Dobry den. Viem ze na tuto temu je tu uz vela diskusii, ale aj tak som sa sem rozhodla napisat. Mne tuto diagnozu povedali len prednedavnom, vlastne mi este robia nejake vysetrenia, ale moja lekarka povedala ze ak sa to potvrdi, caka ma liecenie vo Vyšných Hagoch. Tak sa chcem spytat, ako tam to liecenie prebieha, kolko trva, ci je to narocne..Ktora mate nejake nove skusenosti s tym.A tak isto by ma zaujimalo, koko napriklad trva PN-ka este po navrate z liecenia..Dakujem, maminky za kazdu radu a skusenost...
@somnova mojej mame zistili sarkoidózu asi pred troma rokmi. Najprv bola len sledovaná. Pred dvoma rokmi bola vo Vyšných Hágoch. Bola tam mesiac. Robili jej tam znova bronchhoskopiu. Nakoniec jej zistili, že stav sa jej zhoršil, tak jej dale Eccobec fúkať. Odvtedy ako ho berie, tak sa jej stav mierne zlepšil. Pravidelne však musí chodiť na kontroly. Ale dôležité je, že sa jej to nehorší. S tou PN-kou si myslím, že by si mohla byť vypísaná aj po príchode z liečenia. Záleží od toho ako sa budeš cítiť. Ak ti bude fajn, tak kľudne môžeš ísť do práce. Moja mama sa starala o dedka - svojho otca, ona PN nepotrebovala.