi 10. Vždy keď cítim,že má pokožka začína svrbiet, použijem aj jablčný ocot. A ak niekto pozná CGM metódu, vie, že pri nej je tento oplach odporúčaný.
Necitala som kstatne komenty, ale ak si este nahodou neskusala, tak sampon Babe
@mostlyharmless dakujem za info, prejdem si to. Netušila som , že je na to metóda 🙂
@kika900 CGM- curly girl method. Je to primárne pre kučeravé a vlnité vlasy,ale ide aj o to,že používaš produkty bez silikónov, parabenov... Čiže je aj šanca,že sa po čase vlasová pokožka uzdraví. Na FB je veľa skupín, aj české,aj slovenské. Nie je to možno pre každého, je to na individuálnom zvážení
Kozna? Kortikoidy pomahaju mne. A caste umyvanie vlasov vo vlaznej vode. Kratke vlasy.
Dievčatá, mne už roky pomáha jedine SKINCAP sprej alebo krém. Kedysi som užívala kortikoidy do vlasov, ale hľadala som iné alternatívy a teraz už roky používam len toto.. Raz za týždeň ho nechám pôsobiť vo vlasoch, potom zmyjem a mám celý týždeň zasa pokoj. Je trochu drahší, ale je neškodný a dobrý aj pre deti a tehotné ženy..
@lukina26 a chodíš dermatologovi?