S ktorými vložkami ste spokojné?

zuzandela
10. aug 2019

Ahojte,chcela by som sa opýtať na skúsenosti s dámskymi vložkami pre menzes,s ktorými ste spokojné?? viem je to téma ako téma sama o sebe a niktorá to nema rada,TO obdobie =D aj napriek tomu by som bola rada vedela,ktorá značka asi je najobľúbenejšia,ja používam dlhé roky Naturella

hennyinnsbruck
10. aug 2019

Always a tampóny o.b

ikonica
10. aug 2019

Roky rokuce som bola verna Ria ultra super plus... A po porode pri nich ostanem

lagata
10. aug 2019

Vlozky jednoznacne Naturella (to uz aj priatel vie, ze ak ho poslem do obchodu, tak ma doniest tie "zelene" 😂). Pri tamponoch mi to je viac menej jedno, kupim vzdy tie, ktore maju lepsiu cenu 😄

tosomja
10. aug 2019

Naturela a tampóny OB mini

tykat
10. aug 2019

Ria a este tusim boli Bella? Allways NIKDY!!! neviem z coho to robia, asi z PET flasi, neprijemne, hnusne, mokre, klzke...nieco otrasne.
Davam si momentalne tenke ruzove Ria a tampony OB, pre mna naj kombinacia. Myslim ze som obzerala aj Naturela ale mam pocit ze su parfemovane? Toto mi nerobi dobre (svrbenie plus nereze mi to z presvedcenia)

nelca84
10. aug 2019

Za mna always

matta308
10. aug 2019

Ja viem, že sa pýtaš na vložky, ale nad alternatívou nepeemyslas? Ja teda vložky vôbec nepoužívam už veľa rokov (len teraz po novom skúšam látkové), smrdim si. 😂😂 A už úplne s takými parfumovanymi. No des a hrôza. Ale už cca pol roka používam kalisok a to je teda úžasná vec, medailu tomu, kto to vymyslel 🙂

ladybug6
10. aug 2019

@matta308
@zuzandela
Tiež som prešla na kališok a odporúčam všetkými desiatimi! Silno krvacam a zásobovať sa hygienickými potrebami ide dosť do peňazí a aj sa mi stalo že som to dostala a nemala zasoby čo bol stres a navyše ten odpad no hnus...predtým som používala vlozky Ria, Bella (neparfumobane, príjemny matros) v kombinácii s tamponmi OB a kotex. Na noc tie najväčšie OB a kilometrové nočné always. naozaj kto má vhodné podmienky hlavne v práci na používanie kalisku - myslím tým že majú k dispozícii toaletu spolu s umývadlom nie je o čom! veľkosti sú rôzne a aj vás podvozok sa poďakuje v týchto teplach

zuzana76
10. aug 2019

@matta308
@ladybug6
ja by som zase nikdy nepouzivala nieco, co si musim zavadzat, teda ani tampon, ani kalisok, nie kazda zena to chce, tak ako by som si nikdy nedavala kontaktne sosovky

za mna bud naturella, alebo Jessa DM

klarissa25
10. aug 2019

@matta308 ja tiež uvažujem ale neviem si prestaviť to zavádzanie, a celkovo fungovanie s nim. Po pôrode napríklad neznesiem ani tampon...

zuzana76
10. aug 2019

@klarissa25 uvazujes kvôli financiam, ci ekologii? lebo iny dovod nevidim, praktickejsie mi pride vymenit vlozku, ako sterilne si niekde v praci, kdekolvek zavadzat kalisok, navyse ten pocit je pre mna nepredstavitelny

klarissa25
10. aug 2019

@zuzana76 hmm ani neviem. Neminiem toľko vloziek lebo ms mam slabú. Ale asi z ekologického hadiska je to fajn 😉 ale asi ostanem fakt pri vložkach, čítala som si teraz o tom a nejako ma to odrádza....

katkabg
10. aug 2019

Baby a ten kalisok kde vylievate kde umyvate kde sterilizujete.Napriklad ste vo vlaku a mysite na ten spinavy hajzlik... neviem si to fakt predstavit 😮 a hlavne ja co prve dva dni mam niagare tak by mi trebalo asi kalisok s objemom aspon liter 😂😂😂

ladybug6
10. aug 2019

@katkabg tak ja osobne ho mením výhradne doma alebo v práci, kde mám to "moje" hygienické prostredie, pri výmene vždy umyjem v teplej vode s dezinfekčným mydlom a keď mi skončí menzes tak ho vysterilizujem. mám naň specialne kúpený malý hrniec za pár fukov z pepca 😃

