Ahojte ex ma shizofreniu a bol na tom tak zle ze mu ani neupravili styk s detmi pri rozvode, prestal aj pracovať a schválili mu plný invalidný dôchodok. Teraz si podal o styk z deťmi a schválili mu, každý pondelok od 15 do 18 + každý druhý víkend prespavacka. Bol aj u súdneho znalca ,ktorý potvrdil ze je schopný sa už o deti starať. TAKŽE, moja otázka znie, ak je teraz už v poriadku a schopný sa starať o deti, bude už schopný aj pracovať? Budu mu prehodnocovať ten invalidny ?
Veľmi ma to zaujíma lebo keďže mal len invalidný na deti mi platil po 30e, ja mam dve práce a neviem kde mi hlava stoji. Je mi aj dlžný nejaké peniaze, zatiaľ som povedala nech to nechá tak, ale teraz keď je už v poriadku by som to rada začala riešiť.
porpi ID moze kludne pracovat takze ak je schopny sa samostatne ondeti starat dokonca ich mat na noc tak nech aj pracuje napr v chranenej dielni cistocne a pod
poziadaj o zvysenie ID a ak ma dlhy tak exekucia
Máme s touto diagnózou suseda. Keby som nevedela o jeho zdravotných problémoch nepovedala by som že je chorý. Dostáva liečbu a je fajn. Je na invalidnom dôchodku. Pracovať nemôže, lebo akákoľvek psychická záťaž v práci, stres, znamená veľké zhoršenie zdravotného stavu.
@hyta no ved práve, a pri deťoch nebude mať stres ? Sú v takom veku, stále vymýšľajú. Mam s toho dosť obavy.
@loginexistuje dlhý ma voči mne, mame to aj papierovo ošetrené len som čakala kedy sa dá do poriadku a očividne ta chvíľa nastala, musím to začať riešiť.
No ťažko mi to hodnotiť, ale susedovci majú 2 deti a on to zvláda, deti miluje. Viem, že užíva stále lieky a chodí na injekcie. Bez liečby by asi bolo s ním zle.
Pri tejto diagnóze nebude v poriadku už nikdy. Je to diagnóza na celý život (mám tú diagnózu a veľa negatívnych skúsenosti aj v okolí kamarátov a tak), hoci sú relatívne lepšie obdobia ako aj horšie. Schizofrénia je ťažká diagnóza na prácu. Už 45% nezvládajú prácu, preto aj od júla by mali prehodnocovať sa všetky dôchodky možno už podľa nových tabuliek, v ktorých budú môcť už pridať. Napr. stredne ťažký stav bude môcť dostať asi po novom až 60%, pričom podľa starých je 45%. Ťažký stav dostane možno 65%-80%, po starom bolo min. 50%...
@kim2028 a o deti je schopný sa starať?
@kim2028 ved to je práca 24 hodín denne
To je individuálne. Napr. ja sa zvládam celý týždeň v pohode starať o 2-ročného synovca, keď je u nás sestra alebo sme u nej... Rodičia sa smejú, že mi ide to lepšie ako jej vlastnej matke. Tak nie je to časté, čo musím strážiť... Je to 4-5x do roka tak zvládam to. Reflexy mám dobre, tak to ujde celkom. Zatiaľ si nič neublížil pri mne...
Invalidný mu ponechaju