icon

S čím si mám nahradiť kávu?

laurinkam
2. máj 2022

Ahojte, poprosím poradiť. Potrebujem vymeniť rannú kávu s mliekom za niečo šetrnejšie pre moje trávenie, ale s rovnakým účinkom. 🙂 T.j. povzbudí na ráno a pomôže k rannej stolici. ďakujem....

Strana
z2
pribinak
2. máj 2022

@laurinkam zelený čaj

laurinkam
autor
2. máj 2022

@pribinak ten pijem na litre, ale ráno na stolicu mi to nepomáha. Resp. káva mi na to zaberá rýchlejšie 🙄

jjanulienka
2. máj 2022

Caro, inka...

laurinkam
autor
2. máj 2022

@jjanulienka dakujem a pomáhajú na stolicu? Nemám s tým skúsenosť...

tenerifka
2. máj 2022

@laurinkam a aky je problem pit kvalitnu kavu?, ved to je antioxidant, posobi ako prevencia proti Alzheimerovej chorobe a vraj v rozumnej davke chrani srdce. Vymeñ kravske mlieko za nesladene neochutene mandlove, a nepridavaj cukor, ja roky zacinam deñ salkou zeleneho caju s citronom a po hodine si dam kavu s mandlovym mliekom, vyskusaj

nikdenikto
2. máj 2022

Bezkofeinova nesca je fajn 😊

tenerifka
2. máj 2022

@nikdenikto len toto nie, rakovinotvorna brecka, to okolo kavy ani neslo

nikdenikto
2. máj 2022

@tenerifka ale ona práveže nechce kávu....

tamara_234
2. máj 2022

@laurinkam Poprípade skús matcha nápoje, tam by mohol byť ten zelený čaj koncentrovanejší a sú aj chutné 🙂

diamond007
2. máj 2022

@laurinkam na stolicu je vraj najrýchlejšia káva... Minule som počúvala podcasty o káve takže asi tak 😀

tenerifka
2. máj 2022

@nikdenikto tak radsej ziadnu ako tuto, tato akoze "kava" je naozaj nevhodna na konzumaciu

0silvia0
2. máj 2022

mate caj skus

verka15
2. máj 2022

@laurinkam vyskúšala by som nápoj Caro, chutí ako káva, ja si doň dávam aj mlieko a rovnako ako káva mi pomáha s ranným vyprázdňovaním 🙂 A ako vyššie píšu, bezkofeínová káva je hnus, je veľmi škodlivá, to by som určite neskúšala.

jjanulienka
2. máj 2022

Tak neviem ti povedať moc súvis s tým a s vyprázdňovanim... vyskúšaj 😉
Alebo si ráno zarob zelený jačmeň a z toho sa k určite upraví stolica 😉

zuzana76
2. máj 2022

@tenerifka niektori ludia kavu nemozu, lebo im sposobuje gastritidu, ako aj mne, nezalezi na tom aka, aj kvalitna kava, aj keby to bol len hlt

@laurinkam skus Caro, alebo Inku, alebo rozne ine kavovinove zmesy, aj ked mne aj tieto sposobovali palenie zaludka a gastritidu spojenu s vracanim, takze nepijem nic, len bylinkove caje, bohuzial

falbala132
2. máj 2022

otazka je, ci tvojmu traveniu neprospieva ta kava, alebo to mlieko v nej? teda, ze preco to chces nahradit.

ivangeline
2. máj 2022

Ja som prestala s kavou. Pijem Caro a myslim,ze to pomohlo aj v tomto smere

tenerifka
2. máj 2022

@falbala132 presne toto aj mña napadlo, mña by kava s kravskym mliekom zabila, a to nemam alergiu ani intoleranciu, ta kombinacia je jednoducho nevhodna

evkano1402
2. máj 2022

s tym vyprazdnovanim - stava z kyslej kapusty, pripadne zriedena obyc. vodou

domak2
2. máj 2022

@tenerifka nesca je len dehydrovana káva, zasa taka strašná tragédia to nie je. Ale teda ako náhrada kávy fakt vhodná nie je, keďže je to káva.

bilancia
2. máj 2022

skus cierny caj s mliekom/smotanou, viem , ze to moze zniet divne pre ludi, co to neskusali (v anglicku bezne) ale je to fakt chutne, kvalitny kludne sypany cierny caj a dolejes mliekom,

endzi83
2. máj 2022

@laurinkam k tráveniu a stolici pomôže vláknina, akaciova alebo psyllium

cacianka
2. máj 2022

Pohár teplej vody nalačno, probio mliečne výrobky, zakvasene mlieka,
Šaratica....

laurinkam
autor
2. máj 2022

@tenerifka drazdi mi kava zaludok, po 2. tehotenstve mi to zacalo :(

laurinkam
autor
2. máj 2022

@jjanulienka ten pijem je fajn, ale nema to ten "rychly" efekt ako kava 🙂

laurinkam
autor
2. máj 2022

@falbala132 urcite obe. Skusala som aj samotnu kavu a tiez mi nerobila na zaludok dobre. :(

laurinkam
autor
2. máj 2022

@ivangeline vyskusam, casto sa tu Caro opakuje, tak asi na tom nieco bude🙂

laurinkam
autor
2. máj 2022

@tenerifka tak ti ani nejdem pisat, ze ju pijem na studeno😄, len nesca zmiesana so studenym mliekom. Uz som na uplne minidavke, mozno len 3 hlty rano, ale na vyprazdnovanie mi to najrychlejsie zabera... ale robi mi to zle a uz s tym musim prestat...tak hladam ine alternativy...

laurinkam
autor
2. máj 2022

@endzi83 hej, ale to skor vecer ako rano, ci?

janetinka27
2. máj 2022

@laurinkam biely jogurt rozmiesany s vlaznou vodou. ucinok zaruceny🙂 a nieco podobne piju kdesi v dovolenkovych destinaciach ako oblubeny napoj (uz neviem kde)

Strana
z2