Ahojte,chcela by som sa opýtať na skúsenosti s dámskymi vložkami pre menzes,s ktorými ste spokojné?? viem je to téma ako téma sama o sebe a niktorá to nema rada,TO obdobie =D aj napriek tomu by som bola rada vedela,ktorá značka asi je najobľúbenejšia,ja používam dlhé roky Naturella
Roky rokuce som bola verna Ria ultra super plus... A po porode pri nich ostanem
Vlozky jednoznacne Naturella (to uz aj priatel vie, ze ak ho poslem do obchodu, tak ma doniest tie "zelene" 😂). Pri tamponoch mi to je viac menej jedno, kupim vzdy tie, ktore maju lepsiu cenu 😄
Naturela a tampóny OB mini
Ria a este tusim boli Bella? Allways NIKDY!!! neviem z coho to robia, asi z PET flasi, neprijemne, hnusne, mokre, klzke...nieco otrasne.
Davam si momentalne tenke ruzove Ria a tampony OB, pre mna naj kombinacia. Myslim ze som obzerala aj Naturela ale mam pocit ze su parfemovane? Toto mi nerobi dobre (svrbenie plus nereze mi to z presvedcenia)
Za mna always
Ja viem, že sa pýtaš na vložky, ale nad alternatívou nepeemyslas? Ja teda vložky vôbec nepoužívam už veľa rokov (len teraz po novom skúšam látkové), smrdim si. 😂😂 A už úplne s takými parfumovanymi. No des a hrôza. Ale už cca pol roka používam kalisok a to je teda úžasná vec, medailu tomu, kto to vymyslel 🙂
@matta308
@zuzandela
Tiež som prešla na kališok a odporúčam všetkými desiatimi! Silno krvacam a zásobovať sa hygienickými potrebami ide dosť do peňazí a aj sa mi stalo že som to dostala a nemala zasoby čo bol stres a navyše ten odpad no hnus...predtým som používala vlozky Ria, Bella (neparfumobane, príjemny matros) v kombinácii s tamponmi OB a kotex. Na noc tie najväčšie OB a kilometrové nočné always. naozaj kto má vhodné podmienky hlavne v práci na používanie kalisku - myslím tým že majú k dispozícii toaletu spolu s umývadlom nie je o čom! veľkosti sú rôzne a aj vás podvozok sa poďakuje v týchto teplach
@matta308 ja tiež uvažujem ale neviem si prestaviť to zavádzanie, a celkovo fungovanie s nim. Po pôrode napríklad neznesiem ani tampon...
@klarissa25 uvazujes kvôli financiam, ci ekologii? lebo iny dovod nevidim, praktickejsie mi pride vymenit vlozku, ako sterilne si niekde v praci, kdekolvek zavadzat kalisok, navyse ten pocit je pre mna nepredstavitelny
@zuzana76 hmm ani neviem. Neminiem toľko vloziek lebo ms mam slabú. Ale asi z ekologického hadiska je to fajn 😉 ale asi ostanem fakt pri vložkach, čítala som si teraz o tom a nejako ma to odrádza....
Baby a ten kalisok kde vylievate kde umyvate kde sterilizujete.Napriklad ste vo vlaku a mysite na ten spinavy hajzlik... neviem si to fakt predstavit 😮 a hlavne ja co prve dva dni mam niagare tak by mi trebalo asi kalisok s objemom aspon liter 😂😂😂
@katkabg tak ja osobne ho mením výhradne doma alebo v práci, kde mám to "moje" hygienické prostredie, pri výmene vždy umyjem v teplej vode s dezinfekčným mydlom a keď mi skončí menzes tak ho vysterilizujem. mám naň specialne kúpený malý hrniec za pár fukov z pepca 😃
K tým niagarom...on keď je už plný, tak aspoň u mňa pretečie rovnako ako pri tampóne, tak preto vždy treba mať preistotu so sebou erarnu vložku, inak používam vždy nejakú intímku keby náhodou bola nehoda.
@katkabg ten prúd sa ti môže veľakrát zdať silný ale v skutočnosti je to len trochu...sú rôzne veľkosti ja mám ten najväčší a prvé dva dni mením za deň max. 4x (ráno, v priebehu dňa 2x a potom pred spaním) ale uvažujem že si kúpim ešte menší lebo ku koncu už mám také mierne. A keď vieš že niekam ideš tak treba vymeniť kým si doma. Chce to nejakú logistiku ale po prvom mesiaci na to príde každá
@klarissa25 veľa žien v mojom okolí na to reaguje zmätene a znechutene pri myšlienke na vylievanie krvi niekam, no z vlastnej skúsenosti sú pre mňa použite vložky a tampóny ooooomnoho väčší hnus. A keď si ešte predstavím tých chudákov na triedicke komunálneho odpadu tak som rada že aspoň majú o jednu užívateľku menej...
Už roky Always.
Ja tiez uz dlhe roky always. Poskulujem po kalisku ale stale neviem nabrat odvahu...neviem si predstavit ako to tam dole cele dam a ci sa to tam nezasekne ze to nebudem vediet vybrat :P
Aj ja som prísnym odporcom všetkých "vkladacích" menštruačných pomôcok. Zdá sa mi nehygienické a najmä neprirodzené strkať si niečo niekam, kam človek bežne veci nevkladá. Čiže za mňa vložky, najlepšie Ria super plus.
Always a tampóny o.b