Schizofrénia a zákaz styku s maloletým

13. nov 2023

Ahojte ...Mám problém s bývalým keďže 3roky po narodení dieťaťa mu bola diagnostikovaná schizofrénia a skončil na psychiatrii.Ja som to už s ním nezvládala a odišla som.Od vtedy netuším či berie lieky,či chodí na kontroly a tak ďalej.Súd určil sa s dieťaťom stretávať každý druhý víkend.Problém nastáva ,že ako schizofrenik stále šoféruje aj napriek diagnóze.Klame ,vymýšľa si a ja netuším aké ,,stavy máva alebo nemáva.Jedna sa mi o to či môže súd zakázať alebo aspoň určiť,že sa bude so synom stretávať alebo napr.len s prítomnosťou kolíznej opatrovateľky.Môže mu byť tak isto odobratý vodičský.

kacena4
13. nov 2023

otcovi nemozes odopriet stretavanie sa s detmi aj ked je chory. mozes poziadat o upravu styku pod dohladom. to ze je chory neznamena ze he zbaveny svojpravnosti. a to plati aj pri vodičáku. moze soferovat aj s touto dg. pri epilepsii /záchvatov sa nemoze soferovat. drzim palceky

autor
13. nov 2023

@kacena4 áno ale viem ,že pri tejto diagnóze nie je možné aby človek šoféroval a keď aj áno tak to musí doktor nahlásiť

alickapusinka
13. nov 2023

Tisíce chorých ľudi aj schizofrenikov pracujú a ani na čele nemajú napísane že sú chorý. Obrať si to opačne schizofréniu môže dostať každý aj žena po pôrode páčilo by sa TI to keby ON dostal do opatery dieťa a tebe by diktoval že môžeš prísť len vtedy a vtedy a podmienky. Súd určite vie že je chorý a mal aj papiere ak sa lieči. S toho súd vychádzal že pre svoje dieťa nie je nebezpečný. Len nevymýšľaj hlúposti. TY čo vieš že ak mu budeš odopierať že sa bude vidieť s otcom môže s toho ešte viac ochorieť. Načo to je dobre. Ak by bol taký ťažký schizofrenik tak si by súd nedovolil stretávanie len za prítomnosti druhého rodiča. Dieťa ma mať oboch rodičov aj mužský aj ženský vzor. Prečo toto robíš. Píšeš že ma aj vodičský preukaz prečo by mu ho malý vziať s akej veci nechápem. Zbytočne hľadáš problémy kde nie sú zbytočne ich nerob určite lekár vie že má VP. Ak by bol strašne taký chorý na schizofréniu ako popisuješ tak by bol zbavený svojprávnosti. TY ži a tvojho ex necháš žiť v kľude každé nervy a stres mu môže poškodiť na chorobe. Raduj sa že si zdravá. Schizofrénia je choroba ktorú môže dostať ktorýkoľvek z nás kedykoľvek. A nerob zbytočné chaos a rozruch. Jasne bol súd rozvod a súd by nevedela že je chorý a že šoféruje TY si odkiaľ jasné že všetko vedia .Určite ak chodí do roboty tak si overovali u zamestnávateľa tiež nejaké veci. Nerob zbytočné zlé aby sa to neobrátilo proti tebe. Moja mama mala priateľa bol zdraví ja mám epilepsiu ak som ostala doma že som bola po epileptickom záchvate doma normálne mi začal nadávať že len ležím ani do roboty som nešla .Aké bolo prekvapenie že mal pracovný úraz odtrhlo mu ruku a udrela sa pri páde do hlavy dostal epilepsiu tak teraz vie aké to je po epileptickom záchvate. Preto nerob to čo nechceš aby bolo robene tebe. A nevymýšľaj problémy tam že ani žiadne nie sú a nechaj žiť človeka.

klip0
13. nov 2023

No zas netvarme sa že všetci psych.pacienti dodržujú liečbu, že lekári to všemožne riešia ak nie a že súdy vždy rozhodnú správne.
Ak by som ho považovala za nebezpečného, určite by som kontaktovala koliznu opatrovnicku a to hneď. Ty vieš ako to je

simona92101
2. apr 2024

@alickapusinka prepac ale splietas dve na tri.mame v rodine cloveka so schizofreniou ktory si kvoli hlasom v hlave ublizuje.lekar to dlhodobo neriesil,chodil len na sedenia,az sa to natolko zhorsilo ze si raz v praci skoro odrezal prst,keby ho nezastavia,lebo hlas v hlave mu nakazal aby si ho odrezal vraj ho nepotrebuje.odvtedy dostal lieky,ktore ho utlmuju,ale uziva ich ako chce,nesmie pri nich soferovat.dosledkom nedbaleho uzivania liekov uz ma take myslienky,ktore ho nutia ublizit surodencovi ktory je autista.a to sa len tak pred mamou priznal este s usmevom na tvari.a lekar to prehliadol...takze velmi by som sa na sudy a lekarov nespoliehala,pretoze u takychto pacientov sa situacia moze rychlo zvrtnut a moze ublizit

autor
3. apr 2024

@simona92101 presne ďakujem za tvoj komentár. Bol hospitalizovaný na psychiatrii keďže to už bolo neúnosné ...Neustále mal pocit,že ho niekto prenasleduje odpočúva nedalo sa to už vydržať tak som ho nejako dokopala sa ísť porozprávať s doktorom a ten hneď povedal nutná hospitalizácia aj keď nesúhlasil..ušiel tak ho naháňali policajti až nakoniec ho tam otec doviezol...Bol tam mesiac robili mu aj elektrosoky..po mesiaci keď ho prepustili som od neho odišla a začala nový život...samozrejme netuším či berie lieky alebo nie či chodí na kontroly alebo nie ...samozrejme stále šoféruje a syn keď chodí ku nemu tak sa starajú starý rodičia ...teraz tam bol cez sviatky a bývalý sa ani neunúval byť s ním bol niekde mimo mesta na nejakej chate...nikdy nepracoval lebo mu všade všetci robia zle a sú proti nemu. ..Zdá sa mi ,že sa mu stav zhoršil aj syn vravel že je divný