K tým niagarom...on keď je už plný, tak aspoň u mňa pretečie rovnako ako pri tampóne, tak preto vždy treba mať preistotu so sebou erarnu vložku, inak používam vždy nejakú intímku keby náhodou bola nehoda.

katkabg
10. aug 2019

@ladybug6 ved to ze neviem si predstavit ze by som ho musela asi nonstop menit prve dva dni

ladybug6
10. aug 2019

@katkabg ten prúd sa ti môže veľakrát zdať silný ale v skutočnosti je to len trochu...sú rôzne veľkosti ja mám ten najväčší a prvé dva dni mením za deň max. 4x (ráno, v priebehu dňa 2x a potom pred spaním) ale uvažujem že si kúpim ešte menší lebo ku koncu už mám také mierne. A keď vieš že niekam ideš tak treba vymeniť kým si doma. Chce to nejakú logistiku ale po prvom mesiaci na to príde každá

ladybug6
10. aug 2019

@klarissa25 veľa žien v mojom okolí na to reaguje zmätene a znechutene pri myšlienke na vylievanie krvi niekam, no z vlastnej skúsenosti sú pre mňa použite vložky a tampóny ooooomnoho väčší hnus. A keď si ešte predstavím tých chudákov na triedicke komunálneho odpadu tak som rada že aspoň majú o jednu užívateľku menej...

zuzana76
10. aug 2019

@ladybug6 ved to je v poriadku, kazdemu sa zda neprijatelne a znechucujuce nieco ine, mna by zase nikto nedonutil pouzivat kalisok

fkata
10. aug 2019

Už roky Always.

veronice
10. aug 2019

Ja tiez uz dlhe roky always. Poskulujem po kalisku ale stale neviem nabrat odvahu...neviem si predstavit ako to tam dole cele dam a ci sa to tam nezasekne ze to nebudem vediet vybrat :P

magmaggie
10. aug 2019

A ako si vlastne mam urcit spravnu velkost?
@ladybug6

evittam
10. aug 2019

@zuzana76 Nic v zlom ale v 30st.teplotach s vložkou..
Pre mna odpudzujúce-vzdy som používala tampóny. Ale áno každá sme ina.😊😉
Napr. mne sa párkrát stalo ze som v buse stála vedľa zeny a bola citit...😵🤢

tinuska31
10. aug 2019

@zuzandela tiež používam naturella.Skúšala som always,libresse a všelijaké iné ale vždy som sa vrátila k naturella😉

zuzana76
10. aug 2019

@evittam presne tak, našťastie každá máme na výber, mne sa zdá nehygienickejsie zavádzanie kalisku, navyše v škole na to ani nemám podmienky, pre mňa lepšie vložky, ja som ani tampóny nikdy nepoužívala

evittam
10. aug 2019

@zuzana76 Urcite. Mne zase pride hnusne celý den byt "zaliata" krvou a netvrd ze to nesmrdi...

ladybug6
10. aug 2019

@magmaggie na stránkach tých značiek je o tom viac popísané, v podstate to záleží od intenzity krvácania a postavy ženy. Ja mám skoro dva metre takže najväčší 😉

zuzana76
10. aug 2019

@evittam napísala som, že krv necítiť? Pre mňa ale kalisok nie je riešenie, čítala si? Meniť si ho v škole pred deckami?

suge
10. aug 2019

Aj ja som prísnym odporcom všetkých "vkladacích" menštruačných pomôcok. Zdá sa mi nehygienické a najmä neprirodzené strkať si niečo niekam, kam človek bežne veci nevkladá. Čiže za mňa vložky, najlepšie Ria super plus.

evittam
10. aug 2019

@zuzana76 Si v škole pred deckami menis vložky? Lebo inak nechápem prečo si chces pred nimi menit kalisok. Btw.mne je fuk co používaš-ako si si mohla precitat. Len ma dost zaraza ze ti neprekáža ze to citit...

zuzana76
10. aug 2019

@evittam nemáme WC s umavadlom v kabíne, cítiť krv pri výmene vložky, to by bolo aj z kaliska, predstav si neprekáža mi to