S čím si mám nahradiť kávu?
Ahojte, poprosím poradiť. Potrebujem vymeniť rannú kávu s mliekom za niečo šetrnejšie pre moje trávenie, ale s rovnakým účinkom. 🙂 T.j. povzbudí na ráno a pomôže k rannej stolici. ďakujem....
Caro, inka...
@jjanulienka dakujem a pomáhajú na stolicu? Nemám s tým skúsenosť...
@laurinkam a aky je problem pit kvalitnu kavu?, ved to je antioxidant, posobi ako prevencia proti Alzheimerovej chorobe a vraj v rozumnej davke chrani srdce. Vymeñ kravske mlieko za nesladene neochutene mandlove, a nepridavaj cukor, ja roky zacinam deñ salkou zeleneho caju s citronom a po hodine si dam kavu s mandlovym mliekom, vyskusaj
@nikdenikto len toto nie, rakovinotvorna brecka, to okolo kavy ani neslo
@tenerifka ale ona práveže nechce kávu....
@laurinkam Poprípade skús matcha nápoje, tam by mohol byť ten zelený čaj koncentrovanejší a sú aj chutné 🙂
@laurinkam na stolicu je vraj najrýchlejšia káva... Minule som počúvala podcasty o káve takže asi tak 😀
@nikdenikto tak radsej ziadnu ako tuto, tato akoze "kava" je naozaj nevhodna na konzumaciu
mate caj skus
Tak neviem ti povedať moc súvis s tým a s vyprázdňovanim... vyskúšaj 😉
Alebo si ráno zarob zelený jačmeň a z toho sa k určite upraví stolica 😉
@tenerifka niektori ludia kavu nemozu, lebo im sposobuje gastritidu, ako aj mne, nezalezi na tom aka, aj kvalitna kava, aj keby to bol len hlt
@laurinkam skus Caro, alebo Inku, alebo rozne ine kavovinove zmesy, aj ked mne aj tieto sposobovali palenie zaludka a gastritidu spojenu s vracanim, takze nepijem nic, len bylinkove caje, bohuzial
otazka je, ci tvojmu traveniu neprospieva ta kava, alebo to mlieko v nej? teda, ze preco to chces nahradit.
Ja som prestala s kavou. Pijem Caro a myslim,ze to pomohlo aj v tomto smere
@falbala132 presne toto aj mña napadlo, mña by kava s kravskym mliekom zabila, a to nemam alergiu ani intoleranciu, ta kombinacia je jednoducho nevhodna
s tym vyprazdnovanim - stava z kyslej kapusty, pripadne zriedena obyc. vodou
skus cierny caj s mliekom/smotanou, viem , ze to moze zniet divne pre ludi, co to neskusali (v anglicku bezne) ale je to fakt chutne, kvalitny kludne sypany cierny caj a dolejes mliekom,
Pohár teplej vody nalačno, probio mliečne výrobky, zakvasene mlieka,
Šaratica....
@jjanulienka ten pijem je fajn, ale nema to ten "rychly" efekt ako kava 🙂
@falbala132 urcite obe. Skusala som aj samotnu kavu a tiez mi nerobila na zaludok dobre. :(
@ivangeline vyskusam, casto sa tu Caro opakuje, tak asi na tom nieco bude🙂
@tenerifka tak ti ani nejdem pisat, ze ju pijem na studeno😄, len nesca zmiesana so studenym mliekom. Uz som na uplne minidavke, mozno len 3 hlty rano, ale na vyprazdnovanie mi to najrychlejsie zabera... ale robi mi to zle a uz s tym musim prestat...tak hladam ine alternativy...
@laurinkam biely jogurt rozmiesany s vlaznou vodou. ucinok zaruceny🙂 a nieco podobne piju kdesi v dovolenkovych destinaciach ako oblubeny napoj (uz neviem kde)

@laurinkam zelený čaj