Sčernanie prstov

donnaperseus
23. okt 2015

Zdravim, mam mensi esteticky problem s mojimi prstami. V praci mame velmi zelezitu vodu (smrdi ako krv) a scernali mi z nej prsty. Mam pocit, ze to bude reakcia na ovocnu stavu, ale nemam to potvrdene. Konkretne, cistila som granatove jablko a potom po umyti ruk mi scernali, hlavne zadery, okraje nechtovych lozok a drobne ranky na rukach. Trochu to pripomina scernanie z orechov. Skusala som ich cistit v kyseline citronovej ,ale nezabrala. Neboli to, neprekaza to, len to nevyzera dobre a caka ma teraz par spolocenskych udalosti, tak sa chcem spytat, ci by mi niekto nevedel poradit ako to vycistit. Dakujem

ichbinich
23. okt 2015

@donnaperseus
Ja by som si skusila spravit peeling. Mozno pomoze citron, nie kyselina citronova, kotry sa na toto pouziva... Mozno su v nom nejake enzymy, ktore prave to zcernanie vybielia...
Peeling si mozes dat podla mna hocijaky: na tvar alebo na telo alebo si spravis doma...
Ja som mala zcernete ruky od ceresni, to mi zliezalo tiez niekolko dni...
Vsetko dobre!

sardinka335
23. okt 2015

@donnaperseus čo tak skusit pri praci používať rukavice? ak sa dá samozrejme...🙂

sissy27
23. okt 2015

@donnaperseus stará dobrá solvina... ak to teda ešte existuje, alebo nejaký peeling a drhnúť...

donnaperseus
autor
26. okt 2015

@sardinka335 to nie je z práce ale z umývania riadov :D
@sissy27 peeling nešiel..... drhla som a drhla a nič.... samé sa ošúchajú tak za 10 dní asi, ale nechty zostávajú dlhšie.

drahusa2
26. okt 2015
Používateľ drahusa2 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od drahusa2.

skus citron ten vacsinou dokaze taketo vycistit🙂

katka1981
26. okt 2015

@donnaperseus, mne vzdy pomohla kyselina citronova, ked nepomohla, skus lanzu mydlo, ta vycisti vsetko, zial aj moje nechty na palcoch su potom znicene. Ja som mala take ruky z aronie ale aj ukazovaky ako mam z prania v lanze znicene, tak vsetko mi ostalo hnede, strasne. Ale uz to nemam, asi som znovu prala 🙂

donnaperseus
autor
27. okt 2015

@drahusa2 citrón som včera vyskúšala, najskôr sa zdalo, že to pomohlo, ale nakoniec to iba trochu vybledlo ☹
@katka1981 škvrny od arónie lezú ešte celkom pekne, toto je ako pleseň... drhneš, drhneš a stále tam je 😠 ☹ lanzu skúsim, vďaka 😉

katka1981
27. okt 2015

@donnaperseus, neviem si predstavit ozaj co to mas, netreba ist k dr.?

donnaperseus
autor
30. okt 2015

@katka1981 nie, to netreba.. ono to len zle vyzerá. Myslím, že to bude reakcia tej vody na niektoré prvky a neviem čím to vyčistiť. Teraz po troch týždňoch tie nechty vyzerajú už len ako pomaľované ceruzkou, dajú sa nalakovať a nebude to vidieť, len sa obávam, že zase budem čosi čistiť a zafarbia sa aj prsty.

katka1981
30. okt 2015

@donnaperseus, daj si radsej rukavice ked pojdesnieco take robit, len v tom sa zle robi. Ja sa chystam zas malej prat ponozky a flaky na triackach, mam uz sice nove mydlo nejake prirodne, perie dobre, ale mohli by vymysliet nieco take, ze namocis, zalejes a za hodinu je to bez flakov a jasne aby neposkodilo vzory a latku.

monikq
30. okt 2015

a co tak savo? ked cistim daco velmi zajdene, tak vedlajsi efekt su extra ciste ruky. aj ked chvilu velmi neprijemny pocit, kym taku tu mazlavost z ruk potom vymyjem. asi to nie je sposob na kazdy den, ale obcas sa da. hlavne ruky potom vela nakremuj.

donnaperseus
autor
3. nov 2015

@katka1981 rukavice nemám rada ani pri prácach v záhrade, vadí mi tá strata kontaktu ☹ že necítim poriadne čo robím.
@monikq fúúúú savo ani za nič.... keď som bola malá, babka v ňom prala všetko, čistila ním všetko a čím viac, tým lepšie... občas som sa čudovala prečo s ním aj nevarí.... odvtedy ho nemôžem ani cítiť, v mojej domácnosti nemá miesto 😀
moje doterajšie pokusy s mydlami a práškami zatiaľ len oslabili nechty.. začali sa mi lámať, takže musím vymyslieť nejaké prírodné kombinácie. Citrón mal zatiaľ najlepší efekt, len škoda, že bol len krátkodobý. 😒

katka1981
3. nov 2015

@donnaperseus, ved aj ja, ale je to chyba, lebo vsetko skodlivina nam prechadzaju do tela cez kozu. Savo nie, lebo to ti polepta kozu.

jana_eyre
3. nov 2015

@donnaperseus poradit neviem, ja len ze s tym savom si mi pripomenula detstvo.. tiez sa u nas pouzivalo vo velkom mnozstve a tiez ho kvoli tomu nemozem ani citit 😀 ked ho nahodou zacitim, napina ma, asi by ma porazilo mat to na prstoch..

lenadka
3. nov 2015

väčšinou citrónová šťava pomôže, ak je to veľmi keď zaváram niečo výraznej farby tak zriedené savo, kefka, mydlo, vyčistí hneď, ale chvíľu má "voňavé " ruky, takže najneskôr deň pred akciou bieliť....baby čo tu hysterčíte kvôli tomu použitiu sava, je to zriedené a výnimočne, preda si ho nebude dávať na ruky denne a mimochodom potom nechote ani na kúpaliská, do bazémov sa leje vo veľkom 😀