Ahojte. Máte tu niekto skúsenosti so schizofréniou? Sám ju mám asi pár mesiacov diagnostikovanú. Žiaľ nedarí sa mi aj veľa liekov mám a aj tie robia zle okrem choroby. Keby chcem žiadať o invalidný, neviete čo najviac rozhoduje? v nemocnici som nebol aj keď mi ju doktorka navrhla, resp. sa pýtala. Mám z nej strach a veľmi ťažko sa od mala adaptujem v cudzom prostredí. Robil som aj testy psychologické a vyšli mi, že nezvládam stres, záťaž atd. A je to pravda, záťaž mi robí ešte viac zle :(. Momentálne po menšej prestávke skúšam znova študovať, ale nedarí sa vôbec. Nie som schopný ani základne veci robiť a nie to ešte študovať a pracovať a preto sa bojím čo bude so mnou ďalej. Budem vďačný za každú radu
@jaro1234444 dobrá liečba pomôže, brat sa liečil na schizofréniu ....je tomu už pekných pár rokov(6-7) na začiatku liečby bol liečený na psychiatrii, ďalej v domácom prostredí s pravidelnými dávkami liekov. Tie začiatky sú náročné,ale s pomocou rodiny a užívania liekov sa z toho dostanete. Brat žije úplne normálny,plnohodnotný život. Má normálnu prácu s výborným zárobkom. Žije normálnym životom. Nech sa darí, veľa síl prajem. Bude dobre, len pevné odhodlanie a vydržať. Bude dobre 👍🍀
@markusrasford nikoľko nežiadal som ešte
@ivusik8888 Ďakujem, budem dúfať nejak
@ivusik8888 a žiadali ste aj o ID?
@jaro1234444 o tom neviem,že by žiadal.
Ja mam schizofréniu a sama viem aké je ťažké to ochorenie. Same nemocnice, liečebne a lieky, šoky,...no napriek tomu sa snažim pracovať
@jaro1234444 koľko percent schizofrénie vám prisúdili?