ahojte.chodite na kupaliska aj ked mate menstruaciu s tamponom?
@eeffkat eba som sa na nic neptala
@misko772014 a koho? som zena som! ironia ti nic nehovori?
neverim ze v dnesnej dobe sa este niekto nad 15+ opyta takuto do neba volajucu blbost
@eeffka teda ja som začala používať tampony až v 17 tich. A potiť sa s vložkou pri jazere je fakt veľmi príjemné ;) síce tvoja irónia, ale my niektoré sme si iste posedeli aj na riti namiesto kupaliska s tak vymakanou hygienou :D
@misko772014 Áno chodím na kúpaliska, ale kúpem sa minimálne :/ skôr jazera!
Nahodou poznam zeny ktorym je tampon vylozene neprijemny a/lebo ho nemoze ich telo zniest. Radsej ozeleju kupanie.
Ine, hoc tampon znesu, im byva v prvy den - dva tolko zle, ze nemaju ani pomyslenie na nic ine, napriek liekom proti bolesti, nez sediet doma.
A poznala som aj taku co mala taku silnu MS ze v tej silnej faze par dni hociaky tampon pretiekol a vravela ze nema nervy sa sledovat kde co tecie, s pocitom ako na zabijacke co sa tyka mnozstva krvi.
Takze ja myslim, niektore chodia, ine zase minimalne cast MS radsej su radi ze su radi. Je to rozne. Sama mam niekedy, niektore mesiace v pohode a ine take kedy pre hormonalne vykyva nemam obcas chut naslnko a kupanie, v zaciatkoch MS, som celkovo v situacii ze by som vymenila za Indky, ktorym "neciste obdobie" ich zbavuje povinnosti pracovat ci sa ukazovat na verejnost a mozu si uzivat luxus ustrania, a nie makat rovnako ci je leto/zima, svetlo/tma, MS/neMS ako dnes uz ludia ako stroje bez ohladu na prirodne cykly, musia byt zeny stale v top forme, hoc ich podstata je cyklickeho charakteru.
@misko772014 to je na Tebe, ci pojdes alebo nie. Ja nechodim, lebo je mi to neprijemne. Nevidim dovod, preco by si nemohla ist s tamponom na kupalisko alebo do vody, len treba castejsie menit tampon, to je vsetko a dbat na zvysenu hygienu, hlavne ruk ked pouzivas verejne wc.
@misko772014 okrem tampónov existujú aj menštruačné kalíšky, podľa mňa oveľa lepšie ako tampóny 😉
no neviem, to sa mam kupat vo vode s vlozkou? 😀 jasne. chodim s tamponom. menim po kupani a vybavene. nic zlozite
tampony nemozem pouzivat, takze ano, vtedy sedim doma na riti a cakam, kym prejdu tie hrozne dni 😉
Co sa tyka kaliska, je to teraz tak vychvalovane akoby pre kazdu idealne riesenie, moja gyndoska hovori ze je cast zien ktorem vadi tampon, ale nevadi kalisok, ale aj ine ktorym je aj kalisok neprijemny a nema to suvis s tym ze by zle odhadli velkost, skratka neznesie ich telo mat cudzi predmet v posve dlhsiu dobu nez par hodin. Reklama na kalisky toto nehovori, prax je vsaj trochu ina.
Haha ja tiez sedim doma na riti prve dni lebo prve dni mojej ms = zabinacka 😀 neaky tampon nepomoze a ja ich neznasam, pouzivam ich len ma konci a aj to ked musim.
@horana ja mozem potvrdit, existuju zeny, ktore neznesu tampon ci je uz normalny alebo s aplikatorom alebo ten kalistek - pre mna je to velmi neprijemny pocit az bolestivy. Urcite nie je problem, ze si neviem zaviest tampon alebo kalistek. Pri menstruacii pouzivam viacero druhov vloziek, ine v prvy den, ine v treti ci piaty den, ine na noc - snazim sa toto obdobie skonfortnit, co najviac ako sa da. Ja som chodila ku gynekologovi - taka stara skola a on vzdy hovoril: "zenska, ja vas mam jednoducho rad, pekne vlozky, nech nic nezostava v tele, co nema a po porode, nohy vylozit, rozkrocit, nech sa vsetko susi a lieci. A pekne bavlnene, vyvarene spodne pradlo, ziadne tangace. Pre mna ste top tejto modernej doby 🙂 🙂 🙂".
Co zena to nazor, co zena, to osobna skusenost. Takze takuto otazku polozit nie je na mieste. Teraz sa tu rozvinie nekonecna debata kto co pouziva a preco a co z toho si zakladatelka vezme? Netusim. Pretoze toto vobec nema logiku. Musim sa riadit tym co mne vyhovuje. Ja napr. Neznesem odjakziva vlozku..lepi sa mi to kade tade, fuj br pocit. U mna teda ano chodim s tamponom vsade.
ak nemusim, nejdem.....dovolenku ci kupanie sa snazim planovat vtedy, ked nemam mat MS....tampon som takto pouzila asi raz....inak ich nemusim....teraz mi dovolenka vychadza s poslednym dnom MS..ale uz pouzivam kalisok....a to je uplne,a le ze uplne o niecom inom ako tampon....s tym, no problem...🙂
Ja som kedysi chodila aj nosila tampony, teraz už nie. Na kúpalisko by som šla, ale s slabšími už. Prvé dni je lepšia určite vloška. Aspoň pre mňa.
