Zdravím vás.
Som bezradný! Začalo to min.týždeň v pondelok (11.7.) poobede. Mal som objednaný obed do práce (vyprážaný bravčový rezeň, zemiaková kaša a hruškový kompót).
Prídem domov, dal som vaňu a začaloto. Zimnica, slabosť, únava, teplota postupne išla hore (37,8; 38,6;39,0; 39,3) samozrejme, pri teplote nad 38 išiel Paralen/ā 4h...
Utorok - streda(12. -13.7.), ráno hnačky, kŕče, poslali ma z Práce domov... teploty 38,6--39,3...
V stredu som bol u Dr. Vzala mi krv, CRP =34, výter...
Piatok-nedeľa bez tt, kŕče v bruchu... v piatok kontrolné CRP =30... + potvrdenie salmonely...🤮😢😢
Od včera znova tt, sprosté, 37,3-37,9....som unavený
Dr.mi atb nechce dať, že ešte počkáme... ja som bezradný, unavený, vyčerpaný, nevládzem... čo mám robiť? Už je to týždeň a nič extra... :( malí ste atb ? Čo vám pomohlo???? Ja sa držím diéty a nič...
ďakujem pekne 😊😊
@fifozbs ja som mala salmonelu a tiež mi nedalo ATB doktorka povedala že to samo odíde ,jedla som len sucháre a pila smectu
Ak je to vírusového pôvodu, ATB sú zbytočné, ešte viac narušila črevnú floru. Dodržiavať diétu, zabrániť dehydratácii. Ani na infekčnom by ti viac nedali, len infuzky pri dehydratacii
moj syn ked mal salonelu tak to trvalo ten mega zly stav 40ky asi tyzden... potom uz to slo dole ale hnacky mal dlho...
atb nemali... 3-5 krat denne pil smectu aby vychytala patogeny v crevach...
po 2 tyzdnoch uz bolo uplne dobre i ked salmonela z neho sla este dlhsie prec... ale uz bez teploty krcov...
Salmonela je bakteria,skoda ze nedala urobit zaroven aj citlivost na antibiotika a pidla toho potom preliecit,zbytocne sa takto trapis.Neviem,je to vec nazoru....ja by som to preliecila a tiez by som sa bala aj bacilonosicstva......🤔
@viestta ved píše, že salmonela. Nie vírusovy pôvod. Ale, postup vlastne rovnaký.
a teda 37,3-37,9 uz nieje taka zla teplota i ked je neprijemna... zvysena teplota moze uz byt aj z vycerpania a dehydratacie.... ale pokial to uz niesu 38,5 a vyssie uz je to dobre
@larazivago ma vysledky z vyterov? Ak by to bola salmonela z reštaurácie, už to rieši hygiena. Za tolky čas by už nebol jediný prípad.
@viestta však to píše v úvodnom prispevku🤷♀️
@fifozbs verim... syn bol unaveny 2 tyzdne kym sa z toho zacal dostavat... teplota zvysena je tiez neprijemna a sposobuje megaunavu....
To cierne uhlie berte dlhsie aby vyslo vsetko...
Skuste nejake rehydratacne roztoky alebo iontovy napoj - doplna mineraly a elektrolyty ktore z tela pri hnacke odisli aj to by mohlo pomoct pri unave...
a proste len lezat a oddychovat.... syn spal prve dni v priemere 18- 20 hodin... vlastne bol hore len ked prisiel na neho krcovity stav a hnacka... inak lezal a spal...
Aspoň hylak by som si nasadila a veľa tekutín. Ja osobne by som naliehala na lekára, aby mi dal niečo silnejšie.