Samovoľné zášklby pri zaspávaní

lienka737
19. júl 2015

Už pár dní nemôžem niekoľko hodín zaspať kvôli tomu, že pár minut po zaspaní za zobudím na šklbnutie nohou. Je to veľmi nepríjemné a lezie mi to na mozog ☹
Prosím pomôžte!
Ďakujem

nikawero12
19. júl 2015

@lienka737 môže ísť o syndrom nepokojných nôh. Odporúča sa na to užívať horčík, ale lepšie by bolo, keby si navštívila lekára.

daniela208
19. júl 2015

zrejme to budú hypnagogické zášklby, ktoré sú pri zaspávaním normálne. Väčšinou sú intenzívnejšie po fyzicky náročnom dni, prípadne po požití väčšieho množstva kofeínu. Prípadne môžete mať aj nedostatok horčíka. Ak sú však zášklby časté a veľmi intenzívne až tak, že nemôžete kvôli tomu zaspať, tak by som vám poradila návštevu neurológa.

vieraspacka
20. júl 2015

horčík+ vápnik, pozor, musia sa užívať spolu, inak sa horčík nevstrebe.
A Ashwagandhu na upokojenie nervovej sústavy:
http://www.planetayurveda.sk/ashwagandha-kapsul...

sissysteel
18. nov 2015
Používateľ sissysteel je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od sissysteel.

@lienka737 toto vyzerá ako príznak nedostatku horčíka. Súhlas s @vieraspacka je ideálna na toto je kombinácia vápnik, horčík, odporúča sa v pomere 3:1. Ja však nie som veľmi zástancom kadejakých výživových doplnkov- tie sú pre telo neprirodzené plus ide o veľké jednorázové dávky, ktoré telo väčšinou nevie vstrebať a teda sa z tela vylúčia.. Naprirodzenejší spôsob ako dodať telu minerály je z minerálnej vody. Na trhu je široký výber, určite nájdeš takú, ktorá ti bude sedieť. Ja mám rada Gemerku. Chuťovo je super a má aj ten správny pomer vápnik horčík.. 🙂

stefanykiko
4. jan 2016

@lienka737 ako si na tom ? Mne to zacalo v tehotenstve tiez som citala o syndrome nepokojnych noh pripisovala som to tomu kedze som zaspavala tak o 5 rano pytala som sa na to doktorky tak na mna pozrela ako na blazna lebo tato choroba este nie je velmi uznavana..cakala som ze sa to po porode zlepsi ale tak obcas to na mna pride som z toho celkom nervozna kedze mam maleho drobca a ked sa mi podari zaspat tak musim stavat k nemu a je to zas porazit ma niekedy ide takze leby ti nieco pomohlo tak mi daj vediet budem ti vdacna...inak mne zo zaciatku celkom pomohlo ked som sa poprechadzala po dome ale to stale nezabera :/

lienka737
autor
4. jan 2016

@stefanykiko Ja som to mala nakoniec z vysadenia liekov, prešlo to samo po nejakých dvoch týždňoch, ale bolo to hrozné. Syndrom nepokojných nôh je v tehotenstve častý, to je ale iné ako som mala ja.

stefanykiko
4. jan 2016

@lienka737 no viem ze je casty ale mne to ostalo aj po porode