@sorciera24 a nebojis sa ze ti nejak sklzne pripadne vyleje...chcela by som to vyskusat. Vlozky neznesiem absolutne a tampon hlavne ku koncu ms nie je dobre pre mna lebo sa potom.tazko zavadza
@leeenka26 😀 nema ti ako sklznut, ci sa vyliat;)....proste ho vlozis, on sa ti roztvori a prilne k stenam....proste neexist, aby sa pohol, ak je dobre zalozeny, roztvoreny.....dokonca, ekd ho vyberas a nezrusis prstom podtlak, tak ho nevyberies...takze neboj, nevyleje, dokonca ani voda sa tam nedostane.....(narozdiel od tamponu)...ja tampony fakt, ze neznasam, je to pre mna hnus a to zavadzanie.....preto som sa tohto trosku bala....ale kalisok sa vobec nezavadza tak hlboko ako tampon a ani ho nie je citit, pri spravnom zalozeni a velkosti... 🙂
@sorciera24 aha no znie to super celkom. Mne napr strasne vadi ze preteka akoby tekutina lebo ved ms nie je len krv a ja si kychnem alebo co a dovi. Ci sa tam dostane voda pri sprche alebo co to je jedno ale je to velmi neprijemne. Tusim to vyskusam.
@sorciera24 este otazka ked vyberas neni treba ist do sprchy?
@leeenka26 ja som pri prvych 2och, chodila do sprchy, kym som si zvykla....ked sa naucis tie grify vyberania a vkladania, v pohode na WCku....
@sorciera24 mna uz len ta cena presviedca ze tampony okolo 3 eur na 1 cyklus..
jasne, ze nechodim......to nemozes tych par dni vydrzat bez kupaliska? iba nezodpovedna si da tampon a ide do vody...napije sa vsetkym humusom, co je vo vode a nakazi priamo rodidla....takze sliepky, co ti takto radia, ani necitaj....
@horana reklama na čokoľvek vo všeobecnosti hovorí málo negatívneho, alebo vlastne nič negatívne... Samozrejme nie je všetko pre každého, každý si musí sám vyskúšať čo mu vyhovuje. Dôležité je poznať všetky možnosti a podľa toho sa zariadiť 😒 a poprípade vyskúšať, na čo si človek trúfa...
@misko772014 nie, nechodievam
@eeffka možno by si bola prekvapená, koľko žien tampóny vôbec netoleruje, prípadne sú informované a záleží im na zdraví, tak sedia doma a čakajú, kým to prejde 😉
@misko772014
Ahoj, ja chodim a je to uplne v pohode. Len teda musis castejsie menit tampon, ale to nie je nic strasne predsa. Ja som dostala kramy teraz na dovci pri mori, skoro ma porazilo, lebo prisli samozrejme skor, ale tak prezila som to aj na plazi, wcka a sprchy mas vsade predsa 🙂 Ale poznam aj baby co sa vtedy proste nekupu..
Ja sa vsak takto neobmedzujem a nikdy som to nerobila. Od zakladky som hrala basketbal a teda behat a skakat s vlozkou bolo nerealne, takze jedine tampon.
A ved ako to robia plavkyne??? kramy predsa olympiadu ani majstrovstva sveta nezastavia 🙂))
Vyskusaj to a ked ti to bude vyslovene neprijemne, tak na to kasli, a ak nie, tak prijemne kupanie 🙂
@misko772014 nie, ja si radšej počkám do konca MS, tých pár dní kupko oželiem. Mne tampóny nerobia dobre a aj tak by som bola vkuse v strese či nepretečie, hneď po kúpaní utekať ho vymeniť na wc (ktoré sú na kupkách väčšinou bohovsky hygienické 😝 ), takže za mňa nie. Ale mám kamošky, ktoré tak v pohode chodia (a ďalšie, ktoré nie, takže to je na osobnom pocite 😉 )
@certi boze moj, no neviem, aj ja chodim s tamponom na kupalisko, nechodim kvoli sebe, to by som vydrzala, ale udrz doma dieta, ked je takto teplo, cize niekto na kupko chodi, aj ked nerad, ale kvoli detom, za to nemusi byt clovek sliepkou. Ale jasne, pre niekoho je lepsie obetovat radost deti a trcat doma
@misko772014 nie sedime doma na riti a cakame az prejdu tieto hrozne dni a my opat budeme moct neposkvrnene vyjst medzi ludi.... pane boze!!! 